Några bilder från gårdagens hoppträning tillsammans med Kajsa. Bästa Fanny som fotat igen!
Skriver om passet senare!
 
Hon var alldeles för pigg för sitt eget bästa.. Igen..
 

Gårdagen

Nu har jag fixat bilderna från igår.
Vannis var inte nöjd med vädret haha :')
Som sagt, inte nöjd med vädret! ^
Verkligen ett stooort tack till Fanny som satt ute i spöregnet och fotade oss♥ 
 Av nån anledning har jag nästan bara bilder i ena varvet, vet inte ritkigt varför det blev så då hon var lika fin i båda. Antar ett det blev bäst bilder i ett varv haha :')

Äntligen!

Idag har jag äntligen ridit igen. Vannis var väldigt stel i början men rörde sig helt som vanligt. Efter ett tag slappnade hon av och var såå fin att rida, bästa tjejen<3 

Travade bara runt lite lugnt och kände hur hon kändes. Hon gick att ställa åt båda hållen utan att hon travade orent eller nånting. Känns verkligen jätte skönt. Har varit orolig att hon fortfarande ska kännas oren. Imorgon ska jag bara skritta och trava också, väntar med att galoppera tills på lördag. 
Bästa Fanny fotade idag. Det började dock spöregna efter jag ridit en stund. Men Fanny lyckades som vanligt få toppen bilder! 

Har inte hunnit föra över bilderna till datorn men bjuder på några sneak peaks tills vidare:D 


Mer får ni imorgon så håll utkik!

Galen ponny..

Tänkte gå en lugn promenad med Vannis idag.. Jo tjenare. Ponnyn var galen. Hon sparkade bakut och bockade som en tok. Släpade efter där som en vante haha. Så kan inte påstå det blev nån lugn promenad exakt. Men kul hade vi ju, eller ja ponnyn iallafall..
 
Imorgon ska hon ju som sagt vaccineras så jag ska vara hemma från skolan. Ibland är det bra att ha häst alltså!
 
Bilderna Fanny fotade. Vi travade runt mest kravlöst därav formen på vissa bilder, hon är ju fin hursomhelst<3

Trodde väl aldrig kan kunde tycka om en ponny så mycket som henne.
Trots att hon har ett jävla humör så är hon ju min lilla ögonsten♥
 
 

Ingen större fara.

For till stallet vid klockan 3-4 idag. Mockade och fixade stallsysslorna sedan tog jag in Vannis. Borstade av henne sen gick jag och Olivia till hoppbanan. Sprang med henne lite och Olivia kollade hur det såg ut. Man såg knappt att hon var halt så det känns jätte skönt verkligen, helst med tanke på hur halt hon var igår. Men grejen var ju att veterinär besiktningen var ganska direkt efter LBn. Man vet ju själv när man vrickat sig vad ont det gör efteråt, men redan dagen efter kan det kännas bättre. 
 
Smorde på blue lotion, som nu mera är min bästa vän, och sedan fick hon gå in  boxen. Hon ska fortfarande få vila fram till Onsdag. Vi ska bara ut och promenera sen på torsdag och fredag blir det lite skritt trav, först till helgen ska jag galoppera om hon känns bra förstås. Håller tummarna!!
 
 
Bjuder på två bildet från i torsdags som Fanny fotat. Mer bilder kommer imorgon :D

Gick ju inte riktigt som tänkt.

Vi for från hotellet i Umeå till Vännäs kring halv 9 så vi skulle hinna se laget rida. Vi hann just och pass. Alla tre var så himla duktiga och red toppen så laget slutade på en 5 plats av 10 lag totalt! 
 
Vannis var galen när jag hoppade upp. Det första hon gjorde var att bralla iväg så jag hängde framme vid öronen.. Hann rida fram exakt den tid jag behövde så det var skönt att slippa stressa. Hon var jätte fin på framridningen och likaså på framhoppningen. 
 
Väl inne på banan stod hon emot lite två första hindrena så fick vara på henne lite. Efter tredje hindret blev det nå turbo motor på ponnyn och hon blev så himla stark. I svängen mot 5an  så jag blev "av och på" hela vägen fram till hindret, då jag inte visste om jag skulle rida med mer galopp eller ta tillbaka lite, så Vannis stannade sen hoppade hon så vi hamnade mitt i hindret. Det var bara mitt fel, Vannis gjorde helt rätt! Jag var bara ofokuserad och vinglig i min ridning. Vi fortsatte iallfall banan utan problem och hon kändes jätte fin, är så nöjd över henne trots att jag red förtaskigt!
 
Sen när vi skulle veterinär besikta till LAn var ponnyn halt.. Hon kunde knappt trava.. Jag blev ju såklart helt förkrossad och började ju storflänna för tänkte direkt att det var samma ben som vi trodde hon var ofräsch i tidigare,  men det visade sig vara vänster fram nu. Pappa trodde och lyckats vricka sig när hon hoppade in i hindret, vilket låter troligt. Är inte ledsen att jag missade klassen, kommer massor med fler tävlingar, men känns ju riktigt jobbigt hon blev halt. Helst eftersom jag blev så lättad då det visade sig att det inte var något tidigare. Mest troligast är det bara en allvarligare vrickning så det går nog över snabbt. Blir mycket mysiga promenader i några dagar nu framöver för oss två, sen får vi se om vi är startklara om två veckor då det är meeting i SURF.
Bjuder på en gammal bild, nya bilder kommer imorgon!
 

Vännäs!

Klev upp och for till skolan imorse. Skulle göra sista matte nationella provet. Lika bra att få det gjort istället för att skjuta upp det. For hem direkt efter det. Jag och pappa for och åt lunch på lakkapää sen for vi till stallet. Packade klart det sista i stallet sen insåg pappa att han glömt nyckeln till transporten, så han fick köra hem och hämta dom. När jag skulle gå och hämta in Vannis låg hon och sov. Gick fram och satte mig och myste med henne. Hon reste sig inte utan istället la hon huvud i min famn och somnade. Hon snarkade till och med. Hon hann sova i ungefär 15 minuter innan pappa kom tillbaka, då var det bara kliva upp.

Vi for iväg vid 3 och hämtade upp Sandra. Vid kl 5 var vi framme i Vännäs och då var tävlingarna inte slut än. Vi kollade sista klassen sen red jag tillsammans med mye en sväng. Vannis kändes helt som vanligt så det var en otrolig lättnad! Nu taggar vi om inför morgondagen och hoppas ponny är på humör!:D 





Min älskade vän<3


Hallelujah

Idag har jag varit i stallet två gånger. Först för att hovslagaren var där och sedan senare på kvällen för att rida. Första svängen longerade jag henne en stund och det såg bara bra ut. Vi gick en promenad sen borstade jag henne i 40 min och efter det sköljde jag hovarna. Städade lite i stallet också och plockade bort vintertäckena. 

Efter middan for jag dit och red. Fanny var med som fotograf och pappa var också med och skulle kolla hur hon rörde sig. Till en början var det inte bra! Blev så himla orolig men pappa tyckte mest det såg ut som hon var stel så travade på. Galopperade lite också och det var efter galoppen det släppte. Efter jag galopperat lite i båda varven kändes hon helt som vanligt. Verkligen en lättnad! Var mycket folk på hoppbanan så hon var lite ofokuserad. Lät henne trava på i ett högre tempo och bara slappna av så ställde inga höga krav på henne. Efter jag ridit gick vi och fotade några porträtt bilder. Som vanligt lyckas Fanny ta helt otroliga bilder och kan inte vänta tills jag för föra över dom till datorn så ni kan få se dom, dock blir det först på söndag kanske.

Imorgon bär det ju av mot Vännäs. Ska till skolan på morgon och göra nationella provet i matte sen far jag hem direkt efter det. Har packat lite ikväll men packar det mesta imorgon. Ska rida henne i Vännäs på kvällen och smörja sakerna efter det + att jag duschar henne där. Är så taggad så håller tummarna hon känns fin!:D 

Var super fint väder idag. Strålande sol och 17 plusgrader! 

Lagträningen

Jag och vannis var med på lagträningen ändå. Dock stod vi bara och kollade på och peppade dom andra. Vannis var inte nöjd över att hon inte fick hoppa haha så hon stod och tuggade på grimskaftet och var uttråkad. Kelsie kunde heller inte vara med på träningen så var bara Maja och Kajsa som red. Båda var jätte duktiga och det såg toppen bra ut!! 

Vannis fick ju som sagt promenera runt lite i manegen medans dom andra hoppade. Efter det smorde jag in hennes ben med blue lotion igen. Hon var varken svullen eller varm idag så verkar inte vara något, hon travade som vanligt också. Hon blir skodd imorgon så rider en sväng lugnt i skritt och trav så får vi se hur hon känns. Håller tummarna!!




Inte igår inte.

Kollade igenom datorn och hittade massor av bilder från en av min och Linnéas uteritter. Oj så små vi var på dessa bilder och jag minns den dagen så väl! Det är Sofie som fotat bilderna. Saknar verkligen att bo i Östanbäck och mest av allt saknar jag våra galna uteritter, vi hade verkligen aldrig tråkigt haha :')
 
 
 
 

Ofräsch ponny..

Idag när jag red kändes Vannis himla fin i början. Travade och galopperade och inget kändes annorlunda. Efter ett tag började hon "halta" när jag försökte ställa henne och betedde sig konstigt. När jag travade på rakt spår kändes det inte alls lika konstigt. Ringde pappa så han kom dit och för er som inte vet det är min pappa kiropraktor(ni får googla om ni inte vet vad det är hehe). På rakt spår såg han heller ingenting och sa att jag bara var nojjig vilket jag har en tendens att vara. Men jag fortsatte envisas och sa jag skulle rida på en volt och då märkte han också att något inte var som det skulle.

Jag hoppade av och vi kände på henne. Hon var varken varm eller svullen. Kollade då under hovarna och märker att ena brodden är helt borta vilket den inte var innan. Alla är lite nötta och hon ska ju skos om till veckan men nu hade ena brodden farit helt. Så då hade det blivit obalans medans jag red helt enkelt. Hon var som sagt inte varm eller svullen bara lite "obalanserad" vilket inte är så konstigt. Dock kan hon ju ha vrickat sig idag då jag red så tar det säkra före det osäkra och låter henne vila från hoppningen imorrn.
Vill inte hon ska få någon blödning eller något annat. Vill hon ska vara fräsch till helgen. Vi smorde på Blue lotion som jag fick låna av Emma och sen fick hon gå in och äta sin kvällsmat. Får hålla tummarna hon inte vrickat sig. Vi får gå en mysig promenad imorgon istället för att hoppa. Riktigt tråkigt för såg verkligen framemot träningen men ska verkligen inte riskera att något händer henne, hennes välmående är så mycket viktigare än en hoppträning!
 
Vi får ser hur jag gör till helgen. Känns hon bra och vi fått nya fixade fossingar på damen så far vi ju och tävlar. Men då ska hon kännas 100% som vanligt. Far dit och känns hon konstig och stannar eller så är det bara fara hem helt enkelt!:)
 
 

Envis pappa..

Vi fick veta att första start var klockan 8 på Lördag i Vännäs. Vara bara en LC före min LB så självklart vill inte pappa kliva upp tidigt på morgonen utan bokar direkt hotell och jag fick ringa till vännäs och höra om dom hade någon stallplats ledig så Vannis kan sova där fredag-lördag. Min pappa är allt söt haha! Försökte övertala han att det är inte jobbigt att kliva upp tidigt och vi kan ju spara pengar på det men nope.. Var även trav i Umeå fredag som han ville fara och kolla på så det var också ett skäl varför vi far på fredag istället för lördag.
 
Nu ska jag bege mig mot stallet och rida. Får se vad jag hittar på, blir mest troligast en snabbis bara då jag måste hem och plugga inför nationella matteprovet imorrn.. Känns som jag inte kan nånting så kan ju vara bra att gå igenom lite.

Imorgon är det lagträning som står på schemat. Är så taggad och ska bli så kul att hoppa hela laget tillsammans. Jag och Vannis tävlar ju lag division 2 iår tillsammans med Kajsa, Kelsie och Maja. Riktigt roligt ska det bli och första lag omgången är ju på lördag. Jag rider dock inte den omgången utan rider i Vindeln v.24 och finalomgången v.27. Ska förska fara till vännäs lite tidigare Lördag så jag kan hejja på alla! :D
 

Hejsan hoppsan folket!

Nu var det ett tag sen jag bloggade igen vilket inte är ovanligt haha. Men eftersom det var ett par personer som tyckte jag skulle börja blogga igen så tänkte jag dra igång bloggen igen omgång 28 kanske vi är inne på hehe.. Massor har hänt sen sist, gjorde årsdebut i Boden och för att vara årets första tävlingen är jag såå nöjd. Vi fick ett ner i LBn fas 2 men hon var toppen fin. I LAn ville Vannis hem så vi stannade ut oss på trean. Jaja, var iallafall super nöjd ändå. Var tänkt jag skulle tävla dressyr dagen efter hemma men vi kom hem sent från boden och jag fick feber så strök mig vilket jag nu i efterhand tyckte var himla bra, kunde knappt programmen.
 
Senaste träningarna har gått jätte bra och hon är super fin i både hoppningen och dressyren. I dressyren har hon blivit extra fin och har musklat på sig ordentlig vilket är ritktig kul att se. Blir tyvärr inte mycket dressyr tävlande iår om ens nått, då jag i första hand satsar på hoppningen och är ju inte gjord av pengar tyvärr så har inte råd att tävla i båda grenarna. Men mycket hopptävlingar blir det. Som du ser ut nu tävlar jag 3 helger nu i maj. Nu på lördag i Vännäs, sedan 22-24/5 i Södra Umeå och i Piteå 30-31/5.  Men även fast hoppningen är prio 1 så är dressyren fortfarande grunden till allt så ojoj vad dressyr vi kommer träna :D
 
Jaja nog om det, får hoppas jag har mer tid att blogga nu. Ska göra mitt bästa nu när det ändå var så många som ville jag skulle börja blogga igen! :D
 
 
 
 


RSS 2.0