En bild säger mer än tusen ord..

Denna bild får beskriva dagens ridpass tills vidare..



Morgon mys.

Idag blev det en mysmorgon för mig och Vannis igen. Släppte ut hästarna, mockade och fixade allting sedan på med hacket och ländtäcket och ut i minusgraderna. Vi skrittade i kanske 1 timme. Idag var det verkligen turbo mode activated. En lugnskritt tur var min tanke men själv sa fröken gul att det var bara för mig att spänna fast säkerthetsbältet. Hon sprattlade mest med benen hela tiden. 
 
När jag kom tillbaka byggde jag och Cissi ihop våra hagar. Vi ska nämligen låta Vannis och Calera stå tillsammans nu framöver. Det gick toppen när vi släppte ihop dom sen. När jag var klar i stallet for vi förbi Royal och skulle köpa höpåsar. När vi ändå var där köpte vi nytt foder också. Jag och pappa spekulerade i ett nytt foder som jag ska prova åt Vannis. När vi kom hem insåg jag sen att jag glömt köpa det jag egentligen behövde - höpåsar.. Får fara tillbaka igen imorgon helt enkelt.
 
 
 
 
 

Snart snart snart...

 

Hoppträning

Idag har jag och Vannis "hopptränat" för Cissi. Vi började med att rida fram och träna på att ställa henne så hon börjar jobba ordenligt med ryggen. Idag var hon inte alls speciellt samarbetsvillig. Det tog ett tag innan hon accepterade skänkeln och flyttade för den. Hon är ju så fin när hon väl vill, men som jag skrivit tidigare måste man ju tänka på att hon inte har samma muskler som innan skadan. Det är bara jobba på det. Blir ju såklart lättare när hon får mer muskler och mindre mage.
 
Sen började vi med att hoppa lite studs. Vi hoppade inte studsen så mycket då vi inte ville att hon skulle få mjölksyra. Jag hoppade den några gånger och bröt av till skritt ganska direkt efter då Vannis gärna blir lång och stretar emot så mycket efter hindrena. När vi hoppat studsen lite så gick vi vidare till nästa övning som var tre travbommar,sen några meter fram till ett sockerbitshinder och sedan ett räcke. Räcket hoppade vi kanske 70-80cm i slutet. Det gjorde vi kanske 4 gånger. Ponnyn får verkligen 10 guldstjärnor av 10 möjliga. Hon var så lugn och uppmärksam på mig, nu är det bara fortsätta träna så är vi snart igång igen!
 
 
 

Fy vilken morgon..

Igår hade jag en riktigt hemsk morgon till en början. Var i stallet vid klockan sju och släppte ut alla hästar förutom Vannis. Ställde henne i ryktspiltan medan jag mockade eftersom jag skulle ut och rida direkt efteråt. När jag kratsade hovarna såg jag att hon fått en spik in i hoven? Tror ni jag fick panik eller? Försökte dra bort den för trodde inte den hade farit in i hoven men den satt som sten. Hann ju flyga tusen tankar genom huvudet om hur jag skulle få ta bort henne osv, ja ni kan ju bara tänka er. Att någon av mina hästar ska trampa in en spik eller liknande i hoven har varit en av mina värsta mardrömmar länge. Såg ju rätt hemskt ut men den satt i strålen och inte i själva hoven vilket var tur det. Det blödde ingenting men  jag visste ju inte hur djupt den satt.
Visste att Cissi skulle till stallet så skrev till henne. När hon kom dit så hjälpte hon mig att dra bort den med en tång. Ni förstår inte hur hårt den satt! När hon väl dragit ut den ser vi att det var ungefär 1,5-2cm av spiken som varit i hoven. Vi hade sån tur att den hade inte träffad några "nerver" eller andra känsliga ställen i hoven så hon varken haltade eller var öm när man tryckte där. Vi tog och "rengjorde" med jodopax.
 
Efter den händelsen var det skönt att bara få fara ut och skritta. Mest så jag var säker på att hon inte hoppade på tre ben hehe. Blev en barbackatur på hacket i ungefär 40 minuter. Hade på ländtäcken och virrade det runt benen då det var fyra minusgrader ute. Är verkligen mysigt att vara ute och skritta på morgonen när det är frost på marken. Efter bara en kvart var jag dock osäker om mina fötter fortfarande var kvar, men förutom det så hade vi det riktigt mysigt♥
 
Inte riktigt den synen man vill mötas av på morgonen..

Klara & Shana

Fotade Klara och hennes häst Shana idag.
Tänkte bjuda på några av dom bilderna!
 

Beslutsångest.

Idag blev det att rida i nya menegen. Har blivit alldeles för mycket ridning inne eller på banan senaste tiden. Idag fick hon bara galoppera på i manegen då hon måste få upp kondisen lite. Var svårt att ha kontroll på fartdåren till en början men sen galopperade hon på i ett jämnt tempo. Efter det travade jag mest bara runt. Var trött i både kroppen och huvudet idag så hade inte riktigt ork att träna på något speciellt. 
 
Efter jag ridit en stund fick min kompis Celina prova rida. Första träningen av många för henne framöver, ska nämligen lära henne rida. Kommer bli roligt att se hur det går. Idag gick det då väldigt bra. Fokusen låg på basic saker som att svänga, stanna och lättridning. Man förstår som inte att ridning är så svårt förrän man ser någon som aldrig ridit förr försöka. Både häst och ryttare var duktiga. Blev ett litet missförstånd när Celina skulle backa och Vannis trodde hon skulle stregra. Men Celina höll sig kvar som tur var!
 
Imorgon rider jag på morgonen i samband med att jag släpper ut hästarna. Är alltid skönt att rida på morgonen. Blir en välförtjänt uteritt för oss båda. På torsdag är det ju klubbdressyren. Har lite beslutsångest om jag kanske ska avanmäla mig. Känns så onödigt då det är så mycket som inte stämmer ännu. Vi båda har ju bara varit igång någon månad. Är ju bara en klubbdressyr så är ju inga krav på det sättet, var ganska dyrt också så nja tveksamt om det känns värt. Ska rida igenom programmet en snabbis imorgon efter uteritten och se hur det känns så får vi se hur jag gör. Lyckas alltid skriva så långa inlägg haha, hoppas ni var lässugna!
 
 
 
 

Stallfri dag.

Idag har Jossan ridit Vannis. Jag själv har gått runt och rullat tummarna. Gick en långprommis med min hund Sally och förutom det har jag inte gjort något alls. Spelar lite piano, kollat tv och ätit massor haha. Det lät som det gått bra för Jossan vilket känns skönt!
 
Kan ju ta och skriva lite om senaste passen. I onsdag var ju värsta passet på väldigt länge. Cissi har hjälpt mig lite med Vannis och sättet hon vill jag ska rida Vannis på funkar så bra. Dock tycker inte riktigt Vannis om det då jag verkligen kommer åt henne och hon måste arbeta med hela kroppen. Just nu är hon ju lite omusklad vilket man måste tänka på. Men hon försökte först komma undan med att sticka hela tiden. Efter det försökte hon slingra sig som en orm och när hon väl kom på att det heller inte funkade vägrade hon gå. Tur var höll jag mig lugn hela tiden, röt lite åt henne och var nära att fälla nån liten tår i frustation. Efter ett tag gick hon framåt och var himla fin så gav mig direkt då.
 
I lördags fick jag hjälp av Cissi. Vannis stod fortfarande emot lite men inte mycket jämför med onsdagen. Tränade mycket på att ställa henne utåt och inåt. Vi red på framhoppningen(var ju storhäst tävling) så vi gjorde en övning där jag hoppade lilla hindret sedan ställde henne efteråt. Vi avslutade med att hoppa ett räcke fyra gånger. Vilken stjärna jag har♥
 
Igår joggade jag bara lite lätt på hoppbanan. Hon var jätte mjuk och väldigt framåt utan att bli överpigg. Ställde lite och hon var som en gummiorm haha. Blev ett väldans långt inlägg, men är ett inlägg iallafall!
 
 

Instagram.

Är betydligt flitigare på uppdatera instagram. Vill ni se mer bilder och filmer är det bara gå in och följa!

Och ja.. Det är fritt fram att gråta över mitt feed. Har inte orkar bry mig riktigt och nu gör jag något halvlyckat försök att ordna upp detta. Resultatet är väl inte 10/10 men jobbar på det.. Kommer väl ge upp inom sen snar framtid ändå haha..

Vilken helg..

Har spenderat 90% av tiden i stallet denna helg. Känns inte som jag hunnit göra annat förutom vara i stallet, äta och sova. Är jobbigare än vad man tror att jobba på banan dessutom. Skälet till att bloggandet varit så dåligt är just pågrund av jag varit så trött. Får blogga ikapp imorgon!;)




Äntligen!

Idag mina kära vänner har jag och Vannis äntligen hoppat! Åh så kul det var! Cissi hjälpte mig och busen idag igen och i slutet av passet hoppade vi ett litet räcke. Nu känns det verkligen som vi är på gång, så snälla låt detta hålla i sig nu!

Har jobbat på hopptävling hela dagen. For dit vid 6-7 imorse och kom hem vid 10 på kvällen. Är helt slut så ska hoppa i säng nu så jag orkar med imorgon också. 

Screen från en film. Filmen hittar ni på min instagram Vanilliin :)


Snart lov.

Skrev ett inlägg om onsdagens pass och även om idag. Men det försvann och har varken tid eller ork att skriva om det. Det får dyka upp under morgondagen istället. Imorgon är det sista skoldagen innan lovet, ska bli så skönt med lov. Vi har prov sista lektionen och känner mig rätt säker på det. Lär väl få hjärnsläpp när jag väl sitter där med pennan som alltid. Ni får hålla en tumme eller två för mig imorgon!
 
 

Idag är en sån dag.

Vissa dagar saknar man något mer än andra..
Idag är en sån dag då jag saknar denna kille lite extra mycket..
 

The best way to start the day

Finns det något bättre sätt att starta dagen på än detta? Skritta barbacka i skogen med musik i öronen. Tror inte det alltså.
Denna ponny gör mig så lycklig.




Inte våran dag..

Nej idag var det inte min och vannis dag alls.. Blev en längre kväll i stallet än vad jag planerat. Hade bara tänkt jogga Vannis en snabbis då det blev ett tufft pass igår men ponnyn hade andra planer. Fick rida i 1.30h i spöregnet för att få min ponny gå framåt vilket inte hör till det vanliga må jag säga! Vi brukar ha problem att det går alldeles för snabbt men idag bestämde sig fru Gul att prova en ny metod. Man undrar ju vad som försiggå i hennes hjärna ibland.. Hade även utfodring efter det. Pappa kom och hjälpte mig så gick väldigt snabbt.  Klara och några lektionsryttare var också gulliga och hjälpte till. Var genomblöt, kall och trött så var tur det gick snabbt.
 
När jag väl kom hem satt jag mig och pluggade. Nu ska jag hoppa i säng, ska upp tidigt imorgon då vi har special idrotten som alla andra torsdagar. Mer om dagens ridpass skriver jag imorgon! 
 
 
 

Klubbdressyr

Just nu tar jag en liten paus i mitt pluggande. Vi har faktiskt inte alls speciellt mycket i skolan vilket är skönt. Ett prov på fredag och läxförhör på torsdag vilket är det enda. Ska dock bli väldigt skönt med höstlov nästa vecka. 
Väntar även på att Klara ska höra av sig. Ska åka med henne till stallet. Har börjat bli så kallt ute så känns smått osäkert att köra moppe faktiskt då det är lite halkigt bitvis.
 
Har inte riktigt bestämt vad jag ska hitta på med Vannis idag. Hon gick ju ett ganska hårt pass igår så funderar på att bara skritta och trava lite lugnt ute. Vill absolut inte pressa henne för hårt men samtidigt har hon ju så otroligt mycket energi som hon måste bli av med. Blir mycket dressyr träning nu framöver för under höstlovet ska vi vara med på en liten klubbdressyr! Anmälde mig mest bara för skojs skull, vi får väl se hur det går. Vi rider LC:1an. Är klubbhoppning också och vill ju såå gärna vara med men vi kanske ska börja hoppa först haha.. Tänkte hoppa lite små hinder(40-50cm) till helgen men är ju storhäst tävlingar på klubben då. Det får helt enkelt vänta till nästa vecka :)
 

Eftersom många undrar.

Får fortfarande massor med frågor krings Vannis skada. Många kanske missat inlägget där jag skrev om den så länkar det igen för er som vill läsa.

http://agneszedig.blogg.se/2015/september/manga-fragetecken-att-reda-ut.html#comment

Har ni några andra frågor som inte nämns i inlägget ovan är det bara kommentera så svarar jag på alla frågor som jag kan. Ska även skriva ett inlägg om hennes igång sättning senare i veckan. Är det något annat ni är sugna på att läsa är det bara slänga iväg en kommentar så fixar jag det. Just nu är det mest "dagens ridpass" som är ämnet haha.. Kan ju vara kul att läsa lite annat tänker jag! :D
 
 

Hon är allt bra galen.

Idag red jag Vannis på hoppbanan.  Kände direkt jag hoppade upp att hon hade mycket energi. Men det är som Sandra Ledin(http://sandraledins.blogg.se) skrev - Som man bäddar får man ligga!
Var ju bara ute och busade igår så då hade man ju att göra idag.. Så fort jag tog tyglarna började hon att studsa. Fuskade lite och skrittade bara fram sen fattade jag galopp direkt. Hon var väldigt stark och springig men efter ett tag gav hon efter. Tränade mycket på det Cissi hjälpte mig med. Red i en åtta och gjorde galoppombyten. Hon gjorde klockrena byten varje gång och utan att rusa iväg varken före eller efter!
 
La fram en bom och galopperade öven den lite i båda varven också. Hon rusade en aning i början och från ingenstans hoppade hon bommen som den vore ett hinder på 150.. Var riktigt nära på att drutta i marken men höll mig kvar. Efter en hel del galopp var det dags att få henne avslappnad i traven vilket tog sin tid. Efter många volter senare så lossnade hon äntligen. Kan inte annat än vara nöjd över henne i vanlig ordning även fast hon tyckte mitt ansikte behövde en dreggel inpackning.. 
 
Inte lätt att få en lyckad bild när ponnyn bara ska pussas hela tiden.. Hon är ju så ful så hon blir söt. Knas ponny♥
 

Äntligen skodd!

Idag har Vannis äntligen fått fixat sina fossingar! Hon har ju fått vara barfota sedan i slutet av maj eller början på Juni, har inte riktigt koll. Idag hade vi en annan hovslagare än tidigare gånger. Benjamin Bergström heter han. Vannis är ju lite skeptiskt till det här med nytt folk men han bara skrattade åt henne när hon surade ihop. Tror Vannis kommer börja gilla honom efter ett tag, om vi har tur haha.. Han var riktigt duktig och Vannis har aldrig haft så fina hovar som nu.
 
När hon äntligen fått skor blev vi ju tvugna att fira med en uteritt. Hon har ju varit så känslig om fötterna så har inte kunnat annat än skritta och trava lite ute. Men idag fick hon äntligen galoppera ute i skogen. Hon blev lite väl glad och lyckades i vanlig ordning nocka mig. Blev en lite ordentligare smäll dagen till ära så började blöda näsblod. Var bara skratta och rida vidare. Hon är full av energi min gula dam. Hade man räknat hur många gånger hon bockade eller sparkade bakut denna ridtur hade vi nog hamnat i rekordboken för mest bus under en uteritt!
 
 
 

Stressig morgon.

Idag blev det en stressigare morgon än tänkt. Alarmet ställdes på 05.30 igår kväll. Vi försov oss en aning men var i stallet i god tid trots det. Väl i stallet började jag rulla upp knopparna medan Kelsie kollade så allt var med. När vi skulle koppla transporten uppstod det dock problem då det inte funkade. Kelsies pappa fick komma dit och hjälpa oss och efter ett tag funkade det. Vi kom iväg ungefär 40 minuter senare än beräknat. Några andra Skellefteå ekipage fick skicka banskissen till henne så hon fick plugga den i bilen. Alla sätt är bra förutom dom dåliga ;)

Hon red LC och LB, hon fick ett pet i första och två pet i andra klassen. Dom är så dutkiga båda två! Är så roligt att få vara på tävling igen även fast jag själv inte ska rida. Är dock så himla nervöst när någon annan ska rida, värre att kolla på än att rida själv. Men i Februari gott folk då - då ska jag och Vannis göra våran "tävlingsdebut"!
 
När vi kom tillbaka till stallet gick jag en mysig promenad med min stjärna. Jilda hade varit världens gulligaste och mockat osv åt mig idag. Tusen tack, guldvärt!!
 
Bjuder på nårga jätte mysiga bilder som Kelsies mamma fotade på mig och Kelsie för ett tag sedan!

Träning och stallmys.

Oj.. Nu var det ett tag sedan jag bloggade.. Igen. Ska försöka ta tag i detta nu och bli  bättre på att blogga. Men är så mycket på dagarna så man hinner ju nästan inte. Igår fick jag rida Klaras stjärna Shana. Red ut i skogen tillsammans med Kelsie som fick låna Vannis. Shana var lite taggad men är ju van vid Vannis så var ingen fara. 

Idag hjälpte Cissi mig när jag skulle rida. Hon är så duktig och hennes sätt att tänka passar så bra för mig och Vannis.  Vi tränade mycket på att få henne att verkligen lossna och jobba med ryggen. Aldrig fått Vannis så avslappnad och lugn. Fick en sån känsla i slutet och hennes gångarter kändes helt annorlunda. Ska verkligen ta med mig hennes tips när jag rider själv och få detta ännu bättre! Kommer bli så bra med Cissis hjälp tror jag.
 
Efter det släppte jag och Cissi ihop våra hästar. Vi funderar nämligen på att slå ihop våra hagar så hästarna kan stå tillsammans. Tror Vannis skulle tycka om att äntligen få stå med någon igen. Vi släppte iallafall ihop dom i gamla manegen. Vi trodde ju att dom skulle tjuta lite grann, men jag kan lova att det var ingen action what so ever. Dom var bästa vänner från första stund! 

Kelsie ska tävla imorgon och jag ska följa med som hästskötare. Vi duschade Morris med hjälp av ketchup. Ja, ni läste rätt - ketchup! Bara i svansen dock och den blev faktiskt vitare än vanligt. Nej nu ska jag ta och sova. Upp med tuppen imorgon och knoppa Morris innan bilen rullar mot Luleå. Ni får hålla tummarna för Kelsie och Morris imorgon!
 
Två bilder från när jag fick provrida Morris, otroligt fin ponny!
 
 


RSS 2.0