Älskade ponny.

 

Lottakurs.

Idag var det äntligen dags för Lottakurs dag 1. Vannis var otroligt lugnt faktiskt. Minns inte sist hon var såhär lugn, dock var hon väldigt stel i början och ganska sur på alla hästar runt omkring henne haha.
 
Vi började med att trava över cavaletti bommar vilket Vannis tycker var riktigt onödigt och hoppade hellre över dom. Vi red även utan stigbyglar och det känns redan i benen kan jag meddela. Sedan galopperade vi över dom också i båda varven. Efter det travhoppade vi ett kryss med bom framför saktade av till trav och fortsatte fram till nästa kryss med en bom framför. Vannis lyssnade faktiskt väldigt bra även fast hon var "på hugget". I slutet la vi ihop allt till en bana och det gick bra det också.
 
Vi fick ett stopp på en oxer men det kändes som bra. Det var inget dumstopp utan jag red urkasst och hade henne inte alls fram till handen. När jag rider dåligt göt hon rätt att stanna.
 
Bästa Nelly följde med och filmade så här har ni en film från idag. Hon fotade även ett par jätte fina bilder som jag slänger upp senare!
Som ni ser på filmen bjöds det ju självklart på några glädjeskutt, dock ser det inte ut som glädjeskutt då Vannis alltid ser så arg ut haha..

Ny design!

Idag har jag fått en ny design av Marica Lindgren. Är super nöjd och den blev exakt som jag ville - stilren!
Nu är jag riktigt taggad på att starta upp bloggen "på riktigt" och höja statistiken till som den var förr.
Hon är riktigt duktig och tycker ni ska kolla in på hennes blogg ifall ni också är sugna på en ny design. 
http://maricasheaders.blogg.se
 
 Såklart min älskade Passe ska vara med♥

Hoppträning.

Idag har jag haft stalljour igen, eller egentligen var det Nelly som hade stalljour med eftersom hon hjälpte mig så hjälper jag ju henne. Vi fick hjälp av en tjej som heter Jilda också. Trots att vi bara var 3 stycken var vi klara väldigt snabbt. Man ska ändå mocka 32 spiltor och 13 boxar + spåna och fylla hö till alla hästar så tycker vi gjorde det bra!
 
Efter det gick vi och byggde fram en bana i gamla manegen då jag, Klara, Nelly och Kajsa skulle hoppa tillsammans. Blev en liten lydnasbana vilket passar mig och Vannis perfekt. Hon var helt gaalen i början och brallade som en idiot när vi galopperade. Men efter ett tag lugnade hon ner sig, dock så blev det några bocksprång här och där under hela passet. Trots att hon var så pigg så kunde jag ändå galoppera i en lugn och samlad galopp. Hon hoppade jätte fint idag och är så nöjd! Ska försöka klippa ihop nån liten film och lägga ut senare kanske, brukar inte funka så bra för mig haha.. Men annars kan ni kolla min instagram vanilliin där jag lagt ut en liten film :D
 
Hoppade inte så många språng och hoppade som bara på den höjden jag känner mig trygg. Visade sig senare att jag hoppade kombinationen på 110-115! Hoppade bara den en gång på den höjden då det kändes bra och vill inte strula till det. Hoppade bara resten av banan en gång på 1m ungefär och det kändes busenkelt! Min hopprädsla har verlkligen släppt helt tack vare Vannis. Hon är allt bra min lilla stjärna♥
 
 

Man börjar ju bli van..

Idag fick jag träffa min älskade buse första gången på 5 dar! Men om ni frågar mig känns det som det var minst 3 veckor sen jag såg henne sist. Tror Vannis var glad att se mig också då hon gnäggade och kom travande i hagen. Värmer i hjärtat kan jag lova min lillskrutt♥
 
Redan när jag tog in henne kände jag ju att hon var överladdad. Samma när jag skulle gå bort till manegen vilket slutade mer i att jag gled på isen efter en brallande häst. När jag väl satt upp taktade hon mest och hade lite svårt att skritta men så himla pigg kändes hon inte, inte värre än vanligt. När jag började trava var hon rätt så lugn lite stel och springig. Men så var det ju den där rackarns galoppen.. Hon brallade runt lite hejvilt i tid och otid och skynket som delar av manegen på mitten skulle ju helt klart äta upp henne! Shit så läskigt det var. Kan säga jag inte blev överlycklig då jag insåg jag inte hade någon martingal på henne heller. Hon lyckades bara nocka mig 3 gånger idag vilket är stora framsteg, börjar lära mig det här alltså ;)
 
Nåja, jag överlevde och så pigg var hon ju faktiskt inte! Kunde varit värre så är nöjd. Blev bara lite bus idag så hon fick springa av sig lite energi, inte för att den någonsin tar slut..
Antigen imorgon eller på söndag ska hon få rejsa av sig riktigt ordentligt(helst utan mig på ryggen) och är vädret på min sida ska vi försöka fota lite liknande bilder som dom ovan^

Ny start!

Nu drar jag igång och börjar blogga lite igen. Ni kan inte räkna med någon riktig flitig uppdatering men ska göra så gott jag kan. Just nu har jag väl en sån där halv sexig design som jag slängde ihop på 5 minuter för 2 år sen kanske. Men den får duga tills jag fått min nya!
 
Jag har varit sjuk så Vannis har tyvärr fått vila sen söndags. Har en känsla jag inte kommer sitta kvar sen när jag ska rida igen. Fanny har varit jätte snäll och mockat åt fixat åt henne + varit ute på en liten promenad igår. Som jag förstöd det hade Vannis mest småtravat och bockat haha.. Hon är ju nog pigg redan som det är så att vila i 5 dagar gör henne inte lugnare exakt. Har som ingenstans att rida heller för den delen då det är flera meter snö på hoppbanan och alla skotrar kör sönder våra ridvägar så blir mest att rida inne vilket suger och ni frågar mig och Vannis. Har däremot varit plus grader hela veckan så snart är det väl bara is överallt. Jaja vi ska vara glada vi har ett ridhus iallafall även om det inte är roligast att rida där.
 
Men ska iallafall försöka uppdatera lite dådå när jag är bloggsugen och har tid.
 
Stjärnan.
 
 
 


RSS 2.0