Ut på upptäcktsfärd.

Idag kikade jag och Cotten in den så kallade "nya manegen". Han har inte varit där innan och eftersom jag ska rida där imorgon tänkte jag det kan vara skönt han har fått kolla in stället lite först. Han var väldigt taggad idag och trippade och småtravade bredvid mig. Men han var inte alls stressad utan bara glad och framåt! Var inga som helst problem på dagens upptäcktsfärd. Han följde mig överallt och nosade på alla möjliga köttätande saker(en vattenmatta t.ex. ;)) Det mest intressanta var ju såklart spegeln i nya manegen. Snacka om att han tycker om hur han ser ut ;) 
 
Idag red jag även Lillan. Har varit så fullt upp senaste tiden så har inte riktigt hunnit. Var en vecka sedan sist! Inte bra! Hade sån lyx att jag inte behövde hämta ponnyn ur hagen(lyx och lyx..) då den lilla rackarn hade smitit.. Ropade på henne och hon kom till min förvåning faktiskt fram till mig.
Vi busade iallafall på terrängbanan. Det var turbofart på henne idag. Jäklar vad hon busade. Inte nog med att hon sprang snabbt hon bockade som en tok också. Var riktigt nära att jag flög av ett antal gången haha. Har aldrig skrattat så mycket på en ponny i hela mitt liv. Hon är ju allt bra rolig lilltjorven! När hon fått göra sig av med de mesta av energin red jag lite på banan. Forsatte träna på att flytta lite för skänkeln. Skänkeln för Lillan är bara gas så försöker lära henne att det inte bara betyder full fart framåt. Idag var hon riktigt duktig och hon börjar förstå mer och mer vad jag vill. Duktig ponnybus<3
 
 
 

Cottetott

Idag följde jag med Klara till Lund. Hon hoppade Shana lite så jag var banpersonal ;) Fick trava av henne lite i slutet och hon är riktigt fin. Har blivit stor skillnad på henne. Klara ska verkligen ha creed för jobbet hon gjort med den där hästen! 
 
Hann bli mörkt innan jag tog mig till SRK(Skellefteå Ridklubb där Cotten står). Men tog in Cotten och gjorde iordning honom. Han har blivit mycket mer bekväm nu och framförallt bekväm med mig. Tror han trivs och han har lärt sig rutinerna. Inte alls lika stressad utan står lugnt i ryktspiltan. Kraffsar ibland och han stressar upp sig lite när hästen som står bredvid går iväg. Men nu lugnar han ner sig lika snabbt igen. Känns skönt att han verkar trivas.
 
Blev iallafall så att jag skrittade uppsuttet idag. Men eftersom det hunnit bli så mörkt skrittade jag lite på hoppbanan och ett varv runt terrängbanan. Lite läskigt när vi skulle gå till hoppbanan men jag lät han ta sin tid att kolla på grejer. Väl på hoppbanan hade han vääldigt mycket spring i benen. Att bara skritta tyckte han inte alls lät så roligt så han travade så fort han fick chansen. Förutom det skötte han sig bra. Valde som sagt att skritta ett varv runt terrängbanan också. Han skrittade på i världens fart och frustade massor. Var ett ställe som var lite läskigt och han behövde ca 40 sekunders övertalning innan han gick förbi. Tror jag har världens coolaste tre-åring! Annars var som sagt det värsta han gjorde att trava ungefär hela tiden fast vi skulle skritta. Men att han är piggelin gör ju inte mig något. Snarare tvärtom - jag gillar ju pigga hästar, så länge dom inte är stressade.
 
Kan ni gissa vad superstjärnan mer gjorde idag? Jo han gick in i spolspiltan!! Han var så modig. Nosade på gallret(avloppet alltså), backade två steg, gick fram och nosade igen och sedan gick han in! Massor med morötter och beröm fick han. Har väntat med att prova gå in där för ville han skulle kunna lita lite mer på mig innan. Vi hade ju lite problem att gå in i ryktspiltan i början för att han inte var trygg med mig. Men nu känns det som han litar mer och mer på mig. Han är så klok<3

Galen Cotte

I söndags släppte vi ihop Lillan och Cotten i manegen. Det gick bara bra och dom hade verkligen kul! Efter det for jag och Cotten ute på långpromenad i skogen. Vi var ute och gick i nästan två timmar. Var jätte mysigt och Cotten var väldigt nöjd när vi kom tillbaka. Stod i säkert en halvtimme och rykte manen på honom efteråt. Lär ta ett bra tag att få ordning på hans man för den är så jäkla tjock. Känns konstigt att ha en häst med man. Saknar Vannis stubb haha, var så enkelt. I söndags provade vi även utrustning. Min sadel passade!! Gud så skönt! All annan utrsutning satt också jätte bra på honom, bara benskydden som var lite små. Promenerat över bommar på hoppbanan hann vi också med, inga konstigheter det heller!
 
I måndags longerade jag på hoppbanan. De första 10 minuterna släpade jag mest efter honom som en vante. Han brallade runt och var vääldigt pigg. Efter ett tag lugnande han ner sig. Han är väldigt lyhörd och framförallt riktigt snygg att kolla på. Han har ju så läckra gångarter!
 
Igår satt jag upp för första gången!! Väldigt spännande. Han var försiktig till en början och det var mycket läskigt. Valde att rida i gamla manegen då han varit där innan. Han har aldrig varit i nya manegen än. Skynket som delade av manegen och även läktaren var väldigt läskigt. Skrittade bara och travade lite. Han har ju aldrig haft någon annan ryttare än Jonna, som ridit in honom, på ryggen. Han blev piggare och piggare och i slutet tog han för sig framåt väldigt bra. Red inte så jätte länge men är såå nöjd över honom.
 
Idag ska vi ut i skogen en sväng tror jag. Vet inte om jag ska gå bredvid eller sitta på. Vi får se! Tänkte försöka hoppa upp och rida igen på fredag men efter det tror jag nog det blir träning från marken. Han är ju trots allt bara tre år, det får man ju inte glömma! Vi skyndar långsamt. Men är tävlingar på klubben hela helgen så vi får se vad som sker.
 
<3

Föralltid min favorit.

Igår flyttade Vannis. Efter fyra år tillsammans var det dags att säga hejdå. Finns inget värre. Sist jag grät så mycket som jag gjorde igår var när jag sa hejdå till Passe. Fast grät nog mer då. För då visste jag att det var sista gången jag någonsin skulle träffa honom. Vannis kommer jag hälsa på så ofta jag kan. Dessutom vet jag att hon kommer få det så bra och hon och Love, hennes nya ryttare, kommer ha så roligt ihop! Känns så himla bra att det blev just den här familjen. 

Att inte träffa Vannis varje dag känns jätte konsigt. Minns när vi var i Turkiet i två veckor. Töntig som jag är så grät jag massor för jag saknade henne så mycket.. Nu kanske det kommer gå månader innan jag får träffa henne någon enstaka timme för att sedan lämna henne igen. Usch vad jag saknar henne.. Får lite dåligt samvete också, känns som jag övergett henne. Tror dock hon klarar sig bättre utan mig än jag gör utan henne. Känns verkligen som något fattas.Finns så många dagar som hon varit skälet till att jag överhuvudtaget klivit upp ur sängen. Min bästavän, kommer ta väldigt länge innan jag vant mig vid tanken att inte ha min Vannis. En lika speciell individ som henne är svårt att hitta. Hon är så fantastisk.

Uppför dig nu Vannis och låt den nya famlijen få se vilken fantastisk ponny du är. Vi syns snart<3

 

Vannisen!

Igår fotade ju Fanny mig och Vannis. Vannis hade en hel del träningsverk från onsdagens ridpass då jag för första gången på ett bra tag red igenom henne rätt ordentligt. Vågade ställa henne och be om lite mer än vad jag gjort innan. Jääklar så fin hon var! Hon var toppen igår också men som sagt hade hon lite träningverk vilket märktes. Det där lilla extra som hon har kom inte riktigt fram. Men hon var ändå någolunda mjuk och rörde sig fint. Orkade inte bry mig så mycket om det, vi fick nog några fina bilder ändå. Hon är så rolig att rida, kommer verkligen sakna det. Känslan som man får av henne är outstanding! 
 
Idag ska vi bara mysa tillasmmans jag och Vannis. Fanny ska fota porträtt bilder på oss idag och sedan ska jag ut och rida. Vi ska göra det vi gör bäst - busa på ängarna!! Efter det ska hon få massage, en lång ryktstund, massor med morötter och ännu mer pussar.
 
Cotten ska få gå en promenad och kolla in stället lite till. Även han ska få bli borstad ordentligt. Han tyckte det var lite otäckt att stå uppbunden märkte jag. Hela stallet tyckte han var väldigt läskigt. Eller ja allt var faktiskt väldigt läskigt enligt honom. Tror han ska få stå lös i rykspiltorna så han få känna att han kan backa och röra sig lite mer fritt till en början.  Dessutom känner han ju inte mig. Vi tar en sak i taget i den takten som känns bra för honom. Att börja känna sig trygg med omgivningen och framför allt mig är viktigast just nu. Han måste få landa, känna sig hemma och lära sig alla rutiner. Kan tänka mig att allt är så stort och mycket för honom. Han är väldigt go och social iallafall. Ser verkligen framemot att få jobba med honom och lära känna honom! 
 
Cotten i sitt nya täcke! Passade perfekt!
 

Välkommen hem Golden Comed!

Låt mig presentera Golden Comed "Cotten" som är en D-ponny valack född 2013.
Ser verkligen framemot att se vad framtiden har att erbjuda oss. Kan meddela att det var kärlek vid första ögonkastet. Han var om möjligt både sötare och snyggare än på bilderna och filmerna vi sett. Väldigt spänd med så mycket nytt men vi tar det lugnt. Vi promenerade en sväng och sedan fick han springa lite i manegen. Inte så mycket action då han var väldigt trött efter den långa resan men skönt att få röra på sig lite.
Bästa Cottetott, det kommer bli super det här<3
 
 

Dagen med stort D!!

Som jag väntat på den här dagen och nu är den äntligen här! Vad för speciellt händer idag undrar kanske ni. Jo idag kommer min nya häst, wiiee!! Ska sminka mig och fara till stallet nu. Fanny ska fota lite bilder på mig och Vannis. Hon far ju kanske på lördag min stjärna.. Usch så tomt det kommer bli..
 
Men nu ska vi inte hänga läpp för om cirka tre timmar anländer han! Åhh kan inte knappt sitta still. Sedan tidigt imorse har jag varit i stallet och skurat boxen och fixat med allt möjligt. Ska bli så roligt!
 
Bara lugn Vannis, du är alltid min favorit<3

Altea och Vannis.

Igår var det en familj och kollade på Vannis. Är så stolt över min ponny som faktiskt är väldigt lugn numera trots mycket folk och olika ryttare hit och dit. Självklart blir hon fortfarande väldigt spänd så fort en ny ryttare hoppar upp men hon går inte in i samma "försvarsposition" som hon brukar. Alltså hugga hej vilt i luften och bli jätte stressad innan hon ens känt av ryttaren på ryggen och är så resten av passet. Nu spänner hon sig till en början men slappnar av om hon trivs med ryttaren. Känns bra för mig för jag ser nu ännu tydligare på henne vad hon trivs med. Ryttaren som provred igår var väldigt grön men det enda jag kunde se när hen red var utveckling! Tror hen och Vannis skulle få roligt tillsammans och vill man utvecklas är Vannis helt klart rätt ponny för jobbet! Samma familj kommer igen på lördag och känns det fortsatt bra då följer hon med dom hem då. Usch vad jobbigt det känns.. Underlättar en hel del att famlijen är helgo och jag tyckte om dom mycket! Fin syn på hästar och lugna. Håller tummarna detta funkar, skulle kännas så skönt.
 
Idag red Altea Vannis. Så roligt att se hur duktig Altea börjar bli. Jag har ju sett henne rida i många år nu och hon har blivit riktigt duktig, hon rider så mjukt. Lite problem att fatta galopp idag då Vannis blir nochalant så fort någon inte gör på samma sätt som jag. Galoppera gör hon mer än gärna med hennes energi men rätt ska vara rätt. Så fort Altea tänkte på att vrida lite mer på höften så var det inga problem och ponny fattade lydigt galopp från halt om det så behövdes. Hon är en riktig diva, ponnyn alltså.. Dock världens bästa diva! Idag blev det markarbete. Travbommar som vi sedan höjde upp. Efter ett tag gjorde vi en serie med bom, hinder, bom, hinder, bom. Eller enligt Vannis bom, hinder sen ett till hinder... Längde avstånden men hon hoppade ändå. Tillslut hade jag längt till stohästavstånd men ponnyn hoppade glatt allt ändå. Mot slutet lugnade hon ner sig lite och hoppade serien som hon skulle! Altea gjorde ett bra jobb och hängde med riktigt bra när ponnyn valde att hoppa längdhopp. Den gula faran vill inte markabeta, hon vill hoppa!! 
 
Ni hittar en liten filmsnutt på Altea och räsern på min instagram: Vanilliin :) 

Fullt upp

Ja det var väl inte exakt igår jag uppdaterade här. Igår sparade jag några bilder från bloggen och som alltid läste jag igeom lite olika inlägg medan. Då märkte jag hur kul det är för ens egen skull att kunna kolla tillbaka på gamla inlägg. Därför tänkte jag försöka uppdatera här lite då och då, mest för mig egna skull. Ingen press att statistiken ska vara bra och därav ingen press att bloggen ska uppdateras x-antal gånger per dag. Det dyker upp ett inlägg när jag har tid och känner för det. Är mycket lättare att skriva långa texter här än på instagram. Vem orkar läsa dom liksom? ;)
 
Just nu har jag många bollar i luften.. För många faktiskt.. Igår(torsdag 13 Oktober) var det tänkt att min nya stjärna skulle anlända. När pappa ringde företaget som skulle transportera hästen har det tydligen blivit ett missförstånd och dom har fullt i lastbilarna.. Förbannat.. Jag vill ha min häst N U! Sätter mig snart i bilen och hämtar hen själv.. Men återigen får jag visat för mig att det är mening med allt som sker. Ca. 10 minuter efter samtalet med transportföretaget ringer familjen som ska ta Vannis på foder och säger att dom inte längre har möjlighet. Tydligen hade dom fått kalla fötter och kände sig inte redo för ansvaret. Förstår dom men var väldigt synd och väldigt dåligt tajmat.. Har allt annat än råd att stå och betala för två hästar.
 
Att få bort Vannis är inte alls svårt egentligen. Har över 70 mejl från intresserade.. Men känns så jobbigt att "börja om", psykiskt jobbigt förstås.. Önskar mer än allt att jag hade ekonomin för två hästar men i dagsläget är det ju inte så. Har fortfarande massor av intresserade så vi får se vad som sker, vill inte stressa något. Det ska kännas 200% rätt. Allt löser sig nog ska ni se. Även om jag mest troligast kommer få leva på vatten och bröd närmaste månaderna ifall det i slutändan blir så att jag stå med två ponnyer. I smyg hoppas jag ju ändå att det blir så, ett tag iallafall. Tyvärr kommer nog mina stackars föräldrar inte ha något annat val än att haka på min ofrivilliga diet haha..
 
Har inte riktigt sjunkit in att min bästavän och andra halva ska flytta till en annan familj. Det är ju min Vannis? Vet dock att detta är det bästa beslutet för oss båda. Jag hoppas bara av hela mitt hjärta att dom nya förstår henne och behandlar henne som den prinsessa hon är. Känns säkert att veta att hon fortfarande är min och skulle hon inte trivas tvekar jag inte en sekund på att ta hem henne igen. Men så länge jag följer min magkänsla och framförallt lyssnar på Vannis så kommer vi hitta det perfekta hemmet! Hon förtjänar det bästa och lite till min guldponny<3
 
 


RSS 2.0