Skellefteå ridklubb.

Jag har sedan Februari 2014 Vannis uppstallad på Skellefteå Ridklubb(srk). Trivs väldigt bra med de andra som har hästarna uppstallade där, alla är trevliga och hjälpsamma och vi har en härlig stämning. Sen man kan man ju självklart inte vara bästa vän med alla. Men i det stora hela kommer alla överens och är inget onödigt tjafs.
Dock blir det lite jobbigt för mig ibland då det nästan alltid är folk i stallet. Man är som aldrig helt själv där. Det blev en stor omställning när jag flyttade hit eftersom jag var van att ha ett helt stall för mig själv. Är också väldigt pedantiskt när det gäller stallet, jag har gärna ordning och reda, rent och snyggt vilket inte alltid är så lätt när man är så många. Men man tackar ju heller inte nej till lyxen att ha två maneger, jag menar hallå vem skulle inte?;)
 
Har ordnat lite bilder då det var några som var sugna att se var Vannis bor. Anläggningen är rätt stor så har inte fotat allt. Har mest fotat privatdelen var vi håller till mest. 
 
^Här har vi då privat hagarna och även "parkeringen"  var det flesta som har häst i privatstallet parkerar. Finns en annan parkering för dom som ska till ridskolan.
^Vänder man sig åt andra håller ser man då detta. Den svarta dörren på vänster sida är dörren in till privat stallet. Går man en bit rakt fram kommer till stora utebanan, även såkallat hoppbanan som är 50x100.
^Så här ser det då ut när man öppnar den svarta dörren på förgående bild. Direkt till vänster har vi tre ryktspiltor och direkt till höger har vi en vattenspilta. Går man rakt fram kommer man in till stallet.
^Såhär ser det då ut från andra hållet. Och kollar man till vänster ser man...
^... En trappa som vi använder till att hänga benskydd på. Här har vi även våra skåp med sadlar osv och till höger en anslagstavla. Den vita dörren till vänster är en toa och den till höger är in till omklädningsrummet. 
^Står man vid trappan ser man in till stallet.
^Och svänger man då till höger ser man mer stall.. Vannis box är den näst längst bort på höger sida. Ni kanske ser hennes lilla julpåse? ;) Den svarta dörren leder ut. Öppnar man det ser man gödselstacken som syntes på första bilden.
^Här är då hennes box som ni sätt i tidigare inlägg.
^såhär ser det ut om man står vid Vannis box. Går man igenom den stora gråa dörren kommer man till..
^.... Höladan. Till vänster finns det ett bås med torrhö för de hästar som äter det(som Vannis) och även krokar med höpåsar. Den övre höpåsen är morgon och den nedre är kväll. Till höger är det en lång vägg där det hänger lunch höpåsar.
^När man gått förbi väggen med höpåsar kommer man hit till ett hav av skottkärror. Den blåa ni ser är spåncontainern. Till vänster har man ridskolehöet och även påsar för de privat hästar som står i andra stallet.
^Öppnar man den bruna dörren som syntes på förgående bild kommer man till ridskolestallet och en till "privatdel". Går man rakt fram kommer man till det som vi kallar Gamla manegen.
^Går man till höger från den förra bilden kommer man då hit, här står det också privathästar. Går man ut genom den svara dörren rakt fram så kommer man ut vid "gödselstacken". Där har vi även ett rum med foder.
^Går man istället till vänster ser man alla ridskolehästar. In genom den gråa dörren är kontoren, gamla cafeterian, klubbrum med mera. Nånstans i mitten av alla spilter kan man svänga vänster in till en nyare del av ridskolestallet med bara boxar. Det kallas "kulturstallet".
^Detta är då "gamla manegen" som är 20x80. Den delas oftast av på mitten med hjälp av skynket som ni ser på bilden. Går man igenom manegen till andra sidan kommer man till den nyare delen av anläggningen. Där har vi en till cafeteria, det som är seket på tävlingar och sedan har vi även "nya manegen" där.
 ^Detta är då "nya manegen".
 
Förutom det jag har nämt har vi även sju stycken gäststallar, en rundkorall, en till paddock, ridskolehagen, täckesrum, mer omklädnigsrum osv. Bjuder på en skiss som jag skrivit och ritat lite på så ni ska förstå bättre. Dock så stämmer det inte att det är två stycken ridbanor på framsidan, det är bara en stor :)
Såå nu hoppas jag ni fått en liten inblick om var jag och min ponny håller hus hela dagarna!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0