Ingen höjdare

Skulle rida på utebanan idag då alla maneger var upptagna. Hann inte rida länge innan jag inser att underlaget inte alls var någon höjdare. Vannis var lite konstig också för den delen. Gick varken svänga eller bromsa. Efter ett tag blev det bättre. I skritten var hon fin men i traven blev hon genast spänd. Tror hon hade lite träningsvärk från igår. Hade ont i ryggen så min ridning var ju inte till någon hjälp heller. Får så ont så kan inte fokusera på något annat nästan. Har ingen koll på resten av kroppen av alls så vet som inte vad jag håller på med haha.. Sitter mest där helt handlingsförlamad och skumpar runt.
Blev bara en galopp mest pågrund av underlaget. Gick sedan och red på parkeringen. Inte den största ytan att rida på men underlaget var då betydligt bättre.  Blev lite mer trav där innan Olivia fick rida henne lite. När jag kom tillbaka fick jag veta att det var ledig i gamla manegen hela tiden. Dom hade bara glömt inte ändrat på schemat. Blir så irriterad.. Hur svårt kan det vara att ändra schemat som man planerar efter?
 
Olivia har fotat både porträtt bilder och ridbilder på mig och Vannis idag. Då Vannis mest var spänd och stretig idag blev det knappt några ridbilder tyvärr. Porträttbilderna däremot blev jätte fina så dom kommer ni få se senare!
 
Bjuder på några ridbilder var vi ser helt okej ut iallafall ;)
Justja, har haft borta detta ländtäcke ett rätt bra tag. Hade ridit ut och det var blött så hängde det i stallgången där man kan hänga täcken. Dagen efter var det borta, fattade ingenting. Sökte igenom hela stallet och skrev även ett inlägg på våran facebook sida men ingen hade sätt till det. För inte så länge sen hängde det på samma ställe igen. Börjar fundera om någon snott det sedan fått dåligt samvete och lämnat tillbaka det. Är glad det är tillbaka iallfall!

Pay & jump

Hann faktiskt rida fram i lugn och ro idag. Brukar ju vara lite av en tidsoptimist. På framridningen var det dock massor med hästar så jag kunde inte fokusera alls så det blev ingen höjdare ändå. På framhoppningen til LBn var hon alldeles för taggad på hindrena till en början. Efter ett tag lugnade hon ner sig och väntade fint.
 
Inne på banan slog det som om lite grann.. Jädrar vad stark och taggad hon blev. Syns inte så mycket på filmen men fick kämpa en aning för att hon inte skulle sticka iväg haha. Trots att min ridning var riktigt kass så var ponnyn en stjärna. Hon hoppade jätte fint och man kändes stor skillnad på hennes språngkurva på de hindrena då jag faktiskt red och hjälpte henne. Annars blev det lite flackt. Nollade iallafall den klassen var riktigt nöjd över allt förutom just min egna insats.
 
Framhoppningen till LAn kändes lite mindre bra. Vågade inte riktigt rida med benen och tyckte det kändes jätte högt. Väl inne på banan kändes det inte alls lika högt. Hela banan gick super fram till kombinationen som var nummer sex. Har ju inte hoppat kombination sedan maj så höll ju på att skita knäck. Blev handlingsförlamad och slutade rida helt. Vannis kändes av det och blev lite osäker. Men bestämde mig i sista sekund och la på benen och hon hopppade jätte fint. Dock fick vi med oss lite väl mycket fart mot sjunde hindret. Red med handbromsen och inga ben hela vägen fram så blev ett stopp. Vannis gjorde helt rätt som stannade och jag tar på mig det stoppet helt och hållet. Red riktigt dåligt. Annars är jag såå nöjd över idag! Ponnyn kunde inte skött sig bättre och hon får alla guldstjärnor som går att få! Är lite besviken över min insats men det är bara försöka göra det bättre nästa gång. 
  

Spänd ponny

Idag fick jag äntligen träffa min sessa igen. Hon var dock inte lika glad att se mig som jag var att se henne. Till en början fick jag massor med pussar men sen kom hon som på sig att jag faktiskt övergett henne i två hela dagar. Då blev hon lite grinig igen. Men efter lite mutor så var hon på bra humör igen. Red i nya manegen. Trots att klockan var halv nio så delade vi den med tre andra ekipage varav en hoppade serpinter över hela ridhuset. Bra träning för Vannis. Idag hann jag inte ens börja trava innan ponnyn hade bockat första gången.. I skritt..'
 
Fick henne aldrig att slappna av idag. I galoppen sprang hon mest och så fort jag mjuknade i handen stack hon istället för att söka sig neråt. I traven var hon lite väl springig men betydligt finare där. Hon har fortfarande lite svårt att balansera upp sig i galoppen, men det blir bättre. När jag skrittade i slutet var hon iallafall jätte fin med en härlig bjudning framåt så får försöka fokusera på det positiva istället. Imorgon är det iallafall Pay & jump som gäller. Ni får hålla tummarna för oss!:D
 
Bjuder på en gammal arkiv bild. I helgen ska jag fixa massa nya bilder då Olivia är på besök. Hon ska få stå en hel del bakom kameran tänkte jag ;)

Min favorit hästbutik online!

Att beställa online är inte alltid lätt. Man kan vara osäker på storlekarna, ser sakerna ut som dom gör egentligen, får man ens hem det man beställt osv. De flesta hästbutiker online är säkra att beställa från och man får alltid hem sakerna. Dock har det inte alltid blivit rätt storlek. Fick hem ett par benskydd en gång som var fel i storleken så ville byta mot en annan storlek. Blev ett himla tjaffs och personalen var otrevliga. En massa suckande och oj så jobbig och irriterande jag var som skulle byta dessa benskydd.
 
Dock är det ju ganska bekvämt att beställa online. Man behöver ju inte ens lyfta arslet ut soffan om man nu inte vill. Bara några klick så är prylarna påväg hem. Av alla butiker jag beställt från (vilket är ett par nu) så är min absoluta favorit Skara Hästsport! Dom har det mesta inom hästväg och deras service är otroligt. Dom är alltid trevliga att och hjälpsamma. Beställde min ridväst där ifrån och kan meddela att det var en massa skickande då storlekarna inte passade. Tror vi skickade den där västen fram och tillbaka säkert fem gånger innan det blev rätt. Men dom var alltid lika trevliga och fri frakt alla gånger! Samma med mina benskydd. Fick ett par andra bakskydd än det jag beställde. De jag fick hem var billigare än dom jag ville ha, så fick de dyrare benskydden som jag egentligen ville ha mycket billigare. Skara Hästsport får helt klart bästa betyg av mig och är en hemsida jag rekomenderar starkt! Klicka HÄR för att komma till deras hemsida.
 
Vilken är eran favorit hästbutik? 
 
 
 

Suck.

Mådde inte alls bättre när jag vaknade imorse. Känner mig fortfarande lite febrig och seg. Vaknade vid halv 12 idag men klev inte upp förrän vid ett. Har inte sovit många timmar inatt. Drömde jag hade en ekorre i sängen och vaknade stående vid min dörr? Haha skit konstigt. Har vaknat varje timme då jag drömt helt sjuka drömmar och hade som ingen aning vad som var drömmar och verklighet efter ett tag. Efter jag haft ekorren i min säng vågade jag inte gå och lägga mig förrän jag vaknat till liv och insett att det bara var en dröm haha.
 
Har nästan bara legat i soffan och kollat film. Har jobbat med lite svenska uppgifter också men har ingen fantasi vad jag ska skriva om. Vi ska nämligen skriva en berättelse och för min del står det helt still. Imorgon får jag förhoppningsvis träffa min prinsessa igen. Saknar henne massor! Två dagar utan henne är alldeles för mycket. Ser verkligen framemot att få pussa på henne igen! Imorgon får jag besök av Olivia från Piteå också, ska bli himla kul! Har förvörigt fått röntgen tid nu!! Den 8 Februari ska jag äntligen få röntga ryggen. Tycker det har gått riktigt snabbt. Kunde ta upp till sex månader men har inte alls tagit speciellt länge sedan jag fick mig remiss. Ska bli skönt att få veta vad det är. Ja ja nog om det, förstår inte hur jag lyckas få ihop så långa inlägg trots jag inte gjort något alls idag. Har börjat skriva lite olika inlägg så förhoppningsvis får ni läsa om något roligare snart haha ;)
 
 
 
 

Black & White

 

Önskeinlägg?

Dagens ridpass gick blabla.. Hon kändes blabla...
Ja det är väl i stort sätt det enda jag skriver om. Bloggar ju mest för min egna skull så jag ska kunna kolla tillbaka på denna bloggen sedan. Dock är det ju alltid kul att skriva lite andra inlägg också men har som ingen aning om vad jag ska skriva. Har ni något speciellt ni skulle vilja läsa? Var inte blyga med att önska speciella inlägg i kommentarerna eller någon annanstans! :D
 
 

I fell in love next to you.

 Alla dessa bilder är fotade av Nelly, hennes blogg hittar ni HÄR  :D

Sveriges sämsta immunförsvar -

..skulle det finas ett sådant pris går det nog till mig. Idag vaknade jag med huvudvärk från helvetet, ingen röst kvar och hela kroppen gjorde ont. Ni vet innan man får/när man har feber då det gör ont bara man rör skinnet? Exakt så kändes det iallafall. Inte alls speciellt kul. Pallrade mig upp iallafall, sminkande mig och åt frukost. Det blev dock inte bättre så tvättade bort sminket och gick och la mig igen. Vilket slöseri med smink haha..
 
Nelly har varit gullig och tagit hand om Vannis idag. Är så glad jag har så fina vänner som ställer upp och hjälper till när det behövs, guldvärt! Hon joggade henne lite i ridhuset. Fick en filmsnutt och det såg riktigt bra ut. Fick även höra att hon tyckte Vannis blivit mycket trevligare att rida vilket är jätte kul att få höra! Som det känns just nu kommer jag nog inte må så mycket bättre imorgon. Jag får hålla tummarna iallafall. Jossan ska hur som helst ta Vannis imorgon lät det som. Så kan ju vara bra att vila lite även fast det är tortyr att inte få fara till stallet. Kanske far dit och pussar på henne lite ändå om jag får skjuts.
 
På lördag är det dags för pay & jump igen. Är anmäld till 90/1m. Vi får se om jag kanske ändrar till 80/90 istället. Vill känna mig säker att rida en LB(90)bana innan jag går upp till LA. Vill inte sabba Vannis självförtroende som hon byggt upp nu. Hon har inte stannat en enda gång sedan vi börjat hoppa igen och har en sån härligt attityd mot hinder. Ni som läste förra inlägget kanske förstått det, nu hoppar hon ju till och med vägbommar haha! Vi får se vad som sker, är ju bara en pay & jump så känns det jobbigt inne på banan under 1m kan jag ju bara "utgå" och be dom sänka till 90cm så hoppar vi det en  gång till istället!
 
Print screen får senaste hoppträningen, öronen spikade framåt och inte en tanke på att stanna. Låt detta hålla i sig nu!

En lite väl galen uteritt..

Idag blev det en uteritt. Vannis var alldeles för överladdad men kul hade vi då verkligen. Är ju väldigt roligt att hon tycker det är roligt att få komma ut, men idag blev det kanske lite väl roligt stundvis hehe. Skritt fanns ju i vanlig ordning inte med på världskartan. Hon studsade mest bara runt och det fanns inget roligare än att få galoppera. Tror hon har finslipat lite på hennes bakutsparkar för oh my - jag hängde löst ett par gånger kan jag meddela! Så här störd brukar hon inte vara. Men får skylla mig själv så jag ridit ute alldeles för lite! Klart hon blir övertaggad när hon äntligen får komma ut. Skärpning från min sida, inte okej haha..
 
Tydligen tyckte inte min ponny att gårdagens hoppning räckte. Idag bestämde hon sig nämligen att hoppa över en vägbom. Är lite klurigt att förklara men är iallafall som en liten "grind" över vägen sen är det en liten öppning där det är meningen att man ska rida igenom. Travade och saktade av till skritt (försökte iallafall) och Vannis trippade mest bara runt. Från ingenstans bjöd hon på världens luftsprång och fattar sedan galopp. När jag väl återfått min balans har min ponny redan fått sikte på "grinden".. Försökte verkligen stanna men icket, hon galopperade med spetsade öron och hoppade och bjöd på några riktiga glädjespång efteråt. Så kul att hon till och med tjöt av lycka. Trodde faktiskt inte hon skulle hoppa, var helt säker hon skulle springa bredvid den som man egentligen ska. Går det hitta en härligare ponny än min lilla gul? Tror inte det. Oj så glad man blir av henne, även om det är med livet som insats!

Annars funkade bromsen finfint trots att själva ponnyn mestadels var uppe i luften och trippade omkring. Det är något jag älskar med Vannis, det spelar ingen roll hur pigg hon är - hon sticker aldrig! Hon kan bli lite stark men det spelar ingen roll hur snabbt du låter henne galoppera bromsen funkar alltid, dock kan den ta lite dåligt ibland så bromssträckan blir aningens längre än planerat ;)
 
 

Filmen!

Här har ni en liten film från igår. Ni får ha lite överseende med att hon var väldigt studsig och en aning stark till en början. Min balans var heller ej närvarande under denna hoppträning hehe.. Jaja bara träna vidare!
 

Irriterad och less..

Igår var det tänkt jag och Klara skulle hoppträna. På manege schemat stod det att manegen skulle vara ledig till klockan sju för efter det skulle de som tränar sina hundar skulle hyra den vilket dom gör varje söndag. När vi kom dit ungefär 17.40 var det fullt med hundar där. Då har dom alltså glömt skriva in på schemat att dom skulle hyra den från klockan fem.. Åh så irriterad och less jag blev. Blev ledigt först halv 10, så vi fick hoppa idag istället. Man planerar ju alltid efter manegeschemat så är riktigt surt att det inte stämmer..
 
Men vi hoppade iallafall idag istället. Blev inte så många språng men Vannis var iallafall jätte fin. Lite väl stark och pigg till en början men efter ett tag blev hon mycket finare. Hoppade två språng på 1m och hon kändes toppen fin. Dock så fegade jag lite och slutade rida med benen helt mot oxern hindrena. Hon hoppade ändå men inte lika fint som jag vet hon gör om piloten på ryggen hjälper till lite;) Är så nöjd över Gulan idag, min insats ska vi ju dock inte disskutera då den inte var något att hänga i granen. Fanny var jätte gullig och filmade så bjuder på en film så fort jag får tid att redigera ihop den! 
 
Bjuder på en bild Nelly tog på oss idag. Ska bjuda på fler senare!

Crazy pony.

Igår blev det ett till lite lugnare dressyrpass. Lät henne även denna gång jobba på lite längre tyglar och bara få henne slappna av och söka sig neråt. Galopperade lite grann och även där var hon jätte fin! Upplever att hon blivit mycket mer balanserad på senaste tiden. Fina tjorven<3
 
Idag fick det bli longering i snön på utebanan. Vannis var lite uttråkad till en början. Sen när hon fick galoppera blev det andra bullar. Hon bockade och sparkade, hon hade lite för kul. Innan jag ens hann blinka låg en väldigt förvånad ponny i snön. Hon hade inte riktigt koll på alla ben och halkade väl mest troligast omkull. Men hon var uppe på benen lika snabbt och travade runt med svansen i vädret och blåste upp sig. Hennes lilla misslyckande stoppade henne dock inte för att bralla lite till efteråt. Men mestadels var hon väldigt lugn och avslappnad faktiskt. Så det är ju positivt.
 
Bjuder på en taskigt screenshoot från idag.

Ingen tårta här inte!

Dessa bilder är från en Lotta träning från Februari 2014. Jag och Vannis var inte riktigt överens alls den träningen, hon ville tydligen ha av mig men mig blir av med i första taget tydligen. Kan meddela att jag är rätt så stolt! 
 
Detta som ni då ser på bilderna ovan är skicklighet på hög nivå hehe.. Vannis stannade och jag kan meddela att det var väldigt nära att jag fick bjuda på tårta. Men som rubriken lyder - ingen tårta här inte!

Thanks for everything

Ska försöka pyssla ihop en ny film snart, har försökt i två år utan vidare resultat då det fortfarande är väldigt jobbigt att se filmer och bilder på honom. Men ska försöka fixa det så småningom då denna är ganska dåligt och slarvigt redigerad. Den betyder ju dock såklart en hel del ändå och fäller alltid ett antal tårar då jag ser den, min fina vän..<3

Lugn dag.

Idag blev det en lugn dag för Vannis. Vi for ut och skrittade en sväng tillsammans med Klara och Shana. Hästarna var väldigt nöjda och frustade. Var månsken ute så det var riktigt gosigt. Vannis var lite väl på tårna och passade på att bocka och småtrava hela tiden. Var närmare 30 minusgrader ute så blev ingen lång skritt tur. Var skönt att Vannis fick röra på sig lite då hon fick stå inne hela dagen idag. Nina hann inte mer än vända sig om så var Vannis ute ur hagen.. Tror inte hon kan stå ute själv längre. Då Calera också är ute så stannar hon oftast i hagen men så fort Calera kommer in så smiter Vannis. Riktigt irriterande. Fick ett brev av ridhuset idag att dom kollat strömmen och att den ska funka. Vet inte riktigt vad jag ska tro då jag kände på tråden med handen idag och var just och pass så man kände av strömmen. Jaja vi får se hur vi ska lösa detta, to be continued.. 
 
Viktigt att hästen är varm om öronen också förstår ni ;)

Två år sedan..

Idag är det hela två år sedan jag fick pussa min favorit hejdå. Har som svårt att förstå det faktum att det gått två hela år! Känns som igår.. Saknar honom fortfarande lika mycket och tänker på honom varje dag. Skulle kunna göra i stort sätt vad som helst för att få träffa honom igen. Världens finaste älgis..Älskar honom fortfarande såå mycket och med handen på hjärtat tror jag aldrig jag kommer träffa en sån speciell häst igen. Han ville alltid göra sitt bästa. Han var genomsnäll på alla sätt och vis, bara så missförstådd. Kan sitta och skriva hur länge som helst om hur otroligt fin den här hästen är men man förstår det bara om man träffat honom. Kommer aldrig sluta säga hur tacksam jag är att jag fick lära känna honom.
 
Som det sista jag sa till honom: Nu, då & för alltid, världens finaste Pas Noir♥
 
"Knowing someone isn't coming back doesn't mean you ever stop waiting"

Stor lättnad.

Igår så vågade jag rida Vannis igen. Hon kändes jätte fin trots att hon var alldeles för pigg till en början. Hon bockade och sparkade då vi travade, haha det var en ny upplevelse. Blev inge galopp då hon var så överladdad och vill inte hon ska busa för mycket. Hon kändes jätte fin och inte alls ofräsch på nått sätt. Hon var trevlig och slappnade av bra i slutet.
Dock var benet fortfarande jätte svullet efter jag ridit. Blev så himla förvirrad då benen kändes jätte fina innan jag red. Hon var dock varken halt, öm eller varm. Bara svullen. Ni vet blodådran som går längst benet på insidan på hästen så att säga. Den var jätte svullen och även runt om blodådran. Såg förskräckligt ut. Var säker min ponny skulle dö helt ärligt.. Avanmälde mig från helgens Lotta kurs. Var så jädra taggad att få rida för Lotta igen men tror alla håller med mig om att hästens välmående är så mycket viktigare än en kurs, det kommer ju fler!
 
Idag skulle jag prova rida igen. Cissi och pappa skulle kika på benen efteråt. Blev ungefär tjugo minuters jogging och i en lång och låg form. Jisses så fin hon var! Cissi kollade och tyckte hon rörde sig jätte fint. Blev inget ansträngade pass så benen var inte alls speciellt svullna efteråt, utan nu var det bara blodådran som var lite "större" än vanligt. Vi spekulerade lite i detta och kom fram till att mest troligast beror på det att hon är lite förkyld för tillfället. Då kan blodådrorna svälla upp lite och även runt om ådrorna. Mest troligast är det bara det. Inget farligt alls!(tror dock fortfarande hon kommer dö). Vi skippar hur som helst kursen i helgen då jag vill ta det säkra före det osäkra. Vannis har inte gått två dagars hoppning sedan jag satt igång henne och vill att hon ska vara 110% fräsch om hon ska gå så hårt. Vi rider lite lättare pass några dagar och hoppas benen börjar se bättre ut. Hennes förkylning är helt borta och hon är bara lite hostig nu så då kanske benen ger med sig också. Vi får hoppas hon är fit for fight den 30e januari då det är dags för pay & jump istället! :D
 
Hua så orolig jag varit, min finaste vän<3

Ännu en stallfri dag.

Jossan tog Vannis idag igen. Tror det blev så att hon for ut och skrittade en sväng. Är bra hon för röra på sig lite då hon fick stå inne hela dagen idag.. Jäkla ponny jäkel kan hon bara hålla sig i hagen? Min mamma var super gullig och bytte ut i stort sätt hela översta tråden(kan har varit understa haha) i hopp om att strömmen ska funka. Det verkar dock fortfarande inte som att den funkar då man inte känner av något när man tar i tråden. Vannis smiter inte om strömmen funkar som den ska. Morris(hag grannen) rev rev tråden för någon vecka sen. När Callisen(hagkompisen) kom in smet Vannis in till Morris då hon tyckte det blev ensamt och jag menar under tråden var ju trasig, det var ju bara för ponnyn att gå över haha. Hon ingås ju snabbt att han hade en jätte god höbal i sin hage. Självfallet fortsätter hon ju springa in dit om inte strömmen är på, hon är ju inte dum.. Det var så hela detta startade *suck*.. Så nu är det samma visa varje dag, antingen står Vannis och ibland även Callis, i morris hage eller så står Morris i deras hage. Har tappat räkningen på hur många gånger jag lagat den där förbaskade hagen och kan gissa att Kelsie och Cissi lagat den minst lika många gånger dom också..
 
Vannis är ju väldigt känslig när det kommer till vad och hur mycket hon äter. Har märkt hon blivit lite dålig då hon ätit av Morris hö. Vill inte riskera något och är dessutom irriterande att laga hagen hela tiden så Vannis fick stå inne idag. Var dessutom -25 imorse, trots det är det ju ändå inte kul att lämna henne inne. Callis stod också inne idag tror jag så hon fick då sällskap iallafall. Vi ska försöka sätta upp plankor emellan hagarna så hoppas vi dom slutar smita in till varandra. Tycker detta är väldigt dåligt skött av ridskolan också. Uppenbarligen funkar inte elen som den ska och dessutom måste vi köpa in plankor och allt som behövs själv. Tycker inte man får någon hjälp, är ju inte bra min ponny springer och äter hö hon inte får äta hela tiden och sen vill man ju heller inte ha sina hästar lösa. Hon smiter ju inte alltid in till Morris..
 
 

Ber om ursäkt!

Nu har uppdateringen varit riktigt kass. Beror på att jag varit väldigt orolig över min älskade ponny de senaste dagarna. Hon har ju varit svullen till och från och när jag longerade igår såg hon inte alls bra ut i skritten.. Var verkligen helt förstörd och satt i boxen i ungefär en timme igår och bara stor grät. Men efter att ha hört runt med lite olika och även visat filmer från då jag longerar henne känns det bättre. Mest troligast är det bara hennes rörelse störning som spökar! Har faktiskt glömt bort att hon ens har den. "Graden" av rörelsestörningen kan variera. När hon vilat syns den rätt mycket och framförallt i skritt. Sedan värmer hon bort den ju mer man rör på henne. Hysterisk som jag är hann jag ju inte tänka så långt. Vågade dessutom inte longera mer än tre minuter för trodde stackarn skulle dö.
 
Men hon lever iallafall och mår förhoppningsvis bra. Ska longera imorgon igen och se hur det ser ut i traven. Kan inte gå så mycket efter hur hon ser ut i skritten just för att man ser hennes rörelsestörning så mycket där. Man tänker ju som inte på den när man sitter på. Känner mig lite dum som inte ens tänkt på det haha. Antar direkt att min ponny kommer dö. Det här med att hon är svullen är fortfarande lite av ett mysterium. Men eftersom hon varit så fin att rida så tror jag inte det är något allvarligt. Vi får se, hon har fått ta det väldigt lugnt några dagar nu iallafall så ska prova rida på tisdag eller imorgon, vi får se!
 
 

Vilodag.

Igår  fick Vannis en välförtjänt vilodag. Efter jag ridit i tisdags var hennes sena rätt så svullen. Blev självklart orolig då det var på hennes "dåliga" ben. Då vi inte har något kallvatten i spolspiltorna för tillfället och min älskade blue lotion är slut så tog jag snö och höll mot benet i i ungefär 15 minuter. Lindade sedan så hon fick ha lindor över natten. Tror mest det beror på att hon fått stå inne hela måndagen och sedan skenat runt och busat med Callis i hagen när hon äntligen fick komma ut på tisdagen. 
 
Så igår vilade hon så jag mockade osv och hade sedan utfodring. Pysslade om henne lite och hennes ben var inte alls svullet och kändes exakt som vanligt. Idag blir det lite lättare jogging i ridhuset sen vågar jag nog rida som vanligt igen på fredag. Kanske far ut och joggar henne också beroende på underlaget och vädret. Vi får se vad som sker! 
 
 
 
 

Det här med tid..

Idag började ju skolan om igen efter lovet. Skolan har jag verkligen inte saknat, kanske saknat det här med rutiner lite iallafall. Blir lätt att man är uppe hela natten och sedan sover hela dagen när man inte går skola, vem känner igen sig? Det gör iallafall jag. Men att ha häst är väldigt tidskrävande om ni frågar mig iallafall. Hur snabb jag än försöker vara i stallet är jag aldrig där mindre än tre timmar och nu snackar vi minst! Är lätt där i fem timmar och borstar och håller på. När man inte går skola kan man lägga all den tid man vill på hästen, när man gå skola måste man ju.. Gå skola också? Onödigt..
 
Att gå i skola, fara till stallet, hinna plugga och dessutom komma i säng i tid - hur får folk det att funka? Där någonstans emellen ska man ju hinna äta, gå på toa och möjligvis försöka andas också. Ja för mig skiter sig mina tidsplaner direkt, tidsoptimist som jag är. Tycker det är så tråkigt också att alltid måsta skynda sig i stallet. Är nästan bara på helgerna man har tid att stå och mysa eller göra de där extra sakerna i stallet som att smörja osv. Man får ju försöka prioritera men känns som det inte finns nog många timmar per dygn. Blir så stressigt alltihop. Är hemma vid 9-10 på kvällen från stallet och då ska jag plugga? Då är det ju bara säga adjö till att komma i säng i tid. Haha åh så jobbigt. Längtar till att få ta studenten. Fast då ska man ju jobba också? Eller i och för sig har man ju inga läxor då. Vet inte riktigt vad jag vill få ut av detta inlägg förutom att skriva av mig lite frustration och kanske få bekräftat att folk har samma problem som jag så jag känner mig mindre ensam haha.. Tydligen är min prioritering inge vidare heller då jag sitter här och skriver ett totalt ovärt inlägg när jag egentligen borde duscha och sedan sova... Hoppas ni alla lyckas bättre med era tidsplaner och liv än jag, godnatt & adjö..
 
 

Galenpanna.

Börjar starkt fundera som hästens humör och vädret hänger ihop haha. Vad tror ni? För Vannis stämmer det nog. Idag var det riktigt kasst väder, mer eller mindre snöstorm och kallt. Fick mig ett gott skratt då jag hämtade en väldigt grinig vannis i hagen. Hon stod med ryggen vänd mot blåsten sen hade hon sänkt huvud och på nått sätt "krypit in" med huvudet i sitt halstäcke. Hals delen var alltså över öronen så man såg knappt hennes huvud. Haha såg väldigt roligt ut, önskar jag hade fotat så ni fick se hur lustigt det såg ut. När vi gick till manegen och tillbaka gick hon även med sitt huvud bokstavligt talat tryck mot min rygg för att slippa blåsten.
 
Hoppade upp och Vannis var väldigt studsig och med en hel del spring i benen. Var all energi kommer ifrån vet jag inte.. Lite grinig var hon också på det mesta men det släppte ganska direkt hon blev lite sysselsatt.  Red fram kravlöst i alla gångarter sedan fick hon busa av sig lite. Hoppade några språng på ett par räcken på ungefär 60cm som stod framme. Vi bara busade och hade roligt. Lite för kul då Vannis råkade sparka ett litet hål i väggen hehe.. ops..
 
Sedan travade jag mycket i en lite lägre form. Hon bar upp sig fint till mesta dels och blev inte tung, lite obalanserad ibland men det är något vi måste träna på. Tränade lite på det Cissi tipsade om igår. Gjorde övergångar och efter ett tag blev hon riktigt fin! Red ju som sagt i en lite lägre form utan för mycket krav, mest bara lättare jogging med mycket serpentiner för att få henne loss i båda sidorna. Men en riktigt härlig känsla bjöd hon på ändå. Tycker om min fina ponny väldigt väldigt mycket!
 
 
 
 

Till er som missat..

Fick en fråga om jag kunde skriva om mitt 2015 vilket jag redan gjort. För er som missat det så kan jag länka inläggen :)
Del 1: http://agneszedig.blogg.se/2016/january/ar-2015-pt-1.html
Del 2: http://agneszedig.blogg.se/2016/january/ar-2015-pt-2-2.html
 
 
 

Dressyrpass.

Vid klockan sex hämtade Cissi upp mig så åkte jag med henne till stallet. Vi kollade så min dressyr sadel fortfarande satt bra då jag inte ridit med den sedan april kanske? Den satt då iallafall super bra så lindade benen och snodde ett dressyr schabrak av Nelly. Hon såg ut som en riktigt dressyr ponny ;)
 
I början av passet checkade vi av hennes framåtbjudning. Har ju haft problem med det. Hon är en pigg ponny men saknar en ärlig framåtbjudning. Det har blivit så mycket bättre det senaste passen och hon var lika fin idag! Hon kändes jätte fin och samarbetsvillig. Vi fokuserade mycket på min sits och att med hjälp av den ha en större inverkan på Vannis. Var ovant att sitta i dressyrsadeln så min ridning var nog ännu sämre än den brukar haha..
Till en början var det väldigt basic men intensivt, trava små volter i ett lugnare tempo sen ut på en stor volt där hon fick trava på mer framåt. Hon var riktigt fin och gjorde exakt vad jag bad om med en positiv inställning. Sedan tränade vi lite öppnor efter långsidan, sedan göra en volt och direkt efter volten fortsätta att rida i en öppna. Vannis flyttade jätte fint och hade fortfarande kvar samma fina framåtbjudning. Var dock så mycket hästar i manegen som jag blev tvungen att hålla koll på så både jag och Vannis blev lite för ofokuserade. Vannis blev även lite stressad när folk red förbi.
 
Vi gick tillbaka till att rida på en volt så jag slapp fokusera lika mycket på alla andra ekipage. I galoppen hade vi lite samma tänkt som i traven. In på en mindre volt sedan flytta henne för skänkeln ut på en större volt igen, vi gjorde det några gånger i båda varven. Galoppen var lite svårare men hon gjorde så gott hon kunde och fortfarande med en sån positiv inställning trots att hon tyckte det var lite jobbigt. Är så nöjd efter dagens träning och riktigt taggad att få träna vidare! Cissi sa att hon märkte stor skillnad på Vannis framåtbjudning och attityd. Hon är så mycket mer positiv till arbetet. Känns skönt att de jag lagt ner så mycket tid på gett resultat. Har verkligen tränat på dessa två saker. Att få henne tänka framåt och tycka det är kul att arbeta. Dom senaste passen har jag verkligen känt att hon tycker det är kul, nästan lite för kul! Min fina älskade ponny<3
 
 
 
 

Markarbete.

Sorry för uppdateringen, har inte haft ork. Igår blev det iallafall markarbete för Vannis. Ställde upp fyra stycken sockerbits hinder i en "fyrkant". Övningen är väldigt klurig att förklara så gör en fin paint bild så ni förstår bättre eller kanske förvirrar er mer haha. I vänster varv var Vannis jätte fin. Hon bytte knappt galopp eller bröt av under hela övningen. Hon hade en fin taktfast galopp och var samtidigt väldigt avslappnad. I andra varvet som är henne svårare varv blev det lite jobbigare. Fokusen låg mycket att runda henne aningen mer för skänkeln då hon har svårare för det i detta varv. Hon tjurade inte alls vilket hon har tendens att göra när jag ber henne flytta för skänkeln. Hon gjorde det jätte fin även om hon fick kämpa på lite mer i vänster varv! Är så nöjd över henne. Kan tänka mig hon hade lite träningsverk sen barabacka passet dagen innan så red inte speciellt länge. 
 
Ber om ursäkt för otroligt ful bild, paint har aldrigt varit min grej haha.. Får hoppas mina vägar inte var så där skeva när jag red.. Mer hoppas ni förstår övningen lite bättre iallafall. En riktigt roligt övning som lägger både hästens och ryttarens fokus och samspel på prov! Lätt att bygga fram också. Så rullar man bara på "hindrena" så många varv det behövs innan det känns bra och byter varv och gör samma sak där.
 
Idag blev det en mysig uteritt tillsammans med Klara. Det var "bara -19 grader ute idag, men kändes faktiskt mycket varmare. Hästarna var riktigt taggade och båda bjöd på en hel del bakutsparkar och andra bus. Vannis var inte lika galen som hon brukar, hon har ju gått två hårda pass så det var tur det, annars tror jag faktiskt jag flygit av idag. Nu stod hon mest och studsade på stället och småsparkade, inte lika många känguruskutt som hon brukar. De är dom som är lite kluriga, från ingenstans flyger hon rakt upp i luften och sedan sparkar hon bakut. Finns inget hon tycker är så roligt som uteritter. Kan meddela att jag hängt löst ett par gånger ;) 
 
Blir det som planerat imorgon rider vi ett dressyr pass för Cissi. Vi får se hur det löser sig med skjuts och allting. får hoppas det löser sig för skulle vara väldigt roligt att få rida för henne. Börjar vara ett tag sen nu!
 Två bilder från idag<3
 

Äntligen!

Äntligen fick jag sitta upp på min favorit igen. Jag har ju som jag nämnt inte ridit henne "ordentligt" själv sedan pay & jumpen för mer än en vecka sedan.Men idaaaag så var jag tillbaka i sadeln. Eller inte riktigt då jag faktiskt red barbacka idag. Hade ett lite tight tidsschema och känns alltid som det går lite snabbare om man inte sadlar eller är det bara för mig det känns så?  
 
Till en början var hon lite för pigg och ofokuserad. Tänkte mycket på det som Roffe sa på sin clinic att även om man har en väldigt het och framåt häst måste man våga hålla om med skänkeln ändå. Jag har hört det förr också och tycker jag gör det men blev ganska solklart idag att jag aldrig gjort det. Vannis är så himla explosiv så direkt jag rör henne med skänkeln "för mycket" kastar hon sig fram eller uppåt. Beror mycket på att när jag håller om med skänkeln kommer jag åt henne och hon måste jobba på ett annat sätt. Såklart har ju hon märkt att hon kommer undan det jobbigaste arbetet om hon sticker för då sitter jag inte och håller om med skänkeln längre. Så rider inte alls med så mycket ben i dressyren som jag borde.

Galoppen var inte våran gångart idag så gjorde inget speciellt där. Ställde henne åt båda hållen, red lite på rakt spår. Fokusen låg mest på att hon bara skulle slappna av. Så fort hon var någolunda avslappnad i båda varven så galopperade jag inte mer. Efter jag galopperat tappade hon en hel del framåtbjudning i skritten vilket hon oftast gör. Hon smyger fram jätte sakta men ber man henne länga på steget så går hon genast över till trav. Red med skänkeln mot hela tiden utan att trycka på henne eller störa henne på något sätt om ni förstår. Till en början började hon bara trava eller studsa. Hade bara tålamod och satt och höll om med skänkeln och till slut föll poletten ner. Gjorde samma sak i traven och hon fattade ganska direkt. Oj så fin hon blev! Hon fick helt andra gångarter och mycker mer schvung i traven och jätte fin framåtbjudning. Gjorde lite övergångar och tänkte mycket på att hon, när jag gjorde övergångar från trav till skritt fortfarande skulle ha samma bjudning framåt i skritten. Är så nöjd och detta är helt klart det bästa passet vi ridit under den tiden jag ägt henne. Ser såå fram emot att få rida igen imorgon. Nu ska det bara bli bättre!
 
Lång inlägg med mycket text, hoppas ni var lässugna!
 
 

Min fina <3

 

Jasså nu är det vinter?

 
Nu har vinter bestämt sig att dyka upp. Har pendlat mellan minus 5 grader och 5 plusgrader ungefär. Kan ju säga jag fick en chock när termometern stod på -30 grader imorse! Mammas bil klarar inte riktigt av den kylan så fick bli en snabbis i stallet då bilen blev tvungen att stå på tomgång medan vi var där. Stackars Vannis stod dessutom med sitt kallare täcke då jag inte hunnit ta fram den andra. Var ju inte i stallet igår och räknade inte med att det skulle bli kallare än -15 ute. Stackars stod och spände varje muskel i kroppen. Hon är ju dock smart så hon hade smitit in i sin grannes hage som dessutom har höbal, smart att äta för att hålla värmen uppe right? ;)
 
Tog på henne ett tjockare täcke och for ut och promenerade i ungefär 15 minuter medan mamma mockade. Vannis var gaaalen! Hon studsade och sparkade bakut hela tiden. Dessutom frös ju känselstråna på mulen till is så det blev hon irriterad över också. Såg ut som hade head shaking samtidigt som hon försökte bocka haha, såg helt galet ut. Innan jag kom tillbaka till stallet trodde jag helt ärligt jag skulle frysa ihjäl. Fyyy så kallt det var!
Hur irriterande är det inte, när undelaget är bra är det för kallt att rida ut. Är ju inte så schysst mot hästen att annat än skritta i denna kylan. Man vet ju själv hur jobbigt det är att andas när det är kallt... När vi kom tillbaka från promenaden så fick hon komma in. Känns så onödigt hon ska stå ute för hon spänner sig bara och fryser, dessutom smiter hon bara över till Morris igen så.. Borstade henne, lindade benen sen fick hon gå in och äta. Imorgon, så jäklar ska jag rida! Blev ju inget idag då vi blev tvugna att skynda oss ifall vi inte ville gå hem hehe..
 
 

Är ju typiskt..

Som ni kanske uppfattade i det förra inlägget var jag väldigt taggad på att få rida idag. Blev dock lite ändrade planer då jag knappt fick mig upp ur sängen. Min rygg har aldrig gjort så här ont någonsin.. Möjligtvis för någon vecka sen då det gjorde så ont att jag grät när jag red. Men det var ju medan jag red, nu har jag ju inte ridit sedan i lördags. Fast att sitta ner så mycket igår blev näst intill tortyr för mig där mot slutet. Mina ben domnade bort när smärtan i ryggen blev som värst. Sen som grädde på moset började mina knän kännas av en hel del också.
 
Är ju typiskt att ryggen bestämmer sig att strula idag nog för att jag var aningens förberedd på det.. Men är inget att deppa över, eller tja jag är ju riktigt bitter det måste jag erkänna haha. Men det är bara knapra ipren så får jag väl hoppas att jag kan rida imorgon istället. Cissi är super gullig och tar Vannis idag, i får väl se om hon rider henne något också eller om det blir en vilodag för gulan. Den 14:e Januari har jag iallfall tid för en undersökning av ryggen för att sedan få göra en röntgen så håller tummarna att jag slipper detta snart.
 
 

Clinicen.

Uppe med tuppen - klockan åtta var alla hästar ute och vi satt i bilen påväg till Umeå. Vid klockan tio drog clinicen igång. Det hela började med att Rolf red en häst som han då aldrig ridit innan. Han förklarade väldigt mycket medan han red. Maria Gretzer var även med och pratade en hel del hon också. När han ridit och även hoppat den hästen klart var det en grupp på tre stycken ryttare som fick rida för honom.
 
Efter den gruppen var det en timmes paus ungefär. Efter det red han en till häst som han heller aldrig suttit på innan som var lite mer rutinerad ska jag tro, den andra var väldigt ung. Även där förklarade han väldigt mycket medan han red. Jag blir så inspirerad av att bara se Roffe rida. Han är så mjuk i sin ridning och får allt att se så enkelt ut, även fast han aldrig ens suttit på hästen innan! När han ridit klart den hästen hade han två grupper till som han hjälpte. Mellan grupperna kunde man fråga olika frågor också som han svarade på.
 
Jag har spenderat sex timmar i ett kallt ridhus med en rygg som gjorde ont som aldrig förr men oj så värt det var! Är så himla taggad att få komma igång och rida nu. Har ju trots allt inte ridit ett seriöst pass (måste få dra till med ett originellt skämt..) sedan förra året HA-HA..  
Är fortfarande lite kluven vad jag vill med denna sport men nu känns det som jag åtminstonde är nog inspirerad att göra ett nytt försök! Har även lite mer av den inställningen att nu jäklar ska det bara gå, nu ska vi bli bättre än aldrig förr. Nä vill upp och rida NU. Får dock glatt vänta tills imorgon.. Vi kom hem först vid åtta då det var hemskt att köra från Umeå till Skellefteå, var snörök i sinne så man såg ingenting vissa stunder. Var nog klokt av mig att låta Jossan ta henne idag för har de som sagt inte trevlig i ryggen efter att ha suttit ner i nästan tio timmar, om man även räknar med bilresan dit och hem + själva clinicen. Men imorgon - då ska vi markarbeta!
 
 

Rolf-göran Bengtsson

Idag hoppade ju som sagt Jossan Vannis. Det gick jätte bra och jag tyckte det såg fint ut. Vannis var väldigt taggad men Jossan gjorde det bra trots att min ponny inte alls var nöjd med valet av tempo mot hindrena - i vanlig ordning.. Tycker det bara blir bättre och bättre för varje gång Jossan rider Vannis. Är en pay & jump nu igen i Januari och planen är väl då att Jossan ska vara med på Vannis i en klass. Bara att träna vidare så kommer detta bli hur bra som helst!
 
För tillfället sitter jag hemma hos världens bästa Kelsie(är under knivhot så blev illa tvungen att lägga till "världens bästa"..)  Imorgon blir det en tidigt morgon då vi ska släppa ut hästarna innan vi får hämtning vid klockan åtta. Var ska vi då nån tro? Vi ska nämligen till Umeå och kolla på clinic med ingen mindre än Rolf-göran Bengtsson!
Roffe är en stor förebild för mig inom ridsporten så det ska bli väldigt roligt att få se. Förhoppningsvis ladda upp med massor av insperation för det nya året!
 
^Bjuder på en bild på Kelsie & Morris.
Ps jag glömde berätta hur underbar och fantistisk kelsie är<3

Lugna dagar.

Vannis har fått ta det väldigt lugnt sedan torsdags. I torsdags joggade ju Altea henne lite lätt, i fredags for jag ju bara ut på en skritt tur med Kelsie. Igår for jag ut och skrittade tillsammans med Kelsie igen. Var ju tänkt jag skulle rida ut(alltså galoppera och sådant haha) men det tillåter inte underlaget. Det är bara is och även fast hon har broddar så halkade hon lite när vi bara skrittade.. Sen är det ju stenhårt för den delen också. Suger ju att underlaget skulle bli så här nu när man är ledig och vill passa på att rida ut medan det är ljust.. Var dock snö på terrängbanan så travade lite där i kanske 10 minuter. Jäklar vad det gick undan, hon travade fram som ett ånglok och passade på att tjuvgaloppera och bralla en hel del också.
Idag fick hon vila. Jag kände mig inte på det bästa humöret. Tog in och borstade lite på henne sedan fick hon gå in och äta sin kvällsmat. Blev ganska många timmar i stallet idag ändå, mockade osv sedan pratade jag med lite Cissi och passade på att busa med hennes valp när hon är i stallet. Var då på mycket bättre humör när jag kom hem.
 
Imorgon blir det Jossan som motionerar Vannis. Ska hjälpa henne imorgon också och tänkte hon skulle få hoppa lite.Vannis har ju inte hoppat sedan pay & jumpen så kan tänkta mig hon kommer vara taggad. Då Vannis ofta blir så studsig när man hoppar i vanliga fall så då överlåter jag det till Jossan imorgon då jag får så ont i ryggen hehe.. Funderar lite på vad dom ska få hoppa.. Kanske någon bana? Vi får se vad jag hittar på ;)
 
 

År 2015 pt.2

Juli.
 I Juli hände det inte mycket speciellt heller. Jag och Vannis var ute på många mysiga skogspromenader och hon fortsatte att stå i boxhage. Fick rida min kompis ponny någon gång då och då och det är jag väldigt tacksam över att jag fick. Fick andra erbjudande om att rida hästar men tackade nej till de flesta då jag inte riktigt hade ork. Ville mest umgås med Vannis. Satt ofta på hennes vattenhink i hagen och hon stod och sov i min famn.
Augusti.
Den 4 Augusti var det dags för återbesök igen. Där fick vi inte alls roliga besked. Frambenet hade blivit bra men hon hade inte svarat alls på bak knäet. Vi röntgade höger bakben och fick konstaterat att hon hade pålagringar. Fyy vad jag grät. Det var ingen stor pålagring men att få bort inflammationen skulle bli väldigt svårt. Oddsen var att få bort den var inte speciellt stor. Minns att jag samma kväll for tillbaka till stallet och tog ut henne så hon fick äta lite gräs medan jag grät helt hysteriskt. Trodde verkligen att jag skulle bli tvungen att ta bort henne. Kan inte ens förklara hur jobbigt det var. Fanny tog några jätte fina bilder på oss och jag var rätt säker det skulle bli de sista bilderna. 
Men inte det inte, den 25 Augusti for vi tillbaka till kliniken. Mot alla odds hade min ponny blivit frisk!! Veterinären såg rätt chockad ut och det blev jag också. Men oj så glad jag var, grät lyckotårar hela vägen hem!
Några dagar senare satt jag upp på henne för första gången. Lyckan var obeskrivlig! Sen var det bara skritta och sakta men säkert komma tillbaka.
Här har ni ett inlägg om hela hennes skada -> http://agneszedig.blogg.se/2015/september/manga-fragetecken-att-reda-ut.html#comment 
September.
Vi skrittade på, lättare sagt än gjort med en ponny som äntligen fått sin livsglädje tillbaka. Första veckan var hon väldigt lugn men sen.. Jäklar vad hon var pigg! Var väldigt noga med att ta det lugnt då det inte fanns några garantier hon skulle hålla men det var inte lätt. Hon studsade, stegrade och for åt alla håll och kanter..
Den 21 september "firade" vi även 3 år tillsammans jag och min ponnybus. Vi travade vi för första gången sedan maj och hon började sakta men säkert få tillbaka sina muskler som hon heeelt tappat under de tre månaderna hon enbart stått. I september började jag ta hjälp av Cissi mer också. 
Oktober.
I oktober galopperade vi för första gången också. Hon var väldigt lugn när vi galopperade faktiskt. När hon efteråt fattat vad som hänt blev det lattjolajban. Jääklar vad hon blev galen. Vi gjorde även våran första uteritt vilket också gick allt annat än lugnt till.. I slutet av oktober hoppade vi för första gången på 5 månader också!  Red för Cissi också och hennes sätt att tänka passade mig och Vannis helt utmärkt. Är så glad jag haft hennes hjälp under Vannis igångsättning.  Vannis fick även en hagkompis - treåriga Calera! Det uppskattade hon väldigt mycket.
^Calera
November.
I november var det full rulle. Vi började hoppa lite smått en gång i veckan. Red mycket för Cissi och Vannis blev bara finare och finare för varje gång. Dock så fick jag problem med ryggen. Vissa dagar var det så illa att jag inte ens kunde rida pga. av smärtan. Har fortfarande problem med den men ska nu göra en ordentlig undersökning och även röntga ryggen. Vi var med på glögghoppet och nollade båda klasserna. Hon var så fin även i hoppningen. Man märkte att hon saknat det en hel del.
December.
Började december med att tappa min telefon i toan.. Mindre rolig start på den månaden. Är fortfarande utan telefon haha.. Vi började hoppa lite högre igen och hon hoppade allt utan att blinka!! Jag däremot blundade och bad hehe.. Julafton firades till största del i stallet med min favorit såklart. Årets sista pass blev ju då Pay & jumpen som gick över förväntan. Ett väldigt bra avslut på ett rätt så kasst år så att säga. 
 
Såå... Att sammanfatta det hela har maj-augusti varit de de absolut värsta månader detta år, utan tvekan. Kan man som hästägare möjligen få ett sämre sommarlov? Tror inte det alltså.. Men måste säga att året slutat väldigt bra. Nu är vi igång förhoppningsvis bättre än aldrig förr. Under 2016 kommer ni förhoppningsvis se oss på tävlingsbanorna igen, första tävlingen redan i februari! 
Största tacken måste nog gå till Cissi för all hjälp jag fått av henne. Hade det inte varit för henne hade jag väl inte ens galopperat ännu haha. Nu ser jag verkligen framemot vad 2016 har att erbjuda på hästfronten.
Nu är vi back in business!

Barbacka tur.

Idag så sov jag och celina till klockan tre.. Fick världens chock när jag vaknade och såg vad klockan var. Tycker inte om att sova bort hela dagen men är ju ganska skönt ibland. Jag for till stallet ganska direkt efter jag vaknat. Att mocka idag var motsattsen till kul. Hästarna har stått inne länge och dessutom så har Vannis gått runt rätt mycket då hon blivit orolig av raketerna. Slutade med att jag kastade ut i stort sätt allting sedan fyllde jag på med nytt spån. 
 
Sedan skrittade jag ut barbacka tillsammans med Kelsie. Det var väldigt kallt och blåsigt men vi hade det mysigt ändå. Ska skritta ut med Kelsie imorgon också tror jag. Kan vara bra för Vannis att få ta det lite lugnt nu. När jag skulle släppa ut henne i hagen efter jag ridit vid klockan halv sju så var det några idioter som sköt raketer. Vannis blev väldigt orolig. Satte in lite hö i hagen och se om hon lugnade ner sig. Hon åt och var någorlunda lugn men så fort jag började gå där ifrån fick hon panik. Hon höll på att krypa ut ur hagen så fick ta in henne. Blir så irriterad att folk har så svårt att förstå det faktum att man skjuter raketer klockan 00.00 1 januari. Vad är det som är så himla svårt att förstå egentligen?
 
 

År 2015 pt.1

Detta året och 2014 har varit två av det värsta åren i mitt liv so far. Är nästan lite rädd att säga "nu kan det här året inte bli mycket värre" för det är exakt vad jag sa i början av 2015 också. Istället ber jag bara att detta året blir bättre för annars vet jag inte vad jag ska ta mig till helt ärligt. Tänkte göra en liten summering av året vilket jag brukar göra varje år.
 
Januari.
Firade nyår med Celina exakt som i år. På hästfronten tränade jag och Vannis bara inför den kommande tävlingssäsongen. Vi tränade regelbundet för Erica under hela Januari. Annars hände det inte mycket speciellt denna månad.
Februari.
Hände inte mycket speciellt här heller, tränade för Lotta och även för Erica någon till gång. 
Mars.
Vi red en pay & jump där vi nollade både 90cm och 1m. Hon kändes toppen fin inför våran årsdebut den 21 mars, på min födelsedag. Första klassen gick bra den tävlingen och vi fick ett ner i omhoppningen. Andra klassen blev vi uteslutna och hon kände inte alls som sig själv. Vi tränade vidare och hon var väldigt fin på träningarna.
April.
Tränade för Lotta även denna månad, minns att hon var så otroligt fin den träningen. Fick även besök av Olivia från Piteå under en helg vilket var jätte roligt!
Maj.
Ja det var väl i maj hela helvetet började. I början av Maj kändes Vannis lite ofräsch. Visade sig sen att hon vrickat sig. Hon fick ta det lugnt fram till tävlingen i Vännäs som var den 9 maj. Hon kändes helst som vanligt så vi fort dit. Då rev vi ett hinder ganska rejält i första klassen. Hon var sedan halt till veterinär besiktningen. Vi trodde det berodde på att hon gjort sig illa när vi rev för bara två dagar senare var hon helt som vanligt. 
Dum som jag var for jag och tävlade meeting i SURF 23-24 maj. Hade en sjukt rolig helg tillsammans med Emma och Sandra och kom tvåa i helgens första klass. Men sen gick det bara utför. Flög av i LAn och sedan i LBn utgick jag då jag inte kände igen min ponny alls.. Några dagar efter tävlingen blev hon väldigt dålig.  Hon var varken varm eller svullen och rörde sig som vanligt på rakt spår men när man longerade kunde hon knappt trava.. Vi ringde vetrinären som skulle komma ut och kolla på henne så fort han fick en ledig tid.
 
Juni.
Vetrinären kom och kollade Vannis i början av Juni. Hon skulle äta equioxx i 7-10 dagar sen provas rida lite grann och se om hon fortfarande kändes dålig. Vi som skulle rida i vårat hopplag denna säsong strök oss från det. Jag for till frankrike och Fanny tog hand om Vannis och gav henne medicinen medan jag var borta. Jag hade svårt  att ha roligt i frankrike då jag konstant oroade mig över Vannis.  När jag kom hem provade jag rida henne och hon var fortfarande väldigt dåligt. Oj om ni bara visste hur dåligt jag mådde och hur ont det gjorde att se sin absolut bästa vän ha så ont.. Vi ringde till kliniken och fick tid den 30 Juni. 
Där blev hon behandlad höger knä fram och vänster knä bak. Hon fick stå i boxhage tills vi for tillbaka på återbesöket den 4 Augusti. Var ett jävla helvete att ha henne stående i den där hagen. Kan inte ens säga vem av oss som var mest deprimerad.. Vannis hade ingen livsglädje kvar alls. Min glada spralliga ponny orkade knappt lyfta huvudet och var allmänt hängig och seg. Spenderade de flesta dagarna gråtandes i henne hage eller ute på kortare promenader. Spenderade varje minut jag bara kunde med henne, varje dag som om det vore den sista.
^Drogad ponny på kliniken huhu.. :(
 
To be continued haha ;)
 
 


RSS 2.0