Lottakurs dag 2

Banhoppning blev det på söndagen i vanlig ordning. Vannis var om det nu ens är möjligt ännu piggare. Vi hoppade banan på en lägre höjd först, efter vi hoppat fram såklart. Hon blev ganska stark mot vissa hinder, väldigt hoppglad alltså med andra ord. Vi hade ett litet lägre tempo medan hindrena var små. Vi höjde sedan upp banan till 110cm vilket blir MSVB för oss. Blev lite nervös då det var iallafall ett år sedan vi hoppade en så pass tekniskbana med både kombination och trippel på den höjden.
 
Vi skulle lägga upp tempot och få en mer "banhoppnings galopp". Lägga upp tempot? Inga problem, sa Vannis. Blev paff över hur otroligt het hon blev mot hindrena, det syns till min förvåning inte alls på filmerna men jääklar vad hon blir stark. Det brukar hon inte bli så visste inte riktigt vad jag skulle göra. Blev ett stopp på kombinationen först då jag hade ungefär noll kontroll på ponnyn haha. Vi gjorde om och gjorde rätt. Inga problem alls efter det! Annars hoppade hon allt jätte fint. Fick höra massor av fina ord av Lotta. Min motivation efter helgen ligger på topp! Är jätte nöjd över min galna guldponny<3 
 
Sista linjen, det blåa räcket till den vit/gröna/röda oxern syns det kanske att hon blir aningens stark. Korsgalopp på det också haha;)

Lottakurs dag 1

Idag var det äntligen dags för Lottakurs igen! Var nästan ett år sedan jag red för Lotta sist. Senast det var kurs var det ponnytävling samtidigt och gången före det hade Vannis varit lite svullen i benen. Så avstod från den kurshelgen. Men idag, då jäklar! Vi gjorde mycket nyttiga övningar där fokusen låg mycket på att ställa och flytta för skänkeln. Två saker jag och Vannis har lite problem med. Det gick lite trögt till en början men sedan släppte det och hon accepterade skänkeln. Hon var aningens övertaggad och stark emellanåt men ju mer vi galopperade desto mer lugnade hon ner sig. Eller hon lugnade väl inte riktigt ner sig men slappnade av bättre. Fick sitta emot mycket med sätet för att hon inte skulle tjuvöka och fara iväg. Men är ju bara kul att hon tycker det är roligt!
 
Vi hoppade en linje på tre hinder med 4-6 galoppsprång emellan. Vi varierade alltså galoppsprången. Trots att hon var väldigt pigg så lyssnade hon jätte bra på mina förhållningar. När vi sedan la upp tempot var det inga problem. Blev inte alls så mycekt hoppning idag då min stjärna till ponny satte allt på första försöket i stort sätt. Ger inget att hoppa massor i onödan då. Är så nöjd och stolt över min älskade ponny!
 
Bästa Fanny följde med och filmade, så här har ni en kort film från idag. 

Barbackahoppning.

Då Cissi skulle ha sin sadel idag fick jag rida barbacka. Hade planerat sen innan att hoppa några skutt idag inför helgens Lotta kurs. Hon har fått ta det lugnt inför tävlingen och inte hoppat annat än något litet kryss kanske. Fick bita i det sura äpplet och hoppa barbacka helt enkelt. Var inte helt lätt då ponnyn hoppade och studsade mest hela tiden. Hon lugnade ner sig efter ett tag iallafall så det var ju tur det. Dock fortfarande vääldigt studsig. Har hon dock rätt att vara nu när hon inte fått hoppa på ett tag.
 
Hon hade ett väldigt sug mot hindrena. Hon har nästan lite för mycket självförtroende nu för tiden och sticker gärna iväg så fort jag svänger upp mot ett hinder - "Håll i dig matte nu kör vi!!".. Min åsikt tar hon inte så mycket hänsyn till. Haha jag är då bara glad hon är så positiv och äntligen fått tillbaka sitt självförtroende så kan inte klaga!
Bjuder på en liten film som min lillasyster filmat, från de två sista rundorna vi hoppade då hon taggat ner, slutat överhoppa och väntade någolunda på mig! Ni får vara snälla, hoppa barbacka på en studsboll är inte det lättaste kan jag lova haha..
  

Äntligen lov

Mitt schema varit fullspäckat senaste dagarna. I torsdag red jag ut tillsammans med Klara & Nelly och i fredags for jag och Nelly ut. Var riktigt härligt att få komma ut och blir inte sämre med ett sådant bra sällskap. Torsdagens uteritt blev lite crazy haha. I lördags blev det ett dressyrpass.Fick inte alls någon jätte bra känsla då Vannis var alldeles för explosiv. När jag sedan kollade på filmerna kändes det lite bättre. Såg bättre ut än vad det kändes. Men som man bäddar får man ligga. Efter två dagars bus kan man inte förvänta sig annat än en lite ofikuserad ponny.
 
I söndags var Jossan gullig och tog Vannis. Har bott ensam hela helgen så är lite svårt att få skjuts till stallet då det är en bit. Hon fick dock vila tror jag. Idag har Jossan också tagit Vannis. Känns trist med två stallfria dagar. Men imorgon får jag pussa på stjärnan igen. Funderar på att hoppträna imorgon eller på onsdag. Var ett tag sedan!
 
så fulsöt haha, smulan<3

Var kommer all energi ifrån?

I måndags red Vannis. Förväntade mig en lugn ponny efter helgens tävling. Men icket.. Hon var galet överladdad och stressade upp sig för minsta lilla. I slutet var hon dock rätt fin. Försökte rida henne så lång och låg som möjligt. Mot slutet var hon avslappnad iallafall. 
 
I tisdags fick hon vil och idag red Jossan. Hade gått bra trots att Vannis tjurade lite i galoppen. Men hon ger nog efter om ett tag!
 
 
 


RSS 2.0