Skellefteå ridklubb.

Lördag
LC: Cissi hjälpte mig på framhoppningen. Hon kändes himla fin och väldigt taggad. Inne på banan blev hon lite osäker med jag red bara på framåt. Vi nollade grunden och fick ett ner i omhoppningen. Hon snubblade till i svängen och hann inte få tryck i bakbenen på henne. Efter det höll Vannis på att hoppa fel hinder men jag hann svänga haha, hon var lite väl taggad på hinder ;) 
 
LB: Hon hade taggad igång lite mer till denna klass. Hon tvekade lite på kombinationen och sedan scandic hindret men hoppade ändå. Hon kändes fortfarande lite osäker men inte alls lika mycket som första klassen. Blev ett ner i grunden. Samma hinder och nästan samma sväng som i LCn.. Irriterande.. Men är så nöjd och känslan var super i denna klass!
 
Söndag
Hoppade bara en klass söndagen vilket blev LBn. Hon var om ens möjligt ännu mer taggad denna dagen. Hon kändes helt ootroligt fin på framridningen och framhoppningen. I denna klass gick hon in på banan med sån självsäkerhet! Hon tog tag i varje hinder och var såå taggad! Var så roligt att rida henne och känna att hon inte tvekade en sekund! Hon var så självsäker och tyckte jag var helt galen som inte lät henne springa ännu snabbare och hoppa det närmaste hindret, varför vänta och hoppa det som står där borta liksom? Blev ett ner på andra hindret som var ett räcke, på ungefär samma ställe som de andra hindrena vi rivit stått.. Men vad gör ett pet när känslan var helt otrolig? Kunde inte låta bli att fälla någon lyckotår när jag kom ut från banan. Vilken jädra comeback vi gjort  - hon känns finare än någonsin!
 
Nu fick vi även på svart och vitt vad vi behöver träna på - att ha tryck i svängarna! Hon hinner inte riktigt få med sig bakbenen genom hela svängen vilket resulterar i rivningar. Även om det känns riktigt surt med rivningarna så är jag såå nöjd! Mitt mål med helgen var att ta mig runt banan i alla klassen vilket vi helt klart gjort, har gått över förväntan! Inga stopp och kändes som hennes självförtroende bara stärktes mer och mer för varje hinder vi hoppade! Nu är jag så laddad att träna vidare och få tävla mer. Nu är vi med i matchen igen!
 
 

Nu är debuten gjord!

Är helt slut efter en lång helg. Är såå nöjd så jag spricker över våran "comeback". Ett ner i varje klass men vad gör det när känslan har varit helt otrolig? Kommer skriva mer om helgen sedan men nu måste jag få sova. Bjuder på några bilder. Filmer kommer senare!
 
Hur jädra vacker är inte min ponny? Världens finaste<3

Imorgon gäller det!

Ponnyn joggade idag. Het som tusan men rätt fin stundvis. Stressade lätt upp sig men varvade ner näst intill lika snabbt - framsteg! Alla saker är smorda, vannis svans är flätad och benen lindade. Imorgon då är det dags igen! LC och LB rider jag imorgon och enbart LBn på söndag. Fy bubblan, minns inte ens sist jag var såhär nervös inför en tävling. Vi för försöka se det som en träning. Är ju trots allt nästan ett år sedan vi tävlade.




Tidig uteritt.

Då jag börjar först 12 på Torsdagar passade jag på att rida före skolan. Mamma följde med och fixade stallsysslorna. Det var strålande sol ute så blev en uteritt. Vannis var väldigt överladdad. Gjorde lite förflyttningar efter vägen och ställde henne åt båda hållen. Allt för att hålla henne sysselsatt. Hon var riktigt trevlig i galoppen efter ett tag. Gjorde lite byten, dock så tog hon tillfället i akt att sparka bakut varje gång haha. Trots att hon var lite studsig, hoppig och väälidgt framåt så var hon riktigt rolig att rida! 
 
Idag ska hon få gå ett lösgörande pass i alla gångarter inför morgondagen. Inte alls något långt eller hårt pass. Är så nervös inför imorgon faktiskt.. Men får hoppas det går bra och att både jag och Vannis är på rätt humör. Jag hoppas ni som har möjlighet kommer till Skellefteå Ridklubb i helgen ock kikar på tävlingarna! ;)
 
 

Dagens pass.

Vannis hann stå ute i ungefär en timme idag. Det uppskattades verkligen för jisses vad hon busade till en början. När det sedan började snöa massor var hon inte lika glad längre. Hon kändes mycket mer fokuserad när jag hoppade upp idag. Säkert för att hon fått busa av sig ordentligt innan. 
 
Hon var fin från första stund idag. Hon flyttade klockrent för skänkeln vilket hon har lite problem med. Framåtbjudningen var det definitivt inget fel på, lite för bra var den nästan idag. I galoppen var hon lika fin. Gjorde massor med tempoväxlingar och övergångar. Hon tappade aldrig formen utan bar upp sig själv riktigt fint. Gjorde det lite svårare och provade öppna/sluta i galopp. Inga problem, det gjorde hon galant. Gjorde lite byten och provade sedan göra byten på rakt spår. Lyckades göra byten i vart tredje och även det gjorde hon klockrent! Fasiken vilken känsla hon bjöd på. Red inte allt för länge och avslutade då hon fortfarande hade mycket krafter kvar. Vill inte att hon alltid ska tycka det är jobbigt och vara helt slut efter varje pass. Dagens kvällspass var en riktig höjdare och jag är jätte nöjd!
 
 

Peppad!

Hade min första och enda lektion klockan 10 idag. Var riktigt skönt kan jag lova. Skippade att sminka mig så sov lite extra länge. Var riktigt skönt! Blir inte mycket sovmorgon denna helgen. Har stalljouren före tävlingen på lördag, sedan jobbar jag två klasser tills det är min tur att tävla.
Måste erkänna att jag tycker det rätt dåligt att vi som tävlar ska behöva jobba. Helst ha stalljouren på morgonen(innebär att mocka, fyllahö osv till alla ridskolehästar.) Jag är iallafall heelt slut efter det. Hur ska man då kunna prestera bra sedan när man hoppar upp på hästryggen? Nej när jag tävlar vill jag enbart kunna fokusera på det. Annars har jag inget emot att jobba på tävling!
 
Ska strax bege mig mot stallet. Ska låta henne jogga idag. Får hoppas hon är på bra humör. Jag är iallafall otrolig peppad på att få hoppa upp på hästryggen efter gårdagens pass. Tror hon ska få gå ut i hagen en sväng medan jag mockar och städar lite. Ska städa i sadelskåpet tänkte jag. Fick så bråttom igår så kastade bokstavligt talat in allting haha.. Så blir bra för henne att få lite friskluft. Har fortfarande inte löst hagproblemen.. Nu till helgen är det tävling så då går det inte att lösa. Men nu verkar det iallafall som strömmen funkar som den ska. Ska låta henne gå ut utan täcke idag så hon får sig en rejäl kyss. Hon är väldigt rädd för strömmen så då kanske hon håller sig inne i hagen om hon bli påmind om strömmen. Vi får se ;)
 
 

Genrep inför helgen!

Idag var det dags för hoppträning med Cissi. Kändes lite ångestladdat att hoppa upp i sadeln idag. Kan inte riktigt sätta fingret på vad som triggade den känslan. Det senaste passen har inte varit något att hänga i granen och min motivation har bara dalat neråt. Helgens tävling har inte känts speciellt lockande så kände väl pressen att få till ett bra pass.
 
Redan när jag hoppade upp kändes hon väldigt överladdad. Dock så var hon väldigt mjuk och kändes trevlig i munnen. Vi la inte så jätte mycket fokus på framridningen. När jag ridit fram och fått henne någorlunda avslappnad så började vi hoppa fram på ett kryss. Hon var väldigt taggad mot hindret men lyssnade väldigt fint och tog inte kommandot i egna händer och bara stack som hon oftast gör. Hon var fortfarande riktigt trevlig i munnen och stretade inte eller kastade med huvudet. När vi hoppat fram lite så började vi med själva övningen.
 
Dagens hoppning fick bli tre hinder med 4-5 galoppsprång emellan. Hon blev lite mer taggad men hon väntade fortfarande fint. Jag var lite dålig på att räta upp mig direkt efter hindret men när jag väl fick kläm på det gick det så himla bra! Fick en härlig känsla och fast vi höjde upp så hade jag fortfarande samma känsla. Det kändes så enkelt på något sätt! Mittenhindret höjde vi upp en del. Vannis har inte fått hoppa speciellt högt sedan hon sattes igång så styrkan fanns inte riktigt där. Så hon petade någon gång men sedan hoppade hon fint. Fick några riktigt bra språng och det kändes såå bra! 
Tror aldrig jag haft en sån bra hoppträning där Vannis varit så fin som hon var idag. Är så nöjd över henne! Motivationen fick sig då en rejäl knuff i rätt riktning och kan knappt vänta till tävlingen nu! Finaa fina ponny!! Kan inte tacka Cissi nog för hur mycket hon stället upp och hjälper mig!
 
 Har lite filmer som jag kanske bjuder på så fort jag får dom. Då min mobil dog så fick Kelsie filma med sin! :)

Helrakad.

I Lördags fick Vannis löshoppa. Det uppskattade hon faktiskt och skötte sig super bra. Blev inga höjder utan max 1m-110cm kanske. Bra för henne självförtroende.
 
Igår så stod det rakning på schemat. Helrakade henne denna gång. Det enda håret som finns kvar nu är halva huvudet. Så nu ser hon riktigt snygg och sportig ut. Redo för våran årsdebut nu till helgen ;) Fyy så nervös jag är! Håller nästan på att avanmäla mig. Vi har ju inte tävlat sedan i maj. Det är hela nio månader sedan! Minns ju inte ens hur man gör längre haha.. Tur det är på hemmaplan iallafall. Ni får hålla tummarna för oss. 

Efter jag rakat henne for jag ut och red en sväng. Hon var riktigt taggad och galopperade på stället. När vi skulle vända hem så var hon inte lika taggad och försökte vända bortåt flera gånger.. Vannis är nämligen inte som de flesta andra hästar. Hon älskar att vara ute och blir oftast besviken när vi vänder hemåt.
Idag rider Jossan Vannis. Får hoppas hon sköter sig. Hon är inte riden ordentligt sedan i onsdags så Jossan lär väl ha lite att jobba med idag. Får be henne om ursäkt för min dåliga planering hehe. På tisdag är det dags för hoppträning!
 
 
 

Mysprommis

Fick bli en 20 minuters promenad med Vannis idag. Hon tyckte inte om att det snöade och blåste ute men hon var väldigt taggad på att få komma ut. Var väldigt mysigt trots vädret!
 
Imorgon får vi se vad jag hittar på. Om ni är sugan på att se film på Jossan och Vannis från deras pay & jump igår får ni kika in på hennes blogg -> http://josefincarlssonn.blogg.se/ !! :D
 
 

Är så stolt!!

Just nu känner jag mig nästan lite som en stolt ponnymamma haha. Pay and jumpen för Jossan och Vannis idag gick sååå bra! Jag red fram Vannis då Jossan skulle rida Putte i 70cm också så hon red honom först och sedan Vannis. Framridningen var lite kaos med 14 hästar på en ganska liten yta. Orkade inte bry mig om var Vannis hade huvudet utan så länge hon hade framåtbjudning var jag nöjd. Vilket hon hade gott om kan jag lova.
 
Första klassen som då var 70 cm gick toppen. Vannis såg självsäker ut och Jossan red väldigt bra. Blev en nolla i den klassen. I andra klassen, 80cm, gick det lika bra om inte ännu bättre. Nolla även där och det såg verkligen lugnt och kontrollerat ut. Såg så lätt ut vilket jag om någon vet att det inte alltid är! Vannis är en svår ponny att rida. Även om hon hade en väldigt lugn och bra dag idag är det inte mågna som klarar av att hoppa en hel bana på henne och få det att se så lätt ut. Älskar hur Jossan rider min ponny! Så lugnt,stilla och balanserat. Inget slit eller flaxande! 
 
 
 

Mitt hjärta.

Denna ponny är så fantastisk på alla sätt och vis.

Lång dag.

Var i stallet vid åtta imorse och släppte ut hästarna. Tog emot lite att kliva upp när man faktiskt var ledig idag.. Vid halv nio kom hovslagaren. Har en ny hovslagare då min gamla ska sluta sko i Skellefteå. Elin heter den nya. Som jag nämt innan är Vannis väldigt skeptisk mot hovslagare då hon har lite dåliga erfarenheter av dom.Gillade verkligen hur Elin var med Vannis. Bara pratade med henne, stod och masserade så hon skulle slappna av lite och bara accepterade att Vannis inte hade en tanke i världen på att ens låta öronen peka framåt. Mot slutet blev Vannis dock väldigt nyfiken på vad hon höll på med och öronen var spikade framåt enda tills hon råkade kolla på henne. Då surade hon genast.. Knasponny!
 
När hon var färdigskodd så for jag och Kelsie ut och skrittade. Ponnysarna var väldigt pigga så bjöds på lite bakutsparkar av Vannis vanlig ordning. När jag kom tillbaka släppte jag henne i manegen så hon fick springa av sig lite! Dock tyckte hon det är lite läskigt i gamla manegen så hon blir mest stående i ett hörn och vågar inte röra sig haha.. Idag var hon lite tuffare iallafall och nosade faktiskt omkring lite grann. Lät henne inte springa allt för mycket då Jossan skulle rida ut lite senare. Känns väldigt bra i mammahjärtat att ponnyn fått slippa boxen väldigt mycket idag!! Hon hann äta sin lunch sen tog Jossan ut henne igen ska jag tro. Kan tänka mig ponnyn är väldigt nöjd! Jossan hade överlevt uteritten också så kändes skönt att få höra! Imorgon blir det ännu en uteritt sedan är det dags för pay & jump på onsdag!
En bild från dagens uteritt i det helt underbara vädret!
 

Snart..

.. Kanske min ponny kan få se solljuset igen! Vi är på god väg att fixa hagen nu så jag hoppas vi har tid att sätta dit plankorna till veckan. 
I lördags hjälpte jag Jossan när hon skulle hoppa Vannis. Det gick galant och slutade med att dom hoppade två språng på 110 utan problem! Såg jätte lätt ut och Vannis var väldigt lugn. Är kul att se vilken skillnad det blivit sedan första gången Jossan hoppade Vannis. På onsdag är det dags för pay & jump för dom två, LD(70) och LC(80) hoppar dom. Kommer gå galant tror jag!
 
Idag red jag för Cissi. Känslorna efter dagens ridpass var väldigt blandade. Ser verkligen framemot att få forsätta träna samtidigt som jag helst aldrig sätter mig upp på en häst igen. Vannis var riktigt stark och ofokuserad. I slutet blev hon dock riktigt fin och jag fick en bra känsla i galoppen så det kändes härligt då det är galoppen som varit lite problematisk med henne nu för tiden. Min ridning är jag dock så otroligt missnöjd över. Är glad att jag slipper se själv hur dåligt jag rider. Känns hemskt rent ut sagt och jag förstår att min ponny inte kan prestera med mig på ryggen alla gånger! Nej nu får jag skärpa mig. Samtidigt känns det som det står så still i ridningen för min del. Jag vill ju rida fler hästar och utvecklas ännu mer med min egna ridning.. Ja vi får se vad som sker, just nu har jag inte så mycket motivation till att fortsätta. Min ponny är ju inte så lätt då hon har sånna här dagar heller och är faktiskt raka motsatsen till lättriden.  Så idag får jag tänka lite såhär - "det är väldigt enkelt att bara sitta vackert på en välriden häst, men det är inte lika enkelt att få en häst välriden genom att bara sitta vackert.". Vi tränar vidare helt enkelt..
 
 

 


Uppdatering on point.

Ber om ursäkt för uppdateringen ännu en gång. Idag har jag dock hunnit vara hemma sammanlagt 30 minuter kanske? Om ens det. For till stallet direkt efter skolan, efter det for pappa, Maria och jag ut och åt, hem för att byta kläder sedan tillbaka till stallet igen. Har varit på ridhuset tillsammans med Klara, Astrid, Ramina och Tuva hela kvällen och haft riktigt kul och kom inte hem förrän ganska nyss! Mer om dagens ridpass och annat dyker förhoppningsvis upp imorrn!:)




Hejja mig.

Visst är uppdateringen bra? Eller så inte. Ber om ursäkt för det men är mycket på gång för tillfället. Igår skrittade jag iallafall ut på Vannis. Lär mig aldrig att det inte går att skritta ut på min ponny så från och med nu byter vi namn till skutt tur istället för skritt tur. Studsa och skutta är väl det enda min ponny gör haha. 
Idag red min lillasyster Vannis. Longerade Vannis före så hon fick bli av med lite energi och det behövdes. Hon brallade som tusan. Jessica(min lillasyster) kolla på mig lite förskräckt innan hon frågade "Ska jag rida på den där?" haha, ja gumman lilla upp och hoppa visst ser det roligt ut?
 
Vannis skötte sig bra när hon red. Longerade hennes så hon fick träna på balansen och lättridningen lite. Dock ville Vannis inte skritta när det var tänkt hon skulle göra det. Hon gjorde några riktiga rivstarter från skritt till trav. Jessica satt ju kvar och blev då inte rädd utan skrattade mest bara. Vannis kollade bara på mig som ett frågetecken när jag sa åt henne att man inte fick göra så.
"Men hallå det var väl balansen hon skulle träna?" såg det mest ut som hon tänkte och tre sekunder senare satte hon av i trav igen.. Ja hon är ju ingen nybörjarponny och man får väl lära sig den hårda vägen ;) Till slut accepterade Vannis läget och var jätte duktigt! Skrittade lugn när jag bad om det och travade saaaakta fram. Är bra träning för henne också.
 
 

Min finaste ägodel.

 

Pigg ponny.

Idag var Vannis väldigt pigg och het idag. Dock höll hon alla fyra tassar på marken, till mestadels iallafall! Hon gjorde väl någon bakutspark när hon tyckte att jag höll i handbromsen lite väl mycket. Annars var hon trevlig. Lite för springig allra helst i galoppen. Inte konstigt då hon vilade igår. Men annars var hon trevlig att rida. Måste träna mer på galoppen. Hon är fin i ungefär två varv på en volt sedan slår det som över. Hon springer bara snabbare och snabbare och går som inte riktigt att få kontakt med henne. Sen blir hon jätte stressad och "arg" vilket blir hennes försvar då hon känner att det blir för jobbigt. Hon är inte elak alls bara lite missförstådd. Idag blev hon dock inte arg utan bara väldigt stressad. Bröt då av till skritt så hon fick lugna ner sig igen och fattade en ny galopp.
 
Försökte få henne att sänka huvudet liiite till i galoppen. Få henne att slappna av och komma upp mer med ryggen men hon tycker fortfarande det är lite för jobbigt då hon måste balansera upp sig själv mer i den formen. Men vi skyndar långsamt, det kommer det med! I traven och skritten har hon blivit mycker trevligare. Framför allt i skritten känner jag skillnad på hennes framåtbjudning. Hon vill framåt och neråt. Släpper jag efter i handen så övergår hon heller inte till trav utan sänker huvud yttligare lite till. Idag var framåtbjudningen nästan lite för bra dock, haha hon har en hel del energi min gula dam. Är så kul att jobba med henne just nu, fina sessan<3
 
 

Imorgon gäller det..

Imorgon ska jag äntligen få röntga ryggen! Är riktigt nervös faktiskt. Har inte känt av den så mycket på senaste, är mest bara när jag sitter ner mycket när jag rider. Men nu när jag får chansen att röntga ryggen så är det självklart jag ska göra det även om det nu inte visar något, är inte helt lätt att få en tid! Dock är jag ju nervös ifall det skulle visa att det inte alls är bra. Men det tror jag inte eftersom det ändå känns bättre till och från. Tränar ju dock inget annat än att jag rider för tillfället. Kan ju bli dåligt igen om jag skulle börja om att träna utan hästen också, är ju skönt med en ursäkt till varför man inte gör det nu iallafall hehe ;)
Så imorgon klockan 11 får ni hålla tummarna för mig! 
 
Bjuder på något annat än en hästbild för ovanlighetens skull! 

Ändrade planer.

For aldrig till Gällivare igår då det blev lite problem. Det hela slutade iallafall med att jag insåg att vi inte skulle vara framme där förrän klockan 10 på kvällen och födelsedagsmiddagen för min pappa var klockan sju.. Åka fyra timmar i bil för att komma dit säga "hej" sen åka hem igen direkt dagen efter kändes inte lockande. Helst inte nu då jag fortfarande är lite sjuk. Känns jätte trist att det blev som det blev men går ju inte göra mycket åt det nu. Får fira pappa sen när dom kommer hem!
 
Hade gått bra för Jossan igår. Hon hade hoppat lite sockerbitshinder. Lät som Vannis varit fin i galoppen. Känns härligt att Vannis börjat ge med sig lite gällande galoppen. Hon har slutat testa Jossan lika mycket nu. Nu är hon medveten om vem som bestämmer ;) Är så skönt att ha Jossan! Aldrig haft en medryttare där jag känt mig så lugn som med henne. Kan koppla av och behöver inte sitta och oroa mig hur det går osv. Är så tacksam jag har henne som hjälper mig! Helst nu när jag har ganska mycket i skolan. 
Då jag inte for till Gällivare så tänkte jag hjälpa Jossan hoppa idag. Den planen ändrades också då jag under natten fick så ont i magen så låg och krampade i säkert tre timmar. Fattade ingenting och var helt säker på att jag skulle dö haha. Lyckades iallafall somna om men var helt slut när jag vaknade på morgonen så har inte orkat göra någonting alls idag. Tror nästan jag fick träningsvärk av allt krampande haha.. 
 
Bjuder på denna fina bild som instagramkontot "Ridvideoz._" redigerade åt mig, att den är fin? :')

Överladdad ponny.

Blev ingen hoppning igår då både jag och Klara var för lata för att bygga fram någonting.. Blev ett dressyrpass istället. Vannis var väldigt explosiv till en början och så fort jag lättade lite stack hon.. Blev iallafall mycket bättre efter ett tag. Galoppen i slutet var riktigt trevlig trots att hon tjurade som tusan till en början. Hon är surare än vanlig nu när hon bara står inne. Hon får skylla sig själv dock! Forsätter hon smita har jag inget annat val än att hålla henne inne. Jag hoppas vi får fixa hagen snart!
 
I helgen tar Jossan hand om Vannis. Själv sitter jag och väntar på min hämtning. Ska nämligen till Gällivare. Pappa fyller år så vi ska fira honom med hela släkten. Så stannar där till söndag. Blir säkert trevligt att få träffa alla igen. Är ju inget fan av släktmiddagar och sådant men får bita ihop! 
 
 

Vilodag.

Vannis fick en vilodag idag. Är fortfarande väldigt förkyld och seg. Jilda fick gå en liten promenix med henne så hon iallafall fick röra på sig lite. Imorgon ska vi hoppa tillsammans med Klara. Blir en ordentlig framridning imorgon nu när hon fick vila idag. Vad vi ska hoppa återstå att se. Det mesta hänger väl på vad vi orkar bygga fram haha ;)
 
Kort och tråkigt inlägg, ska försöka fixa bättre inlägg till helgen. Har några halvklara som ska publiceras, lite roligare inlägg än bara dagens pass!
 
 

Vilken stjärna!

For till stallet direkt till skolan så var där vid halv fyra. Skulle försöka hinna göra klart alla stallsysslor och rida innan klockan sex då vi hade stallmöte. Pfft inte en chans.. Hann mocka och rida iallafall! Så de två saker som tar mest tid var iallafall klara. Vannis var inte speciellt roligt att rida idag till en början. Skrittade lite och hon var heelt okej, travade och hon var heelt okej, fattade sedan galopp och det blev kaos. Hon var ju inte avslappnad och med på noterna alls. Fanns ingen broms och hon gick inte att svänga. Fokuserade på allt utom mig och sur och grinig var hon också.  Jag som såg framemot att rida idag och var peppad på ett bra pass. Satt mest och kände för att gråta och ge upp. Men vad tusan, det blir ju vad man gör det till! 
 
Fick spola tillbaka bandet och börja om med skritten. Gör om gör rätt! Denna gång började jag inte trava förrän hon var som en gummiorm i skritten. Så himla mjuk och följsam. Började trava och då spände hon till lite grann. Red lite serpentiner, övergångar enda tills hon blev lika mjuk och följsam där. Då la jag till galoppen också. Nu var hon fin även i galoppen. Lite för taggad men la ändå fokusen på mig och ville göra rätt. Ställde och böjde i galoppen och vilken wow-känsla hon bjöd på! Satt bara och log, ville inte sluta rida! Är så kul när allt börjar falla på plats mer och mer gällande dressyren. Hon börjar bli så balanserad och "ridbar". Hon söker sig neråt och framåt men lyssnar ändå på förhållningar. Vill bara rida mer mer mer mer! 
 
Ingen gör mig så glad<3

Glad ponny.

Idag fick ponnyn komma ut och röra på sig i skogen. Vi fick sällskap av Nelly och hennes häst Bea också. Blev mest skritt men även lite trav också. Var väldigt mysigt. Vannis tyckte det var roligt hon också men undrade nog när hon skulle få galoppera. Lite förvirrande för energiknippet som bara väntade att få springa! Dessutom så skulle hon gå med huvudet i backen, upp med ryggen och allt sånt på samma sätt som när vi tränar dressyr? Vad är detta för strunt undrade Vannis. Hon var faktiskt fin i skritten på hemvägen, väldigt mjuk och följsam. Ser framemot att få rida igenom henne imorgon, har inte riktigt planerat exakt vad jag ska hitta på. Kanske markarbeta lite, vi får se!
 
 


RSS 2.0