Lillan levererar!

Idag har Lillan hopptränat igen. Provade rida på hack idag och det gick jätte bra. Hon kändes superfin redan när jag började rida fram. Idag fick hon hoppa sin första bana och även det gjorde hon med bravur. Oxrar kom vi fram till att hon tycker är lite läskiga. Mot slutet när hon blev lite trött kom vi knasigt en gång vilket resulterade i ett stopp sedan när vi kom på det igen. Vi backade bandet lite och sedan hoppade hon jätte fint! På söndag ska hon får hoppa igen och då tror jag vi lägger lite mer fokus på just oxrar. Hoppa bana visade hon att hon kunde idag! Funderar om man ska ta en och hoppa en linje med två oxrar. Vi får se vad vi hittar på! Söndag kommer bli en fullspäckad dag för min del iallafall. Först tävling med Vannis, sedan till kåge för hoppträning med lillhingsten och sedan hoppträning med Lillan. Ser fram emot det!
 
Lillhingsten som har vilat två dagar fick gå ett pass i manegen. Var massor med hästar och folk som hoppade så han var på tårna. Läktaren var tydligen väldigt läskig idag. Gjorde inget speciellt, travade mest runt och försökte att inte vara ivägen. Han fick hoppa ett kryss två gånger. Ingen tvekan alls, inte ens första gången! Blev inte så mycket galopp då det var så mycket andra hästar. Han tycker det är lite läskigt och sen är det ju såklart så mycket för han att hålla koll på. I slutet fokuserade han på mig iallafall och bjöd på en väldigt trevlig ridbarhet. Imorgon står uteridning och lastträning på schemat.
 
Gammal bild! Film på Lillan hittar ni som vanligt på insta!
 
 

Lång dag.

Var i stallet vid 10 imorse då Cotten skulle skos. Efter det red jag Ami. Hon blev rädd för en traktor på vägen till manegen så hon var lite stressad redan innan jag satt upp. Blev säklert 40 minuter enbart skritt för att få henne slappna av. Det gav helt resultat då hon var såå fin sen. Hon fick trava över lite bommar vilket hon gjorde helt lugnt. 
 
Efter jag ridit Ami var det Cottens tur. Han fick hoppa lite. Fick lite bråttom då det var lite tajt om tid innan manegen blev upptagen. Gjorde inget märkvärdigt alls utan hoppade bara ett hinder som stod på långsidan. De lite mer komplicerade sakerna vill jag gärna göra med en tränare på marken så jag inte förstör något. Men kan vara bra han får några språng i kroppen inför nästa helgs kurs iallafall! Dessutom tycker han ju att det är så roligt. Det är inte så lätt att hänga med i hans språng alltid. Jäklar vad han hoppar!
 
Även Lillan fick hoppträna idag. Hon har fått en liten hoppvila då jag haft så himla fullt upp senaste tiden. Tror det gjort henne gott för jääklar vad hon var duktig idag! Bjöd på hindrena, hade koll på benen och tyckte det var skitskoj. Höll på att flyga av två gånger men lyckades hålla mig kvar. Nu är både hon och Cotten anmälda till deras första tävling den 7 Mars. En klubbhoppning där båda ska gå 50cm. Blir spännande. Tur vi har lite tid att träna :D Var hemma vid kl 9 så har verkligen varit en lång men rolig dag!
 
 
Bjuder på en gammal bild på Lillan! Film på både Lillan och Cotten hittar ni på instagram: Golden.Comed
 

Bäbisponnyn

Cotten har varit igång i ca en vecka nu efter hans vila. Under tiden han vilade blev han sjuk. Vi vet fortfarande inte riktigt vad som hände men jag tyckte inte han var sig själv. Tog tempen men den var normal. De flesta sa att jag bara överreagerade men något kändes inte rätt med honom. Dagen efter vaknade jag av ett samtal som jag helst inte ville ha. Cotten hade bara stått och skakat i hagen och svettades. Jag for dit och han var inte alls kry. Vi tog tempen och den visade 41 grader.. Förutom febern visade han tecken på kolik vilket är väldigt konstigt. Tempen på en häst med kolik brukar oftast bli lägre. Jag sov i stallet den natten och kollade till honom en gång i timmen. Var inte bara Cotten som drabbades heller så mest troligast var det någon infektion/virus eller liknande vi lyckats få i stallet. Nu är han iallafall frisk som en nötkärna vilket är jätte skönt. Blev väldigt orolig.
 
Jag har dessutom hunnit raka honom två gånger. Första gången med lugnande och då rakade jag bara halsen. Sist rakade jag hela honom utan lugnande. Gick jätte bra, till och med huvudet fick jag raka! Bara frambenen han tyckte var lite läskiga. Han blev riiktigt sportig. Blir lika nykär varje gång man rakar hästen haha. Vi har hunnit vara med på hoppträning också vilket gick över förväntan. Hans självförtroende i hoppningen är på topp just nu vilket känns super skoj! Är så mycket som hänt. Han blir bara finare och finare och jag tycker bara om honom mer och mer.
 
Jag tar hand om Ami under en period nu också då Bella är borta. Det går bara bra och jag tycker så mycket om den där hästen. Hon är jäkla cool att rida och så fin i all hantering.
 
Den 26e februari händer det massor med saker! Jag ska nämligen starta ingen mindre än Vannis på hemmatävlingen!! Vi rider en LC tillsammans. Ska bli intressant och se hur det går, var ju ett bra tag sen jag red henne. Efter det ska Cotten åka iväg och gå sin första hoppträning på bortaplan. Ska rida för bästa Lotta! Var såå längesen. Efter träningen åker vi tillbaka till SRK med två hästar. En vit liten sak ska följa med hem och bo hos mig ett tag, stay tuned för mer info ;) Ni som följer mig på insta vet nog vem det handlar om!
 
 


RSS 2.0