Årets sista ridpass.

Mitt och Vannis sista ridpass detta år blev ju pay and jumpen. Tror inte att vi hade kunnat avsluta detta år på ett bättre sätt. Vilken känsla jag fick inne på banan. Är så otroligt taggad och se vad 2016 har att erbjuda på hästfronten. Efter detta (ursäkta språket) förbannade jävla år hoppas jag verkligen att vi får komma ut på tävlingsbanorna denna säsong och utvecklas ännu mer. 
 
Min fina ponny, nu kör vi så det ryker 2016!
 

Altea och Vannis.

Igår var det Jossan och Vannis och idag blev det Altea och Vannis. Så går det när man själv är smått handikappad.. Nejmen kändes skönt att få stå på backen nu och vila ryggen lite. Det kliar ju dock i fingrarna att hoppa upp och rida lite. Altea har ju inte ridigt Vannis sen i Maj(?) ska jag tro. Hon har alltså inte ridit henne efter skadan. Före red hon henne ganska regelbundet då och då.
 
Tyckte det såg väldigt bra ut. Altea är otroligt duktig för sin ålder. Hon fick Vannis väldigt avslappnad och fin i skritt och trav. Blev inge galopp då Vannis bara skulle gå lite lugnare. Efter hon ridit blev det att linda benen på henne då hon fick komma in redan klockan tre då det är nyår. hade dock bara lindor till bakbenen. Men är mest bak hon blir gallig så det duger. Nu ska jag äta god mat med min kompis, familj och några släktingar. Senare ska vi ut och kolla på fyverkerier och umgås med några till. Ni får ha en trevligt kväll allihopa :D
 
Gott nytt år!
 

Jossan & Vannis.

Idag hjälpte jag Jossan när hon skulle rida Vannis. Blev ett ganska långt pass var fokusen till en början låg på att få Vannis så avslappnad som möjligt men ändå med en ärlig framåtbjudning. Mycket ställa hit och dit, övergångar och tempoväxlingar. Tyckte det såg jätte bra ut och Vannis såg riktigt trevlig ut. Sen har Jossan haft lite problem med galoppen. Så tänkte jag skulle ge henne lite tips om det också.
 
Blev faktiskt lite chokad över hur Vannis höll på. Hon började sparka så fort Jossan fattade galopp. Grejen är väl den att Vannis känt att Jossan blivit lite osäker när hon börjar sparka och direkt tagit det till sin fördel. Hon är lite för smart ibland.. Men efter ett tag gav hon sig och nu gäller det bara för Jossan att vara mer bestämd med Gula faran. Var väldigt roligt att se hur bra Jossan rider Vannis. Vannis är verkligen inte lätt riden ponny då hon är väldigt pigg och känslig samtidigt som inte riktigt är det, förstår ni? Kanske inte, är så svårt att förklara henne för någon som inte ridit henne. Hon har dock väldigt lätt att stressa upp sig så fort något blir fel så är viktigt att man är lugn och bestämd utan att vara elak. Tycker hon inte om den på ryggen eller om man försöker bossa för mycket ligger man på backen innan man ens hinner blinka ;)
 
Kolla bara så fina dom är!
Ni får gå in på Jossans blogg också nu när ni ändå är i farten -> http://josefincarlssonn.blogg.se

Pay and jump.

Oj så stressigt det blev för mig. Var ju bara ren tur att jag for till stallet då jag for dit. Trodde pay and jumpen började en timme senare än vad den gjorde. Hann inte ens borsta min staackars ponny utan på med sakerna bara. Framridningen blev ju inte speciellt lång. Dock var hon sååå fin direkt jag tog tyglarna. Kan bara tacka Jossan för att hon red igenom henne så bra igår! Inte ofta hon är såhär fin direkt.
 
I första klassen som var 80cm var hon väldigt stark. Rider ju på ett väldigt milt bett just nu så är inte alltid så lätt att få igenom halvhalterna. Dock så tyckte jag hon lyssnade väldigt bra trots att hon helst ville springa väldigt mycket snabbare än det tempot vi hade. Mot vissa hinder var det verkligen "Släpp mig för tusan, jag kan själv!!". Men i det stora hela var hon jätte fin och jag är så nöjd över henne! Efter sista hidret blev det dock lattjo lajban, hon var så glad så hon tjöt till och med medan hon bockade? Det var nått nytt haha! Det gjorde efter andra klassen också.
 
Till nästa klass(90cm) var jag mer nervös. Hon kändes jätte fin på framhoppningen så då slappnade jag av lite. Väl inne på banan så kändes det så lätt! Exakt den känslan som jag skrev jag saknade i mitt förra inlägg(får hoppas den håller i sig). Det var inte en tanke på att hon skulle stanna utan mer "kan själv"-attityden. Är så glad och nöjd över henne!
Pilotens insats går ju dock att diskutera.. Red med Cissis läder, dom var lite längre än vad jag är vad med så blev ju inte bättre pågrund av det. Men skitsamma nu ska jag inte sitta och överanalysera allt in i minsta detalj, det blir bara deprimerande. Jag är så nöjd och min ponny har skött sig felfritt helt och hållet! Nu ska vi hålla oss till dessa höjder tills vi känner oss 110% säkra på de höjderna på tävling.
 
Tack till Isa som filmade oss! :D
Min ridning behöver ni inte kolla så mycket på..

Om man bara hade pengar..

Nått som står väldigt högt upp på min önskelista är möjligheten att ha två ponnyer. Helst fler också, men att få köpa en till ponny hade verkligen varit en dröm. När jag bodde i Östanbäck hade jag ju Passe samtidigt som min första ponny Skorpan, sedan min C-ponny Benji och till sist Vannis. Då hade jag ju alltid två hästar att pyssla om. Jag tycker det är så tråkigt att bara ha en häst att rida även fast det även är väldigt skönt vissa dagar också. 
 
Att köpa själva hästen är väl inget problem. Dock kostar ju uppstallningen skjortan sen är det ju resten av alla kostnader som tillkommer. Helst av allt skulle jag vilja köpa en D-ponny som är kring 3-5 år gammal och utbilda själv men hjälp av någon mer rutinerad förståss. Hur kul hade inte det varit? Samtidigt vill jag inte sälja Vannis och köpa en ungponny just för att när man bara rider ungponny utvecklas man inte själv på samma sätt sedan har jag ju "bara" tre år kvar på ponny. Skulle jag då sälja Vannis och utbilda en ungponny skulle jag ju nästan inte hinna tävla något innan den är utbildad och redo för det. Skulle nog inte komma upp i de klasser jag vill tävla på den "korta" tiden heller. Om jag inte skaffar någon mirakelponny som går MSV så fort den är nog gammal haha. Sen finns det ju såklart fler skäl till varför jag vill ha två ponnyer förutom det faktum att det är kul.
 
Samtidigt tar det emot att säga att jag tror inte jag och Vannis kommer komma högre än LA.. Det beror mest på mig själv. Jag litar inte riktigt på henne i hoppningen och har själv så dåligt självförtroende. Det drar ju i sin tur ner på Vannis självförtroende. Vannis tror inte på sig själv och jag tror inte på oss och inte mig själv heller för den delen, ingen bra kombination riktigt. Även om vi fått börja om på noll nu så funkar det inte riktigt. Har aldrig fått tillbaka den där känslan när allt är så enkelt. Så fort det blir över 90cm blir jag helt handlingsförlamad. Vannis har inte blivit så bra behandlad som jag förstått det utifrån hur hon beter sig. Hon skulle behöva en ryttare som verkligen tror på henne så hon får bygga upp hennes självförtroende, jag drar enbart ner på det i dagsläget.  Fast samtidigt tror jag stenhårt på den här ponnyn, hon har kapacitet till det mesta men vi som team har tappat alldeles för mycket självförtroende så jag har i stort sätt gett upp på oss.. 
 
Åhh sliter mitt hår i frustration... Vet inte alls vad jag vill med denna sport längre. Hade det inte var en sån stor del av mitt liv sedan jag var så liten så hade jag nog lagt av, men hela mitt liv kretsar ju som sagt kring det här. Jag tror jag skulle tappa en hel del glädje för sporten om jag sålde Vannis och köpte en ny ponny för den delen. För mig är hon verkligen inte bara ett tävlingsredaskap utan hon är min bästa vän och inget skulle vara sig likt utan henne. Sen om jag köper en ny ponny kanske jag drar ner självförtoendet på den och det går åt skogen det också? 
Men nu ska jag inte ta ut något i förväg. Forstätter det som det gör nu tror jag både jag och Vannis kommer bygga upp vårat självförtroende som ett team. Om jag bara tar allt som det kommer och inte stressar så kanske vi hittar tillbaka till där vi var förr, då allt var så enkelt. Men samtidigt vill jag ju så mycket, jag vill rida MSV och får alldeles för bråttom att höja även då det inte känns 100% bra. Får ha lite is i magen och inte stressa upp i höjderna, det som verkar som en genväg är i det stora hela oftast en omväg om ni förstår vad jag menar. Vad som händer och sker får framtiden utvisa..
 
 

Skellefteå ridklubb.

Jag har sedan Februari 2014 Vannis uppstallad på Skellefteå Ridklubb(srk). Trivs väldigt bra med de andra som har hästarna uppstallade där, alla är trevliga och hjälpsamma och vi har en härlig stämning. Sen man kan man ju självklart inte vara bästa vän med alla. Men i det stora hela kommer alla överens och är inget onödigt tjafs.
Dock blir det lite jobbigt för mig ibland då det nästan alltid är folk i stallet. Man är som aldrig helt själv där. Det blev en stor omställning när jag flyttade hit eftersom jag var van att ha ett helt stall för mig själv. Är också väldigt pedantiskt när det gäller stallet, jag har gärna ordning och reda, rent och snyggt vilket inte alltid är så lätt när man är så många. Men man tackar ju heller inte nej till lyxen att ha två maneger, jag menar hallå vem skulle inte?;)
 
Har ordnat lite bilder då det var några som var sugna att se var Vannis bor. Anläggningen är rätt stor så har inte fotat allt. Har mest fotat privatdelen var vi håller till mest. 
 
^Här har vi då privat hagarna och även "parkeringen"  var det flesta som har häst i privatstallet parkerar. Finns en annan parkering för dom som ska till ridskolan.
^Vänder man sig åt andra håller ser man då detta. Den svarta dörren på vänster sida är dörren in till privat stallet. Går man en bit rakt fram kommer till stora utebanan, även såkallat hoppbanan som är 50x100.
^Så här ser det då ut när man öppnar den svarta dörren på förgående bild. Direkt till vänster har vi tre ryktspiltor och direkt till höger har vi en vattenspilta. Går man rakt fram kommer man in till stallet.
^Såhär ser det då ut från andra hållet. Och kollar man till vänster ser man...
^... En trappa som vi använder till att hänga benskydd på. Här har vi även våra skåp med sadlar osv och till höger en anslagstavla. Den vita dörren till vänster är en toa och den till höger är in till omklädningsrummet. 
^Står man vid trappan ser man in till stallet.
^Och svänger man då till höger ser man mer stall.. Vannis box är den näst längst bort på höger sida. Ni kanske ser hennes lilla julpåse? ;) Den svarta dörren leder ut. Öppnar man det ser man gödselstacken som syntes på första bilden.
^Här är då hennes box som ni sätt i tidigare inlägg.
^såhär ser det ut om man står vid Vannis box. Går man igenom den stora gråa dörren kommer man till..
^.... Höladan. Till vänster finns det ett bås med torrhö för de hästar som äter det(som Vannis) och även krokar med höpåsar. Den övre höpåsen är morgon och den nedre är kväll. Till höger är det en lång vägg där det hänger lunch höpåsar.
^När man gått förbi väggen med höpåsar kommer man hit till ett hav av skottkärror. Den blåa ni ser är spåncontainern. Till vänster har man ridskolehöet och även påsar för de privat hästar som står i andra stallet.
^Öppnar man den bruna dörren som syntes på förgående bild kommer man till ridskolestallet och en till "privatdel". Går man rakt fram kommer man till det som vi kallar Gamla manegen.
^Går man till höger från den förra bilden kommer man då hit, här står det också privathästar. Går man ut genom den svara dörren rakt fram så kommer man ut vid "gödselstacken". Där har vi även ett rum med foder.
^Går man istället till vänster ser man alla ridskolehästar. In genom den gråa dörren är kontoren, gamla cafeterian, klubbrum med mera. Nånstans i mitten av alla spilter kan man svänga vänster in till en nyare del av ridskolestallet med bara boxar. Det kallas "kulturstallet".
^Detta är då "gamla manegen" som är 20x80. Den delas oftast av på mitten med hjälp av skynket som ni ser på bilden. Går man igenom manegen till andra sidan kommer man till den nyare delen av anläggningen. Där har vi en till cafeteria, det som är seket på tävlingar och sedan har vi även "nya manegen" där.
 ^Detta är då "nya manegen".
 
Förutom det jag har nämt har vi även sju stycken gäststallar, en rundkorall, en till paddock, ridskolehagen, täckesrum, mer omklädnigsrum osv. Bjuder på en skiss som jag skrivit och ritat lite på så ni ska förstå bättre. Dock så stämmer det inte att det är två stycken ridbanor på framsidan, det är bara en stor :)
Såå nu hoppas jag ni fått en liten inblick om var jag och min ponny håller hus hela dagarna!
 

Stan hela dan.

Som sagt så hade Jossan Vannis idag. Kändes skönt att kunna koppla av och veta att ponnyn är i bra händer. Själv har jag umgåtts med min lillasyster hela dagen. Vi gick på stan och shoppade loss. Det är inte ofta jag köper saker till mig själv men när jag väl gör det gör jag det ordenligt. Köpte för ungefär 1000kr idag, hur gick det ens tills? Fick ett presentkort på alla affärer i stan i julklapp av min mamma, just för att det inte finns några hästaffärer jag kan lägga alla pengar på då. Har en tendens att lägga alla pengar på hästsaker istället för att unna mig själv nånting. Råkade ju dock köpa en grå tröja från Gina trico som kommer användas i stallet hehe oops..  Men annars köpte jag en hel del smink vilket behövdes då min hund tuggade sönder ungefär 70% av allt mitt smink för ungefär 1 år sedan. Jag har såklart inte prioriterat mina pengar på att köpa nytt smink. Men idag då jäklar! Sedan fick jag även med mig en tröja som faktiskt inte kommer användas i stallet så de så haha!
 
Imorgon är det tisdag.. Redan? Tisdag och Pay and jump. Är väldigt nervös vilket jag inte alls brukar vara. Jag och Vannis har ju dock inte riktigt hoppat speicellt mycket banhoppning sedan skadan så vi är ju lite ringrostigai inom det området. Jag hoppas bara att jag ger f*n i att vara och lägga mig i för mycket imorgon. Om jag bara sitter och håller om och inte tjaffsar så mycket mot hindrena vet jag att hon kommer hoppa. Är ju om jag blir nervös och börjar tveka det kommer gå dåligt. Kommer väl sluta med att jag rider i 110km/h i hopp om att ponnyn inte ska stanna haha.. Har helt ärligt börjat överväga om att avanmäla mig, men känns som att det är lika bra att "ta tjuren vid hornet". Det får bära eller brista helt enkelt, jag vet att problemet sitter hos mig. Dock har min ponny en jäkla attityd mot hindren nu så det känns ju bra. Är bara rädd jag ska sabba det igen.
 
 

Näst intill stallfri dag.

Vaknade imorse med världens huvudvärk så mamma var gullig och släppte ut hästarna själv. Nu är våran in/utsläppsvecka över så nu ska jag ta och sova ikapp ordentligt ;) Då jag hade så ont i huvudet så var Kelsie super gullig och fixade stallet åt mig idag. Var bara och släppte in dom på kvällen så fick träffa min stjärna en sväng ändå. 
 
Efter middagen tog jag en powernap i ungefär två timmar. Vaknade av att Klara kom och väckte mig. Hon har varit borta över jul så var väldigt roligt att få träffa henne igen. Har varit tomt utan henne hemma. Vi for iallafall och åkte skridskor sedan köpte vi massor av godis och såg film.
Imorgon är det måndag vilket innebär att Jossan har Vannis. Så blir ännu en hästfri dag.. Själv ska jag umgås med min lillasyster hela dagen. Vi ska gå på stan och kolla om vi hittar något fint på mellandagsrean. Är ju som jag nämnt innan absolut inget fan av att gå på stan och helst inte när det är så mycket folk. Men vad gör man inte för sin lillasyster, bara bita ihop haha. 
 
 

Knas

Idag fick Jilda motionera Vannis lite. Men efter att ha stått på marken och kolla kunde jag ju inte hålla mig utan blev tvungen att hoppa upp och rida lite. Var inte alls tänkt jag skulle rida då jag hade ont i ryggen. Blir galen på mig själv, jag kan inte hålla mig borta.. Hade dock ingen ork att rida speciellt seriöst utan busade mest runt och gjorde lite knasiga omhoppningsvängar på ett litet räcke som stod framme. Stod även framme en oxer som låg på ungefär 90cm så hoppade den två gånger också. Första gången jag skulle hoppa den fastnade tygeln på nå vänster så blev hel knasigt så är tur jag har en lydig ponny som stannade när jag bad henne, hade hon hoppat ändå hade vi väl kraschat eller nått hehe.
 
Hade tänkt hoppträna lite innan pay and jumpen på Tisdag. Men kändes så bra så får räcka med dom två sprången vi gjorde idag. Vill inte hoppa henne för mycket. Är så rädd hon skadar sig.Vi får hålla tummarna hon är på humör på tisdag helt enkelt. Riva får vi göra bäst vi vill men vill inte ha nårga stopp! Vill att det ska hålla i sig som det är nu, hon känns så fin på hinder. Börjar vi få stopp tror jag att det lilla självförtoendet jag lyckas bygga upp inom hoppningen kommer sjunka genom jorden ganska direkt. Då blir det kaos, det har jag redan varit med om några gånger nu haha.. 
 
 Bjuder på en film från i tisdags(?) :D

Nu är stunden kommen..

I söndags efter hoppträningen gick dragkedjan på mina älskade Bocaj stövlar sönder.. Dom har hållt i 2,5 år och jag har aldrig haft några som helst problem så förstod ju att denna stunden skulle komma förr eller senare. Även fast jag var smått förberedd gör det ont ändå.. Helst i plånboken faktiskt. Men ridstövlar är ju ett måste att ha så är bara att le och vara glad medan man betalar ett par nya.. 
 
Går ju att laga men hade ändå planerat att köpa ett par nya. Mina börjar ha gjort sitt ändå så dom kan få gå i pansion nu tror jag även om jag kommer sakna dom.. :( 
 
 
Som man ser på denna bild har dom börjar "sjunka ihop" lite grann också. Men snygga är dom är ju ett som är säkert..
 

Joggintur.

Idag så hjälpte mamma mig med att fixa alla stallsysslor. När jag sedan började göra i ordning märkte jag att hon var gallig på alla fyra ben, dock inte varm eller något. Fick lite panik först men insåg sen vad det berodde på. Det är ju inte så konstig då jag blev illa tvungen att släppa in hästarna vid klockan tre igår.. Inte alls roligt att släppa in dom så tidigt men vi hade inte något annat val. Så förstår att hon var gallig i benen. Hon har en tendens att bli det om hon står inne länge och dum som jag är tänkte jag inte på att linda hennes ben..
 
Vi for ut på mysig morgon jogg iallafall. Är ju ett måste att hon får röra på sig när hon får sånna elefantben. Red med det tvådelade bettet och mitt remont träns för variationens skull. Hon var väldigt pigg och småökade hela tiden. Blev två galopper men vi höll oss till mesta dels trav. Hon får sånt jäkla fint steg ute i skogen. När man rider lätt flyger man nästan upp ur sadeln för hon "snärtar" med benen så mycket. Nu ska vi bara lyckas plocka fram det under dressyrpassen också ;)  När vi kom tillbaka till stallet var hon inte alls lika gallig längre. Ska fara ikväll och ta in hästarna efter julfirandet nr 2 hos min pappa så då ska jag smörja på blue lotion för säkerthetens skull iallafall. 
 
 

God jul och gott nytt år..

.. Önskar jag och Vanillin♥
 
 
 
 

Mysig morgon!

Var i stallet vid halv åtta imorse. Då var det redan full rull där ovanligt nog. Efter ett tag fotade jag Nelly, hennes häst Bea och Fanny tillsammans med en av ridskolans hästar som hon rider. Var ganska tidigt så ljuset var inte det bästa och dessutom hade jag glömt byta objektiv.. Hann nästan bli galen men lyckades få till någon bra bild hoppas jag iallafall.
Sedan fotade Nelly mig och Vannis. Vannis var störd och vägrade stå still eller se glad ut för den delen. Sen lyckades hon på något vis sparka mig när vi skulle gå tillbaka. Hon sparkade bakut och studsade mest runt och på nått sätt lyckades jag hamna i prickzonen för hennes galenskaper. Gick bra dock och känner inte alls av det nu.
 
Efter det for jag och Kelsie ut på en mysig skritt/trav tur runt i kvarteren bredvid stallet. Vannis drog några riktiga bakutsparkar i vanligt ordning och hade även idag glömt bort vad gångarten skritt innebär. Men annars var det jätte mysigt, sol och enbart två minusgrader ute! Hade mycket tid över efter det då jag inte hade någon hämtning på ett tag. Myste med Vannis och borstade henne i säkert 40 minuter. Fotade sedan Calera och myste med henne lite i hagen. Hon är ju för go, en av de underbaraste hästar jag träffat!
Efter det sopade jag hela stallet och städade lite. Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo för allt julfirande. Ni får ha en fortsatt trevlig julafton! :D
 
Vannis årliga ulgodispåsen ^
Även fast jag personligen inte är något fan av julafton så är det klart ponnyn ska ha lite julpynt ändå!

Julstress

Bloggen är jag dålig på att uppdatera för tillfället. Tror alla kan relatera till julstressen. Helst om man som jag är ute i sista sekunden med allting. Men snaart så är all denna stress över iallafall!
Igår blev det ett kvällspass för Vannis. Tränade övergångar och hon riktigt trevlig faktiskt. Kelsie var med och filmade lite så ska försöka klippa ihop den filmen så fort jag får tid.
 
Idag vaknade jag och Kelsie vid sju. Upp och hoppa och vidare till stallet. Vi släppte ut hästarna och trötta som vi var gick vi till cafeterian i stallet och la oss i sofforna där. Innan vi ens hann blinka var klockan 11. Blev lite bråttom då Cissi skulle komma och hämta upp oss. Vi skulle nämligen fara till Bureå och in till Wallers Sadelcentrum. Kelsie skulle kolla sin sadel. Vi var där i tre-fyra timmar och satt och pratade med Andrea som äger affären. Var faktiskt riktigt trevligt! Hann hem och äta sedan till stallet igen för att hoppträna för Cissi tillsammans med Kelsie.
 
Hoppträningen idag gick faktiskt bra. Jag är så jääkla nöjd över min ponny som gör allt och lite till när det kommer till hinder men jag är ju så jäkla feg. Så fort vi höjde upp till omkring 1m blir jag helt paralyzerad och slutar rida. Blir så osäker mot hindrena så gör volter före hela tiden för vågar inte rida på hindret. Är väl mina hjärnspöken som är och spökar igen, är ju 110% säker hon ska stanna. Sitter som en död fisk uppe på ryggen. Fast är väl i stort sätt alltid missnöjd med min ridning. Kanske för att jag personligen inte ens tycker att jag rider speciellt bra haha.. Har ju en tendens att trycka ner mig själv ganska mycket. 
Menmen till slut skärpte jag mig iallafall och Vannis hoppade riktigt fint. Hon hade verkligen inte en tanke i världen på att stanna idag, jag måste bara förstå det också och bygga upp lite självförtroende! Hon tjurade som vanligt när jag rundar henne för innerskänkeln, helst i höger varv. Men idag tyckte jag hon gjorde det bra ändå och fick igenom innersidan helt okej. När jag travade av i slutet var hon som en gummiorm, jätte trevlig att rida! Dock var hon trött så hon orkade inte riktigt att ha det trycket i traven som jag önskar. Men det kommer, hon får ju mer muskler hon också. Men rom byggdes inte på en dag, det är bara kämpa vidare ;)
 
Bjuder på en print screen från en av filmerna tills vidare!:)
 

Miss surpuppa..

Igår följde pappa med till stallet och kollade när jag red Vannis. Han kollar ju med jämna mellanrum för att se att hon ser bra ut och inte är sne eller spänd nåonstans.
Hon var väldigt överladdad, springig och ofukserad till en början. Hon har ju fortfarande en tendens att springa på dubbla spår i höger varv. Så fort jag bad henne flytta ut bakdelen tjurade hon ihop helt.. Helst i galoppen. Vet att det bara är dumtag för hon har inte ont någonstans det har vi kollat upp. Ger absolut inget att bli arg och banka på henne för då blir det bara värre, det är bara vänta ut henne. Men efter ett tag lyssnade hon faktiskt på vad jag ville och blev riktigt trevlig.
 
Stod ett räcke uppbyggt i manegen så hoppade det lite grann. Hoppade kanske åtta språng. De två sista gångerna höjde jag upp till 1m. Är så skönt då 1m inte alls känns lika högt och svårt längre. Även fast det kanske inte syns så känns det som hon hoppar väldigt annorlunda. Hon hoppar mycker rundare, henne språngkurva är helt annorlunda och hon hoppar även mer med ryggen. Som sagt syns det kanske inte - men det känns! 
 
Den 29 december är det dags för Pay & Jump. Är anmäld till 70 och 80cm. Men tror jag ska ändra och rida 80,90cm istället. Förhoppningsvis hinner jag träna för Cissi innan så då får jag väl se hur det känns. Just nu känns det alldeles för lätt och tråkigt att rida 70,80cm hehe.. Men vi får se helt enkelt.
 
På min instagram hittar ni en film från gårdagens hoppning. Min instagram hittar ni HÄR !:)
Glöm inte att följa oss när ni ändå är på gång ;)
 
 

Myskväll

Blev en riktigt myskväll i stallet idag. Var slö och trött så tog mig inte iväg till stallet förrän vid fyra. När jag väl kom dit stod jag och pratade med Cissi ett tag och hjälpte sedan henne utfodra alla ridskolehästar och ta in dom. Pratade lite mer med henne och några år senare började jag fixa alla mina stallsysslor. Jilda var super gullig och mockade åt mig och vi hjälptes sedan åt att fylla, mat, vatten spån osv. 
 
Hade så förbaskat ont i ryggen så trodde nästan jag skulle spy där ett tag.. Kändes som mission impossible att ta mig upp och rida. Istället passade jag på att släppa henne i manegen när det är tomt och helt ledigt där. Var välbehövligt för henne att få springa av sig lite energi.
Men hon var faktiskt ovanligt lugn. Hon brukar sparka bakut som en galning nu rejsade hon mest bara runt, runt i ungefär 15 minuter och bjöd inte alls på så många bakutsparkar och brallningar som hon brukar. Man har ju olika uppfattningar om "lugn" kanske hehe ;)
 
När hon väl slutat springa som en galning så tricktränade vi lite. Vi gjorde även lite "ledarskapövningar" och busade runt. Är så kul när hon är på bushumör men samtidigt följer efter mig som en hund. Hon tyckte det var så himla kul och jag också för den delen! Jilda fick prova göra några trick med henne också.
 Efter ett tag fick jag en galen idée. Har ju inte ridit i halsring på jätte länge så varför inte göra det nu! När jag väl kommit på något går det som inte stoppa mig så det fick bli så även om jag vet jag kanske borde ta det lugnt med ryggen. Tänkte ju bara skritta lite och se hur hon lyssnade. Slutade ändå i att vi gjorde galoppombyten, skänkelvikningar, öppnor, slutor osv. Helt sjukt vad bra hon lyssnade. Blev lite chockad haha. Ska helt klart göras om igen snart.
När vi busat klart i manegen så var det bara kvar att utfodra åt privathästarna och sedan släcka och låsa stallet!
Jag och Vannis sommaren 2013.
 

Jul shopping.

Idag har det varit full rulle än så länge. Tog lite sovmorgon till 11 innan jag orkade ta mitt upp ur sängen. Skulle väl egentligen upp nån timma tidigare men men.. Efter ett tag kom Nelly och vi promenerade in till stan. Köpte julklappar och nu är jag i stort sätt klar med allt julshoppande. Ska fixa de sista sakerna på måndag eller tisdag. Är kass på att köpa julklappar men när man väl kommit igång gick det ganska bra att komma på vad man skulle köpa till alla. Blev en T-shirt, lösögonfransar och lite godis till mig själv också när jag ändå var i mitt shopping flow. Nu ska jag samla nya krafter och fara till stallet. Efter att ha promenerat runt en hel del idag kan jag meddela att jag känner av ryggen..
 
Igår blev det en uteritt med Vannis. Gick bra trots att hon var galen. Sen stod vi även i 30 minuter för att hon vägrade gå över ett stället var isen var sprucken i en liiiten spricka över vägen.. Efter många om och men hoppade hon över den iallafall. Det roligaste var att på vägen bort klampade hon över den utan problem men på hemvägen gick det ju inte för sig.. Hon är så märklig haha, är ju kul hon tycker om att vara ute iallafall.
 
I Torsdags så blev det att rida inne. Hon var väldigt övertaggad till en början och studsade mest runt. När hon blivit av med lite energi blev hon jätte fin och jag fick en super bra känsla i galoppen i båda varven! Idag tänkte jag hoppträna men vi får se hur det blir med det. Annars blir det nog ett dressyrpass :)
 
 

Back in business

Tjolahopp nu har uppdateringen varit dåligt. Har varit sjuk både tisdag och onsdag. Det enda jag gjort är att legat i min säng och kollat serier. Inte ens det har jag orkar med stundvis då jag fått så ont i huvudet. Som tur är har Cissi och Nelly varit jätte snälla och tagit hand om Vannisen. Hon har dock fått vila båda dagarna så kommer bli spännande att rida idag. Vet inte riktigt hur ridhusschemat ser ut så mest troligast måste jag rida ut. Får se till att hålla i mig eller kanske till och med limma fast mig i sadeln om jag vill vara på den säkra sidan.
 
Jag hoppas nästan det är ledigt inne. Samtidigt hade det varit mysigt att rida ut men om jag vill komma hem med livet i behåll kanske det vore bäst att rida inne. Vi får se vad som sker.. Snart är det jullov iallafall och då blir det massor med uteritter! Nästan så jag skäms över hur dålig jag blivit på att rida ut. Förr red jag ut alla dagar förutom 1 gång i veckan då jag körde in till ridhuset. Nu när man har ridhus hela tiden blir man så bekväm. Får skärpa mig, måste se till att bli bättre på att rida ut. Både jag och Vannis behöver det. Nu ska jag då ta och bege mig till stallet och hoppas att jag överlever. Fingers crossed..
 
 

Black & White

 

Gula faran på G igen..

Idag använde jag min "lediga dag" till att panta burkar. Pantade för 328 kr för att vara exakt. Dock gick 250kr av dessa pengar till att betala lånet av klippmaskinen. Lånade Carros då min egna inte funkar för tillfället. Efter det gick jag på stan och provade ett par skor och ett jeans tillsammans med mamma. Minns inte sist jag gick på stan med min mamma så det var mysigt. Var skönt att ta det lugnt trots att min stallabstinens är extrem efter bara en dag.. Kändes dock bra att inte behöva rida idag då min rygg gör väldigt ont.
 
Skoningen hade gått bra också verkar det som. Lite problem med bakhovarna men annars var dom riktigt fina. Bakhovarna är absolut inget hon påverkas av. Dom växer bara lite mer insidan om jag uppfattat det hela rätt.
 Jossan red ut idag och tydligen hade Vannis varit galen.. Hon hade till och med slängt av Jossan. Tur i oturen var det på stallplanen och Jossan mår bra! Jäkla galning.. Inte så konstigt då hon var bananas igår och jag själv höll på att drutta av minst sju gånger. Trodde ju däremot hon blivit av med lite energi då.
Men kan tänka mig det blev ännu mer energi när hon fick komma ut. Oj oj vad ska jag riktigt ta mig till med den gula galningen? Spelar ju ingen roll hur mycket och hårt man rider, hon verkar ändå ha energi så det räcker och blir över.. Hon har ju gått hårda pass hela helgen och ändå så är hon crazy. Imorgon ska hon då ut och galoppera av sig lite energi är tanken. 
 
 

Vanillin pt.2

Ber om ursäkt får mitt lite hemska hår och min otroligt fula färgmatchning för er som inte sätt det andra inlägget haha ;)
 

Hästfri dag.

Har just kommit ut ur duschen och sitter för tillfället och äter frukost. Som jag nämde i tidigare inlägget har jag sovmorgon idag. Skulle börja klockan 11 men matten är inställd så har min första lektion 12.25. Jag klagar då inte ;)
 
Igår fick jag mig en liten chock då jag insåg att Vannis ska skos idag. Det hade jag heelt glömt bort! Jossan var ledig från skolan och skulle ju ha Vannis idag så hon är super gullig och är med då Vannis skos. Hon är ju oftast snäll att sko men det är hennes humör mot hovslagaren som kan behövas hållas koll på så kan det vara bra att ha någon där som Vannis känner och som jag vet att hon tycker om. Sen kan ju hovslagaren inte sätta på henne täcken och ut i hagen efteråt får då kan jag garantera han blir av med en hand eller två hehe. Min ponny har nämligen något emot hovslagare. Då menar jag verkligen att hon blir tokig. Min ponny har ett jädra humör men har aldrig sätt henne så arg som när det är en hovslagare i närheten. Börjar ju fundera vad som hänt för så här har hon inte varit innan.. Men har bytt hovslagare sist jag skodde och han är så fin med henne så även fast Vannis inte vill erkänna det tycker hon faktiskt om han lite grann.
   Hade gärna velat vara med så nojjig som jag är när min ponny ska skos. Fast när jag är med är det hon värre för då ska hon vara så överbeskyddande mot mig också så kanske är lika bra jag inte är dä haha. Jag har sagt det förr men säger det igen - man undrar ju vad som försiggår sig i hennes huvud vissa dagar..
 
En bild från sist hovslagaren var på besök och står framför henne och fixar med skorna.. Jäkla mongo ponny.. 

Adhd häst..

Var helt slut efter allt jobbande. Kan ju dock inte påstå det var speciellt ansträngande men tiden går ju inte snabbt när man bara sitter ner och väntar. Hann se showen iallafall och det var ju roligt. Vid sju var allt klart och då var det dags för lite hoppning igen. Jag och Kelsie skulle hoppa för Cissi. Blev ju inte så mycket hoppning igår så gör ju inget hon får hoppa en dag till. Vi hoppade en bana som heter "huset". Blev inga höjder utan mest sockerbits hinder och en linje på 70 cm vilket kändes skönt. Vannis var så jäkla överladdad och sparkade bakut ungefär 80% av tiden. Vissa gånger sparkade hon för att hon surade men mest för att hon var så jäkla pigg bara.
 
Övningen innehöll mycket halvhalter, öka och minska. Ungefär det jag tränade på igår vilket var bra. Vannis var riktigt trevlig de stunder hon inte bara sparkade bakut. Hon var väldigt trevlig i munnen idag också, lite små stretig stundvis. Det var dock väldigt korta ögoblick hon spände till och stretade emot. Kan ju inte säga att träningen var dålig för Vannis var riktigt fin. Piloten var ju dock inte på tip top. Nej stryker ett streck över min ridning idag. Var inget att hänga i granen.. Måste varit riktigt slut i huvudet flr idag, för första gången red jag fel på väg! Mer än en gång till och med? Haha vad händer...
   Nu är jag helt slut efter en heldag i stallet. Var inte hemma förrän vid 11. Huvudvärken sitter fortfarande kvar trots några ipren så att få krypa ner i min säng känns ju väldigt lockande. Tur jag har sovmorgon imorgon iallafall. Nu är det bara kämpa igenom de få skoldagar som är kvar innan jullovet!
 
 
 
 
 
 

Vanillin pt.1

Nu ska ni få lite av bilderna Kelsie fotade på mig och Vannis. Jag kan i förväg me om ursäkt över mitt hår, min utväxt är inte vacker och dessutom var det motsatsen till rent haha. Kan även be om ursäkt över min hemska färgmatchning.. Vinrött täcke och jätte röd jacka? Nej tack.. Kolla på ponnyn istället!
 
åhh typiskt man själv ska se hemsk ut när ponnyn är glad för en gång skull..:(
 

Kelsie & Munsboro Morris

Bjuder på några bilder som jag fotade på Kelsie och hennes ponny Morris igår. Var tydligen uppskattat att se lite bilder som jag själv fotat!
 
Favoriterna<3

Godmorgon

Usch känner mig inte riktigt kry idag. Men det är bara bita ihop för nu ska jag ta och bege mig mot stallet. Finns mycket som känns mer lockande än att jobba nio timmar på ridhuset från 10.30 till halv 19.30. Vi har nämligen den årliga Lucia showen. Den brukar vara väldigt rolig så om ni har möjlighet tycker jag ni ska ta er till Skellefteå Ridklubb antingen klockan 13.00 eller klockan 17.00 och kolla! Jag ska sitta och sälja fika men jag hoppas jag kan få se lite av showen ändå. Nånstans mellan allt jobbande så ska jag även hinna med min ponny. Tänkte fara till stallet vid åtta tiden så jag hinner rida och allt före men det var tyvärr inte min skjuts taggad på. 
 
I värsta fall får jag helt enkelt rida henne efter sista showen är slut. Om jag orkar förståss, men samtidigt har hon vilat mycket denna vecka så skulle ju vara bra hon får röra på sig. Det är jätte soligt och fint ute så hade ju velat rida ut medan det är ljust. Det kommer jag nog inte hinna göra.Vi får se vad som sker. 
 
 

Jag lever!

Förstår om ni trott jag dött. Men det gjorde jag ej(tycker bara om att blogga tre på natten tydligen..) Både jag och ponnyn överlevde denna gången också hur som helst! Hon var väldigt snäll tills jag började raka halsen. Men efter att jag råkat raka lite på huvudet som inte skulle rakas och även en bit av stubben lyckades jag iallafall klippa hela halsen.. Nästa gång ska hon rakas med lugnande!!
 
Efter det var det dags för ridning. Hoppning stod på schemat. Min rygg gjorde dock rätt ont så ångrade mig medan jag stod och gjorde i ordning Vannis. Men när jag väl börjat rida så blev jag så hoppsugen så blev lite hoppning ändå. Tog ju aldrig på förbygeln då jag inte tänkt hoppa så Vannis tog ju tillfället i akt att nocka mig såklart.. Dagens fokus låg iallafall extra mycekt på att öka och minska. Redan när jag red fram tränade jag på att öka utan att släppa handen om ni förstår vad jag menar. Har en tedens att släppa fram handen så fort jag ska öka. Hon var verkligen fin idag och jag är så glad det börjar kännas bättre med henne igen. Tänk vad en sadel kan göra skillnad!
    Ställde fram två stycken sockerbits hinder med 16 meter emellan vilket är ungefär 5 galoppsprång. Fokusen låg även där på att öka och minska. Tränade på att rida på 4,5 och 6 galoppsprång. Klämde även in 7 stycken. Hon var fin även när hindrena kom in i spelet. En aning taggad men vad ska man förvänta sig? Lite svårt att ta tillbaka från att ha ridit på 4 galoppsprång till 6 galoppsprång men mot slutet hade hon som fattat vad det gick ut på.
 
Jilda var med mig i stallet idag. Hon höll mig sällskap medan jag rakade Vannis och hjälpte mig och Kelsie att fota hästarna. Det hann vi även med idag, att fota. Bilderna dyker väl upp på bloggen på småningom. Sedan var hon jätte gullig att filma mig och Vannis så har för ovanlighetens skull en film att bjuda på! Lovar att jag ska bli bättre på att bjuda på filmer.
 
På denna filmen ser man tydligt både mitt och Vannis lilla tix. Jag håller på med tygeln hela tiden. Jag blir galen haha! Den "fastnar" i sadeln så då är jag där och lyfter handen.. Jag är då fullt medveten om det och försöker verkligen tänka på det! Vannis tix är hennes läppar och helst hennes underläpp. Ser ni hur hon håller på med den? Haha så springer hon alltid runt och kan även stå så i stallgången när hon är uttråkad.
Har ni eller eran häst något speciellt "tix"?

Denna förbaskade rakning..

När ni läser detta står jag mest troligast och riskerar mitt liv.. Det jag då riskerar mitt liv över är för att min ponny ska kunna ridas i manegen utan att dö eller rättare sagt drunkna i sitt egna svett. Då tycker man ju att ponnyn ska vara otroligt tacksam över att jag räddar hennes liv. Men icket.. Istället riskerar vi både mitt och ponnyns liv då hon ska visa sitt missnöje under denna vardagliga, rätt så simpla sak - att raka ponnyn...
 
Vet inte riktigt vad som slagit slint i Gulans huvud nu senaste tiden. Att raka henne har aldrig varit ett problem. Har haft henne näst intill lös och raka huvudet på henne. Inga problem det inte. Lät dock en annan person raka henne en gång när jag inte kunde och då råkade även det bli med 1 mm skäret istället för 3 mm. Detta måste ha luggats för hon stod inte still som hon brukar. Efter det har det varit lite problematiskt men vi kämpar på! Det tar ju ett tag att raka ponnyn i vanliga fall och när ponnyn då bestämmer sig att stegra, sparka bakut(eller mer studsar med bakdelen som en jäkla studsboll) och andra påhitt kan jag lova att det tar några timmar extra.. Är bara en tidsfråga innan örat eller liknande på ponnyn ryker, möjligtvis att jag får klippmaskinen i ögat eller så.. 
Det är en kamp mellan liv och död jag håller på med stunden detta inlägg publicerar. Om jag överlever återstå att se.. Håll tummarna för mig!
 
Självklart är det inte lika brutalt som jag beskriver det, ni får ta det med en nypa salt ;) Men helt ärligt är det rena rama cirkusen så fort man kommer till halsen.. Men inte så att vi gör oss illa utan hon ger sig efter ett tag. Eller ja hon står stilla ungefär fem sekunde och då gäller det vara snabb haha!
Vi har införskaffat lugnande men har inte kunnat hämta ut detta så får bli att raka henne utan denna gång. Innan tävlingsäsongen drar igång ska hon rakas med lugnande så hon blir fin hehe.. 

Kvalitetstid.

Idag skippade jag ridningen då jag hade en tid att passa. Vet inte om det bara är jag eller är alla hästtjejer tidsoptimister? Dom flesta iallafall.. Eller? Allt tar så mycket längre tid än man tänkt i stallet och man är aldrig klar den tiden man sagt. Man kan vara i stallet i flera timmar men ändå inte få nånting vettigt gjort. Känner ni igen er haha? ;)
 
Hur som helst hade jag "bara" tre timmar på mig i stallet. Min rygg gjorde ont från igår och ponnyn behövde få sig en dusch så då kände jag att vi tar en vilodag båda två. Hon ska nämligen rakas imorgon för fjärde eller femte gången iår, har till och med tappat räkningen.
   Kan meddela att duschen behövdes, vattnet som rann av henne var nästan svart. Stod och masserade henne efteråt i kanske 30 minuter och jag såg verkligen hur hon njöt. Hon är inte lika spänd i ryggen nu och reagerade inte alls när jag var där och klämde. Sedan strechade vi lite också och fortsatte med lite annat mysfix. Är så gosigt att inte behöva stressa utan bara ta allt i lugn och ro.
 
När Vannis var insläppd i boxen var det dags för häst nr två att få sig lite daglig pyssel. Hade tid över och Vannis hagkompis Calera såg ut att vilja ha lite uppmärksamhet hon också. Stod och borstade och myste med henne lite grann. Är verkligen stört förtjust i henne. Har varit det sen jag såg henne första gången, hon är så fin både utseendemässigt och hennes personlighet är ju bara för underbar. Märks att hon är en bebis, allt ska pillas på och hon vill gärna vara uppe i ansiktet och pussas, lilla C♥
 
Bjuder på en bild på Caleran!

Galen ponny..

Idag blev det en uteritt för mig och Vannis. Min mamma var gullig och mockad och fixade alla stallsysslor medan jag red. Hur skönt är inte det? Så på med min underbara overall och ut i skogen med dampo nr 1 direkt. Dum som jag är tog jag igen sadel då jag inte vågade rida ut med Cissis och vill inte rida med min. Som om inte det var dumt nog tog jag inte pelhamet på idag utan mitt raka bett. Tycker hon blir så läskigt känslig på pelhamet och blir så nojjig så tänkte "äsch jag tar vanliga bettet idag och tar det lugnt". Jag får ju alltid stopp på henne, det har aldrig varit något problem men tar mer på min rygg om jag rider med det vanligt bettet ifall hon är överpigg(vilket hon är 99% av tiden..)
 
Lugn fanns i vanlig ordning inte med på världskartan för min ponny. Tänkte mig en uteritt med bara skritt och galopp mest för mig rygg, blir så skumpig när man travar och känner av ryggen väldigt mycket då. I början gick det ganska bra att skritta. Det gick väl lite snabbt men hon traskade på med öronen spetsade framåt. Sen började hon småtrava och så fort jag tar i tyglarna börjar hon studsa och vill jag ska släppa henne framåt. Efter det skrittade inte min ponny nå mer denna uteritt. Hon trippade enbart då hon inte fick galoppera och dessutom har vi tagit redkord i mest bakut sparkar under en uteritt kan jag lova!
Att rida ut på min ponny är som rena rama matte uträkningen. Man får inte galoppera så snabbt så man råkar växla upp till nån av det höre växlarna för då är det en hårfin gräns till då bromsen helt slutar ta, men man måste samtidigt galoppera lagomt snabbt så hon inte har tid att sparka bakut. Det är inte lätt kan jag lova och idag lyckades jag inte riktigt men något. Hon sparkade och studsade om vartannat. Kul hade hon då! Öronen var spetsade framåt hela tiden sen frustade hon och skakade på huvudet massor. Riktiga lyckorus och jag kunde ju inte annat än skratta åt henne. Tur det var roligt för det enda jag kan säga efter denna uteritt är - vila i frid min rygg..
 
 

Vannisen.

Idag red jag klockan nio på kvällen tillsammans med Nelly och Klara. Det var upptaget ända fram till nio så vi fick glatt vänta. Har gått väldigt dåligt med Vannis nu ett tag. Men idag så red jag med Cissis sadel igen och hon var väldigt avslappnad redan när jag satt mig upp. Jossan stackarn fick väl ta det jobbiga i måndags så Vannis var snällare med mig idag ;)

Hon hade ganska mycket energi över då hon fick vila igår. Så till en början trippade hon lite. Det var dock mycket folk då dom höll på att plocka bort efter hoppträningen. Så fort alla gått ut och det blev mindre folk i manegen slappnande hon genast av och jag också för delen. Red inte så länge och tränade inte på något speciellt utan travade mest bara runt. Tänkte mycket på att hon inte får springa på dubbla spår vilket hon har en tendens att göra. I vänster varv gick hon som en klocka! Höger varv var lite svårare men hon kämpade fortfarande på bra. Upplever att hon blivit mycket känsligare för skänkeln nu. Dessutom är hon såå mycket finare när jag rider med Cissis sadel, märker redan stor skillnad! :D
 
 

Sjukgymnast

Dagen började hos sjukgymnasten. Började med att göra lite olika övningar. Blev inte så många övningar innan min rygg sa ifrån. Vi fick avbryta och sedan så sa han att som det ser ut nu måste jag fara och röntga ryggen. Han tror omöjligt att jag kan ha så här ont utan att ha någon allvarligare skada i ryggen. Jag hoppas verkligen inte detta kommer påverka min ridning något. Fast för mig spelar det helt ärligt ingen roll om jag hamnar i rullstol eller liknanade, jag kommer fortsätta rida ändå på ett eller annat sätt haha. Självklart så slipper jag ju helst av allt hamna i rullstol men ni fattar poängen hoppas jag. Behövs mycket för att hålla mig borta från hästryggen.
 
Lite nervös är jag allt för önskar ju bara att ryggen kan ge sig. Suger att inte kunna träna och hålla igång som vanligt. Det är jobbigt både psykiskt och fysiskt att vara så begränsad. Håller tummarna att röntgen visar att det inte är allt för allvarligt och att det går göra någonting åt detta. Tills vidare för jag försöka ta det lugnt helt enkelt.
 
 

Stalljour och hoppträning.

 
Imorse ringde klockan 06.30. Då var det bara upp och hoppa och fara till stallet och ha stalljour. Stalljouren gick väldigt snabbt och vi var klara med allt redan vid 10 tiden. Efter det så kom Kelsie och vi satt och fikade i stallet ett tag.

Vid halv tre hopptränade jag, Kelsie och Kajsa tillsammans med hjälp av Cissi. När vi började rida fram så gick det inte alls. Högg till i ryggen och sedan krampade hela ryggen som tusan efter det. Att mocka massor med boxar och sedan rida var väl inte den bästa kombon. Blev en hel del tårar i frustation, jag som nästan aldrig gråter. Blir galen att jag inte kan göra det jag älskar mest utan att det gör så jädra ont. Hoppade av och promenerade och efter ett tag släppte det efter lite grann. Sköt undan smärtan och hoppade ut och fortsatte rida.  
     Vi hoppade en väldigt klurig men nyttig övning. Vannis var väldigt taggad men lyssnade bra ändå. Blir dock frustrerad och smått stressad över att jag rider så dåligt när jag får ont i ryggen. Inte för att det är så konstigt när man tänker efter men prestationsångest är inget som går att lägga åt sidan.
 
Vi avslutade på några språng kring 1m och hon hoppade verkligen fint! Hon hoppar betydligt bättre när det blir lite högre. Red ju med Cissis sadel. Var ovant då jag ridit i samma sadel i tre år men hennes sadel var riktigt skön. Upplevde att Vannis kunde hoppa upp sig lite mer med ryggen i denna sadel. Hon har ju dock inte riktigt muskler att hoppa som förr. Men tycker ändå det känns som hon hoppar annorlunda. Ponnyn får helt klart 10/10 guldstjärnor idag, fina smulan min<3
Ryttaren däremot får ta och rycka upp sig lite.. 
 
Lite bilder var ordning är helt huller om buller fotade av Astrid från dagens träning :)
 

Sadlar, sadlar, sadlar...

Har haft lite stressigt och fullt upp. Därför har jag lyst igenom med min frånvaro på bloggen, så ursäktar för det. I Torsdags red Jossan Vannis. Igår (Fredag) blev det uteritt tillsammans med Nelly, Kelsie och Jessica. Det var super mysigt och välbehövligt. 
   Idag blev det ett dressyrpass barbacka. I början var hon lite bananas och studsade mest runt. Efter ett tag så slappnade hon av och blev riktigt fin. I högervarv går hon gärna på dubbla spår och i vänstervarv har vi problemet att hon inte vill ta stöd på yttertygeln. Det blir bättre och mindre tydligt för varje pass. Trots att det är lite irriterande så är det alltid kul att ha något att träna på och få känna hur det blir bättre för varje pass!
 
Jag och Cissi har även diskuterat lite angående Vannis sadel. Nämnde i ett inlägg i början av November att jag inte tror min sadel passar. Till en början tänkte jag det berodde på att hon är omusklad. Blev stor skillnad när jag fick låna Cissis gelpadd och är även så stor skillnad på Vannis när jag rider barbacka. Det blev väldgt tydligt idag. Det här lilla extra då hon verkligen kommer upp med ryggen kände jag idag. Har inte känt det på samma sätt med sadel. Vi la på min sadel i Fredags och kollade lite och la sedan på en annan sadel. Man såg ju skillnad på vad som är rätt att fel så att säga. Har ju provat ut min sadel på nytt för inte så länge sedan och den ligger bra. Problemet är att den blir för lång. Ska prova rida med Cissis sadel imorgon så får vi se. Sen är det bara sälja iväg min och införskaffa en ny, det är i stort sätt redan bestämt. Söker ni en brun sadel så hör av er till mig ;)
 
 

My love.

Snart två år sedan jag kramade min älskade vän hejdå. Inte en dag går utan att jag saknar denna kille. Trodde aldrig den här hästen skulle betyda så mycket för mig första gången jag träffade honom. Är så glad jag fick lära känna denna underbara invid och att jag fick dela så många helt fantastiska år med honom. Blod, svett och tårar var det men värt varenda sekund. Önskar inget annat än att få träffa honom en sista gång.
 
Jag är så tacksam för allt, världens finaste Pas Noir. Vi ses snart igen♥ 

Hoppning.

Efter jag varit hos sjukgymnasten på morgonen kände jag inte av min rygg alls. Låter väl bra? Jo förutom att skälet till detta var för att den domnade bort av allt smärta efter ett tag. Mindre kul var det när jag kände av ryggen igen, för då kändes den klart och tydligt.. 
 
Var i stallet vid 11 och träffade fotografen. Vannis var en riktigt surtant. Hon blir så osäker mot nytt folk och helst män, hon "försvarar" sig själv genom att låtsas vara agressiv helt enkelt. Helst ska man ju bara ignorera henne men är ju svårt då det är hon som ska fotas. Han fick ge henne lite godis och sedan stå med godis påsen. Hipsvips så blev han Vannis nya bästa vän, gotta love hästgodis ;)
     Han fotade mycket bilder medan jag gjorde iordning henne. Efter ett tag hade inte Vannis längre fokus på godiset eller att vara grinig utan fokusen låg på kameran. Det var ju massa olika objektiv och oj så spännande. Man måste nosa på allt, helst kolla ifall det går att äta - man vet ju aldrig!
 
Red fram ganska snabbt så vi skulle hinna fota. Vannis var otroligt taggad och skritt fanns inte med på världskartan i vanlig ordning. Studsa fram som en känguru(hennes nya favorit) var däremot väldigt populär idag. Skellefteå Kommun hindret var framställt som en oxer i mitten av manegen. Försökte tänka på att inte galoppera så mycket i onödan utan hoppade och gjorde sedan halt och skrittade ett tag. Eller försöka skritta iallfall, vi studsade mest bara runt.
        Tog ett tag innan han fått de bilder han behövde. Vinklar hit, vinklar dit, ljus här och ljus där ja ni hajjar. Hoppade fram med några bommar på marken och höjde upp eftersom. Hon hoppar så slarvigt och fult när det är lågt så höjde till 110cm och hoppade det några gånger. Var väldigt bra för mig och Vannis att bara rulla på det och få lite självförtroende, trots att jag höll på att skita i brallan när jag red upp mot det.Varför ser tävlingshinder så jäääkla mycket högre ut än vanliga träningshinder?
 
Red ett tag efter vi hoppat och fotografen farit. Vannis var riktigt fin och många pusselbitar föll på plats idag faktiskt. Bara nöta vidare! Min rygg har nu checkat ut ett tag framöver dock. Tur Jossan rider gulan imorrn så ryggstackarn får vila lite innan den ger upp helt.
 
Älskade fulsöta filur<3
 

Ser mörkt ut..

Det ser väldigt mörkt ut för min älskade telefon för tillfället. Var alldeles för snabbt med att starta den igen. Den ska ju egentligen ligga i en vecka iallafall. Det må svida i plånboken men får nog ta mig en tripp till elgiganten imorgon.. Jag som just fått ny surf och allt på telefonen..
 
For till stallet på eftermiddagen och kollade när Cissi red. Är svårt att hålla sig borta från stallet trots huvudvärken. Kom dit i slutet av passet. Vannis såg riktigt fin ut. Cissi red barbacka vilket hon inte gjort på många år haha. Var underhållande att kolla på ;) Haha nä hon är verkligen duktig, blir alltid lika inspirerad att kolla när hon rider. Hon och Vannis har börjat komma bra överens också. Mycket för att Vannis fått bättre muskler och orkar göra det Cissi ber om och sen för att Vannis fått lära känna Cissi bättre. Vannis är inte alls lika skeptisk mot henne som första gångerna hon provred henne.
 
 

Tur jag har cissi!

Natten har bestått av väldigt få timmars sömn. Har vaknat flera gånger under natten för att jag haft sådan huvudvärk. Klev upp och tog ipren och försökte sedan göra mig redo för skolan. Men allt snurrade så fick lov att gå och lägga mig igen. Kunde dock inte somna om så har kollat lite serier från klockan halv 9 ungefär. Ska försöka kliva upp och få i mig nå frukost.
 
Hörde av mig till Cissi ifall hon kanske ville rida Vannis idag. Var ju ett tag sen Cissi red henne och vet att hon inte säger nej till att motionera en extra häst ;) Får hoppas Vannis sköter sig trots att hon gått lugnt nu två dagar. Imorgon är jag ledig från skolan för ska till sjukgymnasten och efter det kommer en fotograf från Skellefteå Kommun och ska fota mig och Vannis. Dom ville ha bilder då någon hoppade över Skellefteå Kommun hindret som våran ridklubb har och även bilder från stallet. Min kompis hade tipsat om mig och Vannis. Tänkte inte ställa upp först men sen tänkte jag varför inte? Jag hoppas bara Vannis är på bra foto humör imorgon och på hopphumör för den delen också(och att jag hinner sminka mig haha) . Men det är hon väl i stort sätt alltid. Så länge hon har alla fyra tassar på marken bara, det är ju den lite svårare biten ;)
 
 


RSS 2.0